13/11/18

Στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη ο Τσίπρας

Από το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παλέρμο της Ιταλίας όπου πραγματοποιείται η  Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη με τη συμμετοχή ηγετών από χώρες της Βόρειας Αφρικής, του πρωθυπουργού της Ρωσίας κ.α.
Το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που απευθύνεται πρόσκληση στην Ελλάδα να λάβει μέρος σε Διεθνή Σύνοδο που αφορά τη Λιβύη, για την κυβέρνηση αντανακλά τον αυξημένο ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. 
Ο Αλέξης Τσίπρας,σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου αναμένεται να τονίσει ότι η διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης με αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η κατοχύρωση σταθερών θεσμών με προάσπιση του κράτους δικαίου και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αποτελούν προτεραιότητες για την Ελλάδα για την οποία εργάζεται και μέσω της ΕΕ.
Παράλληλα, η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο επιχειρώντας να αναδείξει την ανάγκη για συνεργασία με τις χώρες της περιοχής, όπως η Αίγυπτος, στο πλαίσιο μιας νέας πολυεπίπεδης ευρωπαϊκής πολιτικής για τη Μεσόγειο που αφορά στην ασφάλεια, στην μετανάστευση, στην οικονομία και στην ενέργεια. 
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει την προσοχή, στην ανάγκη αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτίων της μετανάστευσης μέσω της αποτελεσματικότερης συνεργασίας με χώρες της Αφρικής και της Ασίας, κάτι το οποίο, όπως θα επισημάνει, θα έχει θετικές επιπτώσεις στην ασφάλεια της Μεσογείου και της Ε.Ε. συνολικά.

 
Για τη συνέχεια BankingNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.