16/11/18

Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τα σενάρια έκδοσης του Γκιουλέν

Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τις πληροφορίες του NBC που θέλουν το Λευκό Οίκο να αναζητά νόμιμους τρόπους για να απελάσει από τις ΗΠΑ τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως τον βασικό ενορχηστρωτή του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος.
«Επιτρέψτε μου, επίσης, να προσθέσω ότι, επειδή έχω μιλήσει με ορισμένους συναδέλφους στον Λευκό Οίκο για το θέμα αυτό, ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν» ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ.
Το ρεπορτάζ του NBC υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απέλαση του Γκιουλέν για να ικανοποιήσουν την Άγκυρα και έτσι να ζητήσουν ως αντάλλαγμα να σταματήσει η πίεση προς την Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Σχολιάζοντας τον εν λόγω συσχετισμό, η Χέδερ Νάουερτ τόνισε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, ενώ υπενθύμισε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ο αρμόδιος φορέας που εξετάζει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την απέλαση
«Αυτό διεκπεραιώνεται πλήρως από το υπουργείο Δικαιοσύνης, οπότε θα πρέπει να σας παραπέμψω στο υπουργείο Δικαιοσύνης για πληροφορίες σχετικά με αυτό, αλλά μπορώ να σας πω ότι τα θέματα (έκδοση Φετουλάχ Γκιουλέν και πίεση Τουρκίας στην Σαουδική Αραβία) είναι άσχετα μεταξύ τους. Έχω δει ρεπορτάζ όπου κάποιοι προσπαθούν να συνδυάσουν τα δύο (θέματα), τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία με τον Κασόγκι και τον Γκιουλέν, και δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός. Ας διαχωρίσουμε, λοιπόν, αυτά τα δύο θέματα και ας τα κρατήσουμε διακριτά όπως είναι».
Τέλος, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ αναγνώρισε πως η Τουρκία έχει υποβάλει πολλαπλά αιτήματα των τελευταίο ενάμιση χρόνο για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, προσθέτοντας ότι ΗΠΑ συνεχίζουν να αξιολογούν τα στοιχεία που τους παρουσιάζονται.
«Επειδή κατά το τελευταίο ενάμιση έτος, από τότε που βρίσκομαι σε αυτό το ρόλο, έχουμε μιλήσει αρκετά για το ενδιαφέρον των Τούρκων για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ – έχουμε λάβει πολλαπλά αιτήματα από την τουρκική κυβέρνηση, τουλάχιστον στο διάστημα που βρίσκομαι εδώ, σχετικά με τον κ. Γκιουλέν – συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα στοιχεία που παρουσιάζει η τουρκική κυβέρνηση ζητώντας την έκδοση του».
Πηγή: in.gr

3 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα του Σημίτη, του Πάγκαλου, και του μετέπειτα πρέσβη στην Κύπρο της Ελλάδα, που παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους τούρκους. Ενέργεια που εις το διηνεκές θα αποτελεί όνειδος για τον Ελληνισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I don't even remember when was the last time NBC reported a truthful story

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως και διαπραγματεύεται η Αμερική για τον Κασόγκι για λογαριασμό του Ριάντ με την Άγκυρα?
    Τόσο κόψιμο υπάρχει στον Τράμπ? Τι τον εμπλέκει αυτόν για μια τέτοια έκβαση που πρέπει να παρανομήσεις κιόλας απέναντι στον Γκιουλέν μετά από τόσα χρόνια παραμονής του στην Αμερική και με πράσινη κάρτα? Ώστε πρόκειται για δυο διαφορετικά πράγματα? Μάλιστα! Και όλα αυτά για που συνδέουν τον Τραμπ με την βασιλική οικογένεια? Το ενδιαφέρον των Ρώσων που πήγαν επιτόπου με αντιπροσωπεία στο Ριάντ? Η μεγαλύτερη απάνθρωπη συμπεριφορά όλης της Δύσης που δεν έβγαλε άχνα για την πιό αποτρόπαια δολοφονία ( όπως λέγεται) μέσα σε επίσημο κρατικό χώρο με έδρα την Τουρκία (ήταν η πιο κατάλληλη χώρα να γίνει, δεν τρέχει τίποτα στην Τουρκία)!Λοιπόν το θράσος όσων διαχειρίζονται το συγκεκριμένο γεγονός σε αυτό το επίπεδο και όσα λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια ιστορία εκτρέπει το ανθρώπινο είδος από κάθε προηγούμενο, και το εκτρέπει σε κτηνώδη περίοδο και σε συμπεριφορές φρικτές που γνώρισε η ανθρωπότητα και προσωπικά ανατριχιάζω διότι στο μυαλό μου έρχεται η επίσκεψή μου στο Νταχάου πριν χρόνια! Κανένας διανοούμενος σ αυτόν τον κόσμο δεν έχει αρθρώσει μια κουβέντα, έναν λόγο...όλη η διανόηση τα έχει πάρει από τους Σόρους...οι Ρώσοι με 24 εκατομμύρια νεκρούς στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο δεν άρθρωσαν έστω μισή κουβέντα στο όνομα των νεκρών τους!Έτσι για τα μάτια ρε αδερφέ...αυτοί που με τον Σκριπαλ τους πήγαν μην πω πως και η πλειονότητα των πολιτών αυτής της γης όσοι είχαν το παραμικρό αίσθημα Δικαιοσύνης μέσα τους, τους υποστήριξαν, πήραν και παίρνουν θέση απέναντι στα λευκά κράνη, στην αδικία όπου την διαισθάνονται! Ξέρουμε πως η Ρωσία είναι μια νεοκαπιταλιστική χώρα, αλλά πιστεύαμε πως είχαν μιαν άλλη αίσθηση...στην ψυχρή λογική των αντιπαραθέσεων και των συμφερόντων όπως φαίνεται δεν έχει θέση το παραμικρό συναίσθημα αλλά και ενδιαφέρον να στηριχθεί η ανθρωπιά ως δείγμα ελπίδας για το μέλλον!Λυπάμαι πολύ για όλα όσα συμβαίνουν σ αυτόν τον κόσμο από καρδιάς, ωστόσο αντιλαμβάνομαι πως δεν έχει σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.