6/11/18

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικήρυξε τρία ανώτατα στελέχη του PKK

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν χρηματικό ποσό μέχρι και πέντε εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην «ταυτοποίηση ή τον εντοπισμό» τριών ανωτάτων μελών του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επικήρυξαν τον ηγέτη του PKK, Μουράτ Καραϊλάν, για πέντε εκατομμύρια δολάρια, τον Τσεμίλ Μπαγίκ για τέσσερα εκατομμύρια δολάρια και τον Ντουράν Καλκάν για τρία εκατομμύρια δολάρια.
Η ανακοίνωση έγινε από τον προσφάτως διορισμένο νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του στην Άγκυρα.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμούν την αντιτρομοκρατική συνεργασία με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Ως μέρος της επίσκεψης μου, έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι το πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «@StateDept @Rewards4Justice», στοχοποιεί τρία ανώτατα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάλμερ, σύμφωνα με τον λογαριασμό της πρεσβείας στο Twitter.
«Παρέχετε πληροφορίες και η πληρωμή είναι πιθανή. Εγγυημένη 100% μυστικότητα. H μετεγκατάσταση ίσως είναι πιθανή», αναφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μία άλλη κοινοποίηση στο Twitter.
To Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο έδω και τρείς και πλέον δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους με σκοπό την επίτευξη της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από αρκετά κράτη και διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Καθημερινή

14 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που το 1821 οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν ήταν κοσμοκράτορας όπως είναι τώρα, γιατί τότε μετά από απαίτηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας θα είχαν επικηρύξει τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Γεώργιο Καραΐσκάκη ως αρχηγούς της τρομοκρατικής οργάνωσης των Ελλήνων που έκαμνε ένοπλο αγώνα εναντίον των Τούρκων με σκοπό την επίτευξη ανεξαρτησίας της Ελλάδας
    Να μη γράψω πως περίπου θα αντιδρούσε ο Καραϊσκάκης στην επικήρυξη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...αν το 1821 τα πράγματα ήταν ανάλογα του σήμερα, ο Μιαούλης θα είχε περάσει Πειθαρχικό Συμβούλιο (κάτι ακούγεται για δολιοφθορές σε υλικό του Ελληνικού Στόλου), Γεώργιος Καραϊσκάκης θα ήταν σιδηροδέσμιος αντιμέτωπος με το Στρατοδικείο (κάτι λέγεται για λεηλασίες οικιών Ελλήνων προεστών και βιασμούς γυναικών & θυγατέρων πολιτικών αντιπάλων), ο δε Γέρος του Μωριά δεν θα είχε ξεπεράσει ποτέ το χαστούκι που του είχε δώσει ο Τούρκος αγάς όταν ήταν μόλις 10 ετών και θα είχε ξοδέψει μια περιουσία σε συνεδρίες στον ψυχολόγο. Άλλα είπαμε... αλλά άλλα χρόνια τότε! Πιο σκληρά! Σε σφάζαν στο γόνατο και δεν έτρεχε τίποτα.

      Και για να χρησιμοποιήσω την ρήση του Καραϊσκάκη (ως μεταμέλεια και συγνώμη μετά τις φρικαλεότητες που προκάλεσε στον Ζαϊμη) «…δεν το αρνούμαι πως όταν θέλω γίνομαι Άγγελος και όταν θέλω Διάβολος - εις το εξής αποφάσισα να γίνω Άγγελος…» ευτυχώς για το Έθνος, οι δικοί μας «διάβολοι» ήταν πιο άγριοι, πιο φονικοί και πιο αποτελεσματικοί από αυτούς που είχαν να παρουσιάσουν οι Τούρκοι. Και επειδή ήταν άκρως αποτελεσματικοί κι επειδή τους χρωστούμε την Ελευθερία που απολαμβάνουμε σήμερα, η Ιστορία (δικαίως) έχει κάνεις σε μερικές περιπτώσεις τα στραβά μάτια όσο αφορά το σκοτεινό (σε μερικές περιπτώσεις) παρελθόν τους. Αν οι Ήρωες του 1821 δεν έκαναν την υπέρβαση, σήμερα θα μιλούσαμε Τούρκικα, θα βλέπαμε Τούρκικα σήριαλ και τα ΜΜΕ θα μας βομβαρδίζαν καθημερινά τι είπε ο Ερντογαν και τι μάρκα μαντήλα φοράει η Εμινε…. Ή μήπως όχι;

      Διαγραφή
    2. Πρέπει νά μισεῖ κανείς τήν Ἑλλάδα καί τούς Ἕλληνες γιά νά λέῃ κ. Πόϊντμαν ὅτι
      "... ο Μιαούλης θα είχε περάσει Πειθαρχικό Συμβούλιο ... Γεώργιος Καραϊσκάκης θα ήταν σιδηροδέσμιος .... ο δε Γέρος του Μωριά δεν θα είχε ξεπεράσει ποτέ το χαστούκι που του είχε δώσει ο Τούρκος αγάς όταν ήταν μόλις 10 ετών"
      Ὁ μέν Μιαούλης δέν δέχθηκε τήν ἀπότομη φορολόγηση καί πολύ καλά ἔκανε ἀλλά ἄντέδρασε καταστροφικά γιά τόν Ἑλληνικκό στόλο, κατά τό μέρος του πού ἡ πατρίδα τοῦ τόν χρωστοῦσε. Ἦταν ὀξύθυμος, τί νά κάνουμε; Ἔχουν καί οἱ ἥρωες τίς μικρές τους ἀδυναμίες ἀλλά ἡ Ἐλλάδα τίς προσπερνᾶ. Τό Ἑλληνικό κράτος μέ τούς δημοσίους ὑπαλλήλους του λίγο δυσκολεύεται, ἀλλά ποῦ θά πάει; Θά συμμορφωθῆ.
      Ὁ Καραϊσκάκης ἐνδέχεται νά λεηλάτησε οἰκίες προεστών, καί γιά σοβαρό λόγο, ἀλλά σίγουρα δέν βίασε γυναίκες καί θυγατέρες πολιτικῶν του ἀντιπάλων, ὅπως προφανῶς συκοφαντήθηκε
      -μᾶλλον ἀπό τούς Ἄγγλους, ἰδίως μετά τήν ἄρνησή του νά κάνῃ τίς βλακεῖες πού τόν συμβούλευε ὁ ἄγγλος στρατηγός (πού τοῦ εἶχαν ἐπιβάλειο γιά ἀνώτερο οἱ φιλοάγγλοι Μαυροκορδάτοι τῆς τότε ἐποχῆς), προκειμένου νά νικηθοῦν οἱ Ἕλληνες. Ἔτσι, κάποιοι ξοδεύτηκαν γιά νά τόν δολοφονήσουν ἀπό πίσω στό Φάληρο, καί τοῦ πέταξαν καί τήν λάσπη πού τόσο ὡραῖα μᾶς τήν σερβίρετε....
      Ὅσο γιά τόν Κολοκοτρώνη, τούς ψυχολόγους σας, θά τούς εἶχε στείλει μαζί μέ τήν στρατιά τοῦ Δράμαλη, νά τόν παρηγοροῦν. Ἀντίστοιχα κάνουν καί σήμερα οἱ γενναῖοι Ἕλληνες, ἀλλά δέν γίνονται στρατηγοί διότι ὑπάρχει τό "σύστημα".

      Διαγραφή
    3. @ Nikolaos Kavasilas,

      Το εάν «μισώ την Ελλάδα» όπως μου καταλογίζεις (εδώ κάποιοι άλλοι ανόητοι έγραψαν «πιο ραγιάς πεθαίνεις») ή εάν ζω κι αναπνέω με τη σκέψη της γαλανόλευκης, άφησε να το κρίνουν & να αποφασίσουν οι προϊστάμενοί μου καλύτερα - ούτε εσύ δικαιούσαι να ομιλείς για το εάν αγαπώ ή όχι την Πατρίδα, ούτε εγώ μπορώ να κρίνω εαυτόν αξιοκρατικά. Σχετικά με τα σχόλιά σου:

      1) Αν και παραδέχεσαι πως ο Μιαούλης αντέδρασε καταστροφικά (ας πούμε την αλήθεια ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ σε πλοία του Ελληνικού στόλου) επειδή «ήταν οξύθυμος» κι επειδή θεώρησε πως «η Πατρίδα του χρωστούσε», θεωρείς πως δεν έκανε κάτι κακό. Για αρχή μάθε & βάλε το πολύ καλά στο κεφάλι σου πως η Πατρίδα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! Εμείς της χρωστούμε! Μπορεί η Πατρίδα κάπου-κάπου να ευγνωμονεί ( «η Πατρίς ευγνωμονούσα» του ζωγράφου Θεόδωρου Βρυζάκη), αλλά η Πατρίς ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ και ποτέ! Άρα λοιπόν, ο «οξύθυμος» Μιαούλης όταν κατέστρεψε πλοία του Στόλου (τα πλοία ανήκαν στο Έθνος - δεν ήταν το τσιφλίκι του) επειδή θεώρησε πως έπρεπε να πάρει μετρικό (χρήμα δηλαδή!) για τις υπηρεσίες του στον Αγώνα, συμπεριφέρθηκε σαν κοινός πειρατής (παλιές συνήθειες δηλαδή πριν την Επανάσταση)! Για ΑΥΤΟΝ τον λόγο η Ιστορία έχει κάνει δυσμενή μνεία για την συμπεριφορά του εκείνη τη στιγμή ενώ φυσικά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως συνέβαλε αποφασιστικά στον Αγώνα του Έθνους στη θάλασσα. Ήρωας ο Μιαούλης; Ναι, σαφώς Ήρωας, αλλά πώς να το κάνουμε… σήμερα θα είχε ένα ποινικό φάκελο σαν τηλεφωνικό κατάλογο! Τι θα έπρεπε να κάνουμε ΣΗΜΕΡΑ (αν όχι τουλάχιστο Πειθαρχικό Συμβούλιο) σε κάποιον «οξύθυμο» στρατιωτικό που θεώρησε πως η Πατρίδα «του οφείλει» μηνιάτικα κι αντί να συμπεριφερθεί τίμια, ανατινάξει 2-3 φρεγάτες έτσι για να «εκδικηθεί»;

      2) Το εάν ο Καραϊσκάκης ήταν για πολλά χρόνια «Διάβολος» κι έκανε ή αναγκάστηκε να κάνει πράγματα άσχημα στην υπηρεσία Τουρκαλβανού εργοδότη (βλέπε Αλή Πασά) κι άλλων Τούρκων μέχρι τη στιγμή που «τα έσπασε μαζί τους» κι αποφάσισε να συμμετέχει στον Αγώνα, έχει ήδη αποφανθεί η Ιστορία. Το εάν ο Καραϊσκάκης ή οι άντρες που διοικούσε λεηλάτησαν την οικία & την περιουσία του Ζαϊμη και βίασαν ομαδικά ότι θηλυκό έβρισκαν μπροστά τους, επίσης έχει αποφανθεί η Ιστορία. Το εάν ο Ζαίμης τον ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ επειδή κατάλαβε πως ο Καραϊσκάκης είναι ο κρυφός άσσος στο μανίκι των Ελλήνων και πως θα μπορούσε ως αρχιστράτηγος να κάνει τους Τούρκους να ματώσουν, επίσης είναι αλήθεια! Όπως αλήθεια είναι και η ΔΗΜΟΣΙΑ συγνώμη του Καραϊσκάκη στον Ζαίμη, όπου υποσχέθηκε ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ στο εξής να μην είναι «διάβολος», αλλά να γίνει «άγγελος» για χάρη του Έθνους. Για πες μου λοιπόν αγαπητέ, τι θα έπρεπε να κάνουμε ΣΗΜΕΡΑ (αν όχι τουλάχιστο Στρατοδικείο) σε κάποιον «οξύθυμο» αξιωματικό που δεν συμπαθεί (για πολιτικούς λόγους και για προσωπικό συμφέρον) τον εύπορο ΝΟΜΙΜΟ επιχειρηματία της περιοχής και διατάζει τους στρατιώτες του να λεηλατήσουν την περιουσία του και να βιάσουν σύζυγο και θυγατέρες;

      3) Όσο για τον Τούρκο που χαστούκισε τον μικρό Θοδωρή όταν ήταν μόλις 10 ετών (κατά λάθος ο μικρός έτρεχε σε λάσπες και λέρωσε τα φανταχτερά ρούχα του Τούρκου), θα πρέπει να είμαστε ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ στην Τύχη που συνέβη αυτό διότι από τότε (λέει η παράδοση) ο μικρός Θοδωρής άρχισε να μισεί τους Τούρκους. Ευτυχώς συνέβη εκείνος ο Τούρκος να χαστουκίσει τον μικρό Θοδωρή και σιγά-σιγά θέριεψε μέσα του η φλόγα που κατέκαψε τον Δράμαλη στα Δερβενάκια. Όχι βέβαια πως ο Γέρος του Μοριά μίσησε τους Τούρκους για ένα χαστούκι, ενώ όλη του η οικογένεια είχε ξηκληριστεί από τους Οθωμανούς… αλλά καταλαβαίνεις πως η λαϊκή παράδοση το αναφέρει ως «αρχή».

      Άντε λοιπόν να ανοίξεις κανένα βιβλίο Ιστορίας (αντί τα ψαλτήρια σου), άντε να επισκεφτείς κανένα Μουσείο (αντί τα υποκαταστήματα της «θεός & σία ΟΕ»), άντε να μάθεις το who-is-who εδώ μέσα και πόσα απίδια βάνει ο σάκος του καθενός, κι έλα μετά να μου βγάλεις γλώσσα και να μου κουνήσεις επιδεικτικά το δάκτυλο μπροστά στα μούτρα. Να προσέχεις όμως, διότι εγώ δεν είμαι «άγγελος» και μπορεί και να στο δαγκώσω.

      Διαγραφή
    4. Μπραβο κυριε Kavasila , ελεος πια... βαρεθήκαμε να διαβάζουμε τη κάθε συκοφαντική απόπειρα του παρελθόντος ως και καλά ιστορική είδηση με τη μορφή κοτσομπολιού, έλεος πια...
      Οι κλέφτες (εκτός απο ελάχιστες εξαιρέσεις όπως είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν ελέχιστες εξαιρέσεις) φέρονταν με σεβασμό στις γυναίκες είτε ήταν χριστιανές είτε μουσουλμάνες.
      Δεν βίαζαν γιατί τους έμενε η ρετσινιά. Ο λαός του θεωρούσε ως ήρωες. Εναν βιαστή δεν τον θεωρείς ήρωα για αυτο και δεν έκαναν βιασμούς και άσκοπες βιαιοπραγίες.

      Διαγραφή
    5. Ὀρθή ἐπανάληψη (με διόρθωση δακτυλογραφικῶν λαθῶν)

      Πόϊντμαν,
      παραποποίησες τήν θέση μου γιά τόν Μιαούλη, καί ἀπαντᾶς σέ λάθος βάση.
      Γιά τόν Καραϊσκάκη ἐπιμένω ὅτι πρόκειται γιά συκοφαντίες σέ ὅ,τι ἀφορᾶ βιασμούς. Μόνος σου θά τό εἶχες καταλάβει, ἄν μποροῦσες νά καταλάβῃς, πότε καί πῶς θά συγχωροῦσε τον Καραϊσκάκη ἕνας Ζαΐμης. Γιά βιασμούς, ποτέ. Ἀλλά δέν τό καταλαβαίνεις, διότι ἔχεις ἐλλειπῆ σέ βάθος τήν ἀνθρωπολογία σου: Αὐτό, προκύπτει ἀπό τό ὅτι ἀποκαλεῖς τήν Ἐκκλησία "υποκαταστήματα της «θεός & σία ΟΕ»", πράγμα πού ἄλλωστε δέν θά ἔλεγες ἄν ἀγαποῦσες τήν Ἑλλάδα.
      Κόντεψες νά βγάλεις ψυχοπαθῆ τόν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη μαζί με τούς σημερινούς νέους τῆς Ἑλλάδας, καί νομίζεις, ὅτι οἱ λοιπές ἱστορικές γνώσεις σου περί τοῦ περιστατικοῦ τοῦ χαστουκιοῦ καί τῆς σημασίας του (πού ὀρθῶς ἐκ τῶν ὑστέρων ἀνέφερες) ἀντιμετωπίζουν τήν ἐπίκριση ὅτι δεν κατάλαβες τήν ψυχολογία τοῦ Κολοκοτρώνη καί τῶν νέων μας στίς προκλήσεις;
      Δέν κουνάω τό δάχτυλο σέ κανέναν. Ἐπέκρινα τήν ἐλλιπῆ ἐμβάθυνση στήν περίπτωση τοῦ Μιαούλη, χωρίς νά λέω ὅτι καλά ἔκανε, ἐπέκρινα τό σφάλμα σου στήν ἐκτίμηση τῶν ἱστορικῶν δεδομένων στήν περίπτωση τοῦ Καραϊσκάκη, καί ἐπέκρινα τίς κατ' ἀποτέλεσμα ἠττοπαθεῖς ἀπόψεις σου γιά τήν νεολαία τοῦ σήμερα, πού καθόλου καί κανέναν δέν βοηθοῦν.
      ΥΓ. Δαγκώνουν τά ζῶα.

      Διαγραφή
  2. Μπα!Και σύμμαχοι οι Κούρδοι και επικηρυγμένοι;
    Πως καταφέρνει Μεγάλη μας Σύμμαχος τέτοιους καινοτόμους συνδυασμούς;
    Πάντως, καλού-κακού, ας έχουμε τον νου μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμμαχοι οι Κούρδοι της Συρίας,όχι αυτοί της Τουρκίας,του ΡΚΚ.Οι ΗΠΑ αναγκάζονται να παίζουν την Τουρκία σε δύο ταμπλώ εφόσον αυτή θα είναι στο ΝΑΤΟ,δηλαδή,δεν τα έχει δώσει όλα στον Πούτιν,ακόμα,κατά την κρίση και τις πληροφορίες τους.Λυκοφιλία...

      Διαγραφή
  3. Είπαμε η Αμερική υποχωρεί στα τερτίπια του Ερντογάν ετοιμαστείτε για νταούλια στο Αιγαίο και την Κύπρο η Μακεδονία θεωρείται ήδη χαμένη στα χαρτιά θα δούμε τι θα κάνετε όταν θα σφίξουν τα γάλατα κι εκεί . Σας τα είχε πει ο Μακαρίτης ο Τζίμης αλλά οι αριστεροί του καφενείου δεν τον είχατε ακούσει....
    Παλεύει ο Καλεντεριδης να σας ξεστραβωσει για να τον λένε οι ποταμισιοι ψεκασμενο οι ποταμισιοι ρε φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες τα νταούλια στην Θράκη.
      Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες ισχύει το: αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

      Διαγραφή
  4. Γαία πυρί μιχθήτω.....ή αλλιώς δόγμα Γαμπρόφσκι,για να μην ξεχνιόμαστε.
    Οι στρατιωτικοί, τα βλέπουν , οι πολιτικοί επίσης ,αν και δεν έχει και τόση σημασία.
    Ο Ελληνικός λαός οφείλει να τα παρακολουθεί σχολαστικά, και στην δεδομένη στιγμή
    να μην εθελοτυφλεί ηλιθίως,γιατί ο χρόνος τελείωσε...και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νά δεῖτε πού μιά μέρα οἱ ΗΠΑ θά ἐπικηρύξουν καί τόν Τσίπρα μέ τόν Καμμένο, ὡς τρομοκράτες, γιατί διετέλεσαν κουμμουνιστές (βλ. "ὁ Καμμένος κρυπτοκουμουνιστής", παράσταση Καραγκιόζη, μέ τόν καραγκιοζοπαίκτη Εὐγένιο Κασιδιάρη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  6. USA against PKK?
    Μᾶλλον ὁ Ἐρντογκάν ὑπόσχεται στούς Ἀμερικάνους ὄτι θά παίζει τόν Ἀμερικάνο (https://www.youtube.com/watch?v=BqlJwMFtMCs)
    καί στούς Ρώσους ὅτι θά παίζει τόν Ρῶσο ...(https://www.youtube.com/watch?v=TDP8g6UjuZ4),
    καί τούς παίζει καί τούς δύο!

    Αὐτά παθαίνει ὅποιος δέν κατάλαβε ὅτι στήν περιοχή μας ὅποιος δέν ἐμπαίζει τούς μεγάλους βάζοντάς τους σέ ἀνταγωνισμό, γιά τά ζωτικά τουλάχιστον συμφέροντα τῆς πατίδας του, ἐν τέλει ἐμπαίζεται. -Διδακτικό καί γιά τούς Κούρδους ἀλλά καί γιά ἐμᾶς.

    ΥΓ. Α: Ἀς ἐλπίσουμε ὄτι οἱ ΗΠΑ καί οἱ Ρῶσοι, κάποτε θά καταλάβουν ὅτι εἰκονικά μόνον πρέπει νά συμμορφώνονται μέ τίς ἀπαιτήσεις τῶν ...περιστρεφόμενων Τούρκων.

    ΥΓ. Β: Μέχρι νά τούς συλλάβουν, ἴσως θά ἔχουν ὡριμάσει οἱ συνθῆκες στίς ΗΠΑ, ὄχι γιά νά κρατηθοῦν, ἀλλά γιά νά πρωτοστατήσουν σέ διαπραγματεύσεις γιά τήν ἀπελευθέρωση τοῦ Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.