12/11/18

Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ στην κυπριακή ΑΟΖ για τη γεώτρηση της Exxon (Φωτογραφίες)

Υπό αμερικανική ναυτική προστασία αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες μέρες τις γεωτρήσεις του το γεωτρύπανο Stena IceMax της Exxon Mobil στον στόχο «Δελφίνος» στου Οικόπεδου 10 της Κυπριακής ΑΟΙΖ. Στο Λιμάνι της Λάρνακας έφτασε από τις 9 Νοεμβρίου το αντιτορπιλικό πλοίο του Έκτου αμερικανικού Στόλου, USS Arleigh Burke (DDG 51), το οποίο «συμπτωματικά» διεξάγει ναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του 6ουΑμερικανικού στόλου «η επίσκεψη αυτή είναι η πέμπτη στο λιμάνι κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Arleigh Burke το 2018 και επαναβεβαιώνει τις προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των χωρών εταίρων και συμβάλλει στη δημιουργία των συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνεχίζει ανακοίνωση, οι ναύτες του Arleigh Burke θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τοπικά αξιοθέατα όπως η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, το Χαλά Σουλτάν Τεκέ, οι Καμάρες, το Κάστρο της Λάρνακας καθώς και την εμπειρία της κυπριακής κουλτούρας στην Λάρνακας.
«Νοιώθουμε ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενηθούμε σε αυτή την όμορφη χώρα», δήλωσε ο  Δοικητής  του πλοίου Ερόλ Ρόμπινσον προσθέτοντας «Οι επισκέψεις όπως αυτές ενισχύουν τις εργασιακές σχέσεις και τις εταιρικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων μας και των εταίρων μας».
Το αντιτορπιλικό Arleigh Burke, που φιλοξενείται στο Ναυτικό Σταθμό Norfolk, το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν και στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ.
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.