15/11/18

Η Τουρκία μεγάλος κερδισμένος από τη χειροτέρευση των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Το παρακάτω απόσπασμα δεν είναι από την ελληνική τηλεόραση, αλλά από την αλβανική. Και ειδικότερα, από συνέντευξη που έδωσε χτες ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντίτμιρ Μπουσάτι. Εδώ, δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία οι απαντήσεις του Αλβανού πολιτικού, όσο η επισήμανση του δημοσιογράφου που διατυπώνει την εξής ερώτηση:

 “Να αναφερθούμε σε ένα από τα θέματα των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας - Αλβανίας. Στη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες. Ας είμαστε ειλικρινείς κύριε υπουργέ, η Τουρκία δεν βλέπει με καλό μάτι μια ελληνοαλβανική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες. Δεν είναι ενθουσιασμένη, για να μην πούμε κάτι χειρότερο. Ο πρωθυπουργός, Ράμα, δήλωσε σε αυτό εδώ το στούντιο ότι δεν μίλησε ποτέ με τον κ. Ερντογάν σχετικά με την επικείμενη Συμφωνία για τη Θάλασσα.
 Ο κ. Ερντογάν έχει εδώ έναν “σύμμαχο” σε αυτό το θέμα. Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Μέτα. Εκφράζει τον σκεπτικισμό του για διαφορετικούς λόγους, βέβαια, αλλά ο στόχος είναι ο ίδιος. Και οι δυο τους αντιτίθενται σε μια πιθανή Συμφωνία. Μάλιστα, ο κ. Μέτα τελευταία εμφανίζεται να φωτογραφίζεται με τον κ. Ερντογάν, όπως στα εγκαίνια του αεροδρομίου, και στο Παρίσι. Σας ανησυχεί αυτή η ταύτιση στις πολιτικές ατζέντες τους; Θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη Συμφωνία;”

Για τη συνέχεια Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.