18/11/18

Ρημαδιό το Πολυτεχνείο και το ΑΠΘ από τους κουκουλοφόρους - Δείτε φωτογραφίες

Πανό, αντιεξουσιαστικά συνθήματα , στεφάνια αλλά και θρανία, καρέκλες και ό,τι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα των γνωστών «μπαχαλάκηδων» στα επεισόδια, είναι η εικόνα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί , όσοι έτυχε να περνούν από το Πολυτεχνείο. 
Αν και οι δρόμοι στην περιοχή έχουν ανοίξει και έχουν καθαριστεί ώστε τίποτα να μη θυμίζει το χθεσινό «πεδίο μάχης» , εν τούτοις μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική αφού τα εκατοντάδες «πολεμοφόδια» των αναρχικών μαρτυρούν τα χθεσινά έκτροπα. 

Τραπεζάκια και καρέκλες έγιναν παρανάλωμα του πυρός χθες στα οδοφράγματα που στήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές γύρω από τους δρόμους του Πολυτεχνείου , τόσο στην οδό Στουρνάρη όσο και στην Πατησίων.


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στους γύρω δρόμους του Πολυτεχνείου ειδικά συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηνών έπιασαν δουλειά για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια από τις πέτρες, τα μάρμαρα, τα σπασμένα μπουκάλια, τα καδρόνια και τις φωτοβολίδες, όπως επίσης και τα δακρυγόνα.

polytexneio_epomeni1
polytexneio_epomeni2
Βομβαρδισμένο τοπίο το ΑΠΘ Σε βομβαρδισμένο τοπίο παραπέμπουν και οι εικόνες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου επίσης σημειώθηκαν επεισόδια. 

Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια που έχουν βγει από τη θέση τους, σπασμένα τζάμια και καταστροφές είναι η σημερινή εικόνα που κατέγραψε το Life-Events.gr. 

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, φορώντας μάσκες και κράνη και για ώρες πετούσαν στου;ς αστυνομικούς μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.




polytexneio_thes_epomeni1
polytexneio_thes_epomeni2
polytexneio_thes_epomeni3


polytexneio_thes_epomeni4
polytexneio_thes_epomeni5
polytexneio_thes_epomeni6
polytexneio_thes_epomeni7
Τα επεισόδια στα Εξάρχεια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα

Οι σημερινές εικόνες έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών επεισοδίων, όταν μετά την ολοκλήρωση τηςπορείας για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα Εξάρχεια μετατράπηκαν για άλλη μια φορά σε πεδίο μάχης. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οπότε και έπεσαν οι πρώτες βόμβες μολότοφ από αγνώστους στην οδό Στουρνάρη.

Πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγη ώρα αργότερα έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ όταν άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν. 





simaia1
Τουλάχιστον δύο ελληνικές σημαίες έκαψαν οι κουκουλοφόροι στα Εξάρχεια







Μετά τις 8 το βράδυ έως και μετά τα μεσάνυχτα θέατρο επεισοδίων έγιναν οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο και την πλατεία Εξαρχείων με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, να στήνουν οδοφράγματα και να καίνε ελληνικές σημαίες.

«Ορμητήριο» των κουκουλοφόρων για άλλη μια φορά το κτήριο του Πολυτεχνείου από το οποίο έβγαιναν προκειμένου να κάνουν τις καταδρομικές επιθέσεις τους αναζητώντας καταφύγιο σε αυτό όποτε υπήρχε αντεπίθεση των αστυνομικών.


Για να αντιμετωπίσει τον «ανταρτοπόλεμο» αυτό η ΕΛΑΣ επιστράτευσε και την «αύρα» προκειμένου να απωθήσει με ρίψεις νερούς του νεαρούς ταραξίες.

Έγιναν 19 συλλήψεις 

Ο πρώτος απολογισμός μετά τη λήξη των επεισοδίων κάνει λόγο για συνολικά 19 συλλήψεις στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.








molot19
molot18
molot20
molot14
molot15
molot16
molot17


molot1
molot2
molot5
epei1
episo

molot3
Πρώτο Θέμα

15 σχόλια:

  1. And this is what our neighbor has been doing,

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/728229_ilektromagnitika-pyrovola-ena-mi-anashesimo-oplo-poy-aneptyxe-i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί είστε μ αυτούς και όχι μαζί μου , τι λέω εγώ. ....... Μπουρδελο κράτος !!
    Δεν συμφωνείτε μαζί μου !!! Για να μπει τάξη σε αυτό το χάλι ένας τρόπος υπάρχει ,τον οποίο ξέρουν και αυτά τα άτομα αλλά καλύπτονται πίσω απ αυτούς που το παίζουν Δημοκράτες !!!
    Κάνανε κακό στο πανεπιστήμιο. .... τους περικυκλωνεις, βγάζεις τα ρόπαλα και ξύλο μέχρι να σε παρακαλουν να σταματήσεις !!!!
    Και την επόμενη φορά όλοι σε ξερό νησιά και γύρο γύρο καρχαρίες! !!
    Έτσι ξεβρωμας !!! Και σε όποιον αρέσει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κατασχεσει περιουσιακων στοιχειων για τις ζημιες. Εαν δεν εχουν η καταδικη τους ακολουθει με μελλοντικη κατασχεση εφοσον αποκτεισουν στοιχεια. Εναλλακτικα, καταναγκαστικη εργασια (απορριματα, δρομοι, καθαρισμοι κτηριων απο γραφιτι κλπ) μεχρι αποπληρωμης των ζημιων.

      Διαγραφή
  3. Ειναι βαρετο αφορητα...Βαρεθηκαμε...μπουχτισαμε...
    Δεν πανε στο διαβολο....?..Ουτε την λεξη δεν αντεχουμε αλλο....Δεν πανε ολοι στον διαβολο ?? Αρκετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την καταστροφή της περιουσίας του ελληνικού λαού θα λογοδοτήσει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, δεν τους έχετε βαρεθεί ακόμα; Πώς κατάντησε η Ελλάδα έτσι; Λυπάμαι. Συνεχίστε τα 《ζήτω το πολυτεχνείο》. Εμείς στην Κύπρο την φάγαμε αλλιώς τη δημοκρατία των Αθηνών και ίσως γι' αυτό να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Οι λύσεις είναι εύκολες αλλά φαίνεται ότι το ελλαδικό κράτος συνεργάζεται μαζί τους. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ή τους ανέχεται ή συνεργάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποσο τενεκες πρεπει νασαι ..για να μην εχεις καταλαβει οτι σε εχει σιχαθει ο κοσμος ολος ?? Κι ομως δεν καταλαβαν...αυτοι οι γκαγκαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανονικά δεν θα έπρεπε να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Έπρεπε να τα αφήνουν έτσι για χρόνια, να γίνει ένα βομβαρδισμένο τοπίο και να λένε «17 Νοέμβρη η γιορτή των τρομοκρατών».
    Γιατί να πληρώνουμε κάθε χρόνο για τις ζημιές που ευθύνονται οι ίδιοι οι φοιτητές των πανεπιστημίων, αυτοί γίνονται μέλη των αριστερών-αναρχικών παρατάξεων που κάνουν τις ζημιές, αυτοί πρέπει να αποκαταστήσουν τις ζημιές αφού θέλουν άσυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λύση υπάρχει για να σταματήσουν όλα αυτά. Απαγόρευση εορτής του Πολυτεχνείου. Μ' αυτά που γίνονται μόνο τιμή δεν αποδίδεται στους άξιους πράγματι φοιτητές της εποχής εκείνης. Σε λίγες μέρες θα ακολουθήσουν πάλι τα ίδια προς τιμήν του Γρηγορόπουλου. Αλήθεια ποιός ήταν αυτός που τον έκαναν ήρωα; Ένας αναρχικός δεν ήτανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι αδερφέ. Την αμέσως επόμενη χρονιά θα γίνουν πολύ χειρότερα και ας μην υπάρχουν επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού. Η λύση είναι η χρήση επίσημης φυσικής βίας κατά των βανδαλισμών και της καταστροφής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Δικαστήρια και φυλακές.

      Διαγραφή
  9. εγώ θα έλεγα οι συλλήψεις να μην εχουν κατ ανάγκη ποινικό χαρακτήρα, αλλά αστικό, δηλαδή να πληρώσουν οι μπαμπακουληδες των βλαμενων τις ζημιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετοι ..μπαμπαδες ειναι στα Τιρανα...στην Λαχωρη..στο Μαροκο....στο βελγικο Κογκο...και στην Βαγδατη...κι ο σουπερ μπαμπας ο...Αλη...στην Ουασιγκτον...Θελουμε διεθνη ταχυδρομεια....

      Διαγραφή
    2. για να γίνεις "αντιεξουσιαστης" σήμερα θες περίπου 30€ τη μερα, 3μπυρες, πίτσα και το μπαφο σου, μάλλον οι μπαμπαδες είναι κατα τα Βόρεια Προάστια, , Εκαλη, και Πανόραμα Θεσσαλονικη μεριά

      Διαγραφή
    3. Αν οι μπαμπαδες ειναι εκει που λες....τα παιδια ειναι.με γκαζακια στον δρομο....σκεψου που βρησκονται οι ...μαμαδες.....Δεν λεω που και τι....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.