15/11/18

«Πράσινο φως» από το EWG για τη μη περικοπή των συντάξεων

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Βρυξέλλες,
Του Νίκου Μπέλλου
nbellos@naftemporiki.gr
Με ευρεία συναίνεση, το EuroWorking Group (ΕWG) έδωσε σήμερα στην ουσία το «πράσινο φως» στην Ελλάδα για τη μη περικοπή των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου 2019, θεωρώντας ότι η χώρα θα πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.
Είχε προηγηθεί θετική εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί του αιτήματος της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατυπώθηκε καμία ένσταση από κράτος μέλος.
Η σημερινή συμφωνία αναμένεται χαιρετιστεί και από τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο η οριστική επικύρωση που θα περιλαμβάνει και τα αντίμετρα θα ληφθεί στις 21 Νοεμβρίου, όταν η Κομισιόν δημοσιεύσει τις επίσημες συστάσεις για τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών του 2019.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. "«Πράσινο φως» από το EWG για τη μη περικοπή των συντάξεων"

    Πρόκειται για μία προσωρινή αναστολή στις προγραμματισμένες περικοπές μέχρι τις εκλογές, διότι περικοπές στις συντάξεις δεν θα σταματήσουν.
    Είναι ένα προεκλογικό δώρο της Ε.Ε. στον Σύριζα, τό πρώην Κ.Κ. Εσωτερικού, που θα μπορούσε και να λέγεται και Κ.Κ. Βρυξελλών.
    Οι λόγοι? Είναι προφανώς μία ανταταμοιβή διά:
    α)Tο Μνημόνιο 3. Την υποθήκευση της Ελλάδος για 99 χρόνια.
    β)Την Ψευτοέξοδο από τα Μνημόνια όπου οι Δανειστές σταματούν να μας επιδοτούν με τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού μέσω του ELA και του ESM, με συνέπεια να επιβαρυνθούμε στο μέλλον με επιπλέον 10 δισ. τόκους, ετησίως.
    γ)Την άθλια "Συμφωνία των Πρεσπών".
    δ)Τον χωρισμό κράτους-εκκλησίας. (Ο πραγματικός λυσσαλέος στόχος της προσπάθειας για αναθεώρηση του Συντάγματος).

    Σημείωση. Είναι Μνημονιακή υποχρέωση ότι έως το 2023 η συνεισφορά του κράτους στις συντάξεις, που είναι 16.6 δισ. ευρώ ετησίως, να μηδενιστεί, και από τα 38 δισ. ευρώ που διετίθενται ετησίως στούς ασφαλισμένους να απομείνουν μόνο 21 δισ. ευρώ, που θα είναι αποκλειστικά εισφορές των εργαζομένων.

    "Vote for the man who promises least; he'll be the least disappointing".
    Bernard Baruch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Φωτη, δεν πιστευω οτι ειναι "δωρο". Απλα οι Ευρωπη προτιμα να διαπραγματευετε με εναν ηλιθιο που τον ξερουν ηδη παρα με καποιον που δεν ξερουν πως θα αντιδρασει. Επομενως καθυστερουν τις συνταξεις μηπως και ξαναεκλεγει.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι καθόλου ηλίθιος, το αντίθετο ισχύει. Όταν αριστοτεχνικά παρουσιάζει το άσπρο μαύρο και το αντίστροφο, και μπορεί μάλιστα να πείθη πολλούς. Κακό και πονηρό, βεβαίως μπορούμε ορθώς να τον χαρακτηρίσουμε.
      Ο Ελληνικός λαός φαντάζεται πως είναι ο "εξυπνότερος" λαός στον κόσμο. Η αλήθεια όμως είναι πως ηγέτες του, πολλοί ανδρείκελα και μαριονέτες ξένων, ενώ τον εξαθλίωσαν, τον εκφυλίζουν και διαβρώνουν αδιάκοπα, είναι εντελώς ανίκανος να αντιδράσει.
      Το μόνο που σώζει την Ελλάδα είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, πίστη που ευτυχώς ακόμα υπάρχει σε σημαντικό μέρος του λαού, χαρακτηριστικό που μας ξεχωρίζει από τους ετερόδοξους και αλλόθρησκους λαούς.
      Το "πολιτικό παιχνίδι" φαίνεται να είναι στημένο, προφανώς υπάρχει ένα πρόγραμμα εξόντωσης, που οι σημαντικότεροι "παίκτες" είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν.
      Η Ελλάδα είναι οικονομικά, δημογραφικά και πολιτιστικά σε μία μή αναστρέψιμη πορεία καταστροφής. Μόνο ένα θαύμα μπορεί να την σώσει.

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή θα μας τα πάρουν από αλλού ...μάλιστα....τεραστια επιτυχία του Αλεκση γατάκια αν και πιστεύω πως και τις συντάξεις θα περικόψει και μέτρα θα πάρει. Βέβαια μετά από αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε τίποτα εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πικρόν και δύσπεπτον το θέμα, όντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.