13/11/18

Είναι πολλά που αυτή την στιγμή δεν έχει, ενώ θα έπρεπε να είχε η Αλβανία.


Δεν έχει πραγματική και λειτουργική οικονομία. Θα έπρεπε να είχε προκειμένου καταπολεμήσει φτώχεια και κοινωνική εξαθλίωση η οποία αν μη τι άλλο διώχνει τον πληθυσμό ή κρατάει την κοινωνία σε μια κατάσταση πλήρους ακινησίας. Τα στοιχεία είναι εύγλωττα. Την οικονομία την έχει από καιρό σκοτώσει η παραοικονομία που στηρίζεται στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. Ενδείξεις την εντελώς παράλυσης οικονομικής δραστηριότητας είναι η απομάκρυνση ξένων επενδυτών και ειδικά του τραπεζικού κλάδου που είναι ο καλύτερος ανιχνευτής του τι μέλει γενέσθαι.
Η Αλβανία δεν έχει Βουλή και κοινοβουλευτικό βίο. Από τις αρχές Αυγούστου η αντιπολίτευση απέχει της Βουλής τόσο στην ολομέλεια της όσο και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Αντιλαμβάνεται κανείς τις ανωμαλίες που προκύπτουν σ’ αυτή την περίπτωση και τον κίνδυνο εκτροχιασμού μέσα απ’ την πόλωση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα. 
Δεν έχει όμως και Υπουργικό Συμβούλιο. Έχει Πρωθυπουργό και μια ομάδα υπουργών καθυποταγμένων στις βουλήσεις του πρώτου, χωρίς άποψη και πρωτοβουλίες που θα αποτελούσαν στοιχεία πολιτικής προσωπικότητας. Σχεδόν έξι χρόνια η χώρα κυβερνάται από τον Πρωθυπουργό και μεγαλύτερο ρόλο στο δημόσιο βίο έχει η στενή ομάδα που τον περιβάλει παρά το υπουργικό συμβούλιο.
Στην Αλβανία αυτή τη στιγμή απουσιάζει η συνοχή και η θεσμική λειτουργία του κράτους
Η κόντρα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού δεν είναι πλέον υποβόσκουσα αλλά ανοιχτή και απασχολεί την πολιτική ανάλυση και την κοινή γνώμη για το που μπορεί να οδηγήσει. 
Ο Πρόεδρος δεν υπογράφει το σχετικό διάταγμα για την επιλογή του Πρωθυπουργό για Υπουργό Εσωτερικών.

Για τη συνέχεια tachydromos

2 σχόλια:

  1. Αυτά είναι προβλήματα της Αλβανίας που βασικά απασχολούν τους εκεί πληθυσμούς , αυτό που με νοιάζει εμένα είναι ενώ η Αλβανία είναι σε αυτό το χάλι οι δικοί μας πολιτική είναι της κακιάς ώρας! ! Αντί να τους ταρακουνήσουν λίγο, αυτοί δεν τολμούν να μιλήσουν !! Αυτό με νευριάζει γιατί δείχνει μια ανικανότητα! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αλβανία δεν είναι «κανονική χώρα» με ότι σημαίνει αυτό.Επισημαίνεται από όλους, και από πολιτικούς, και ενώ έγιναν αυτά τα απαράδεκτα και τριτοκοσμικά (δεν έχει ξανασυμβεί να πειραχτεί νεκρό σώμα, να πλυθεί και να ραφτούν τα τραύματα, σε τέτοιες περιπτώσεις μάλιστα και στην αυτοψία στο χώρο απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλοίωση στοιχείων) και όμως εμείς δεν τολμήσαμε ούτε και απέναντι σε αυτά τα προκλητικά να διαμαρτυρηθούμε.
    Ο Ν.Μαριάς έκανε πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο να γίνει συζήτηση για τη δολοφονία (που τελικά απορρίφθηκε), και από τους 27 Έλληνες και Κύπριους Ευρωβουλευτές συμμετείχαν μόνο οι 10(!), και μάλιστα από αυτούς οι 2 από το ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν αρνητικά (!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.