4/11/18

Πώς ο Soros χρεώνει πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω πιστωτικών καρτών

O Soros προτίθεται να «επενδύσει» τα χρήματα σε επιχειρήσεις που ιδρύουν οι μετανάστες
Τη φημολογία ότι, βοηθά στη χρηματοδότηση των μεταναστών που φεύγουν από την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα με σκοπό να φθάσουν στις ΗΠΑ μέσω Μεξικού, έχει αρνηθεί επανειλημμένα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Geogre Soros.  
Ωστόσο ο ιδρυτής της «Ανοιχτής Κοινωνίας», ο οποίος φέρεται να  χρηματοδότησε μεγάλο μέρος εκστρατείας κατά του Trump και με την υπόθεση του Brett Kavanaugh, συνεργάζεται τώρα με τη Mastercard για να παραδώσει στους μετανάστες πόρους, υπό τη μορφή «επενδυτικού κεφαλαίου». Μέσω της συνεργασίας τους, ο Soros παρέχει αποτελεσματική ανοικτή οικονομική στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες που επιδιώκουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Η συνεργασία μεταξύ Soros και Mastercard, την οποία αποκαλούν «Humanity Ventures», είναι αποτέλεσμα μιας υπόσχεσης που ο δισεκατομμυριούχος έδωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες».
Soros και Mastercard υποστηρίζουν ότι τα κυβερνητικά προγράμματα βοήθειας δεν είναι επαρκή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, υποδηλώνοντας πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λύσει.
«Οι μετανάστες συχνά εξαναγκάζονται σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης στους χώρους υποδοχής τους επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικές, υγειονομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες», ανέφερε ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος.
«Η δυνητική μας επένδυση σε αυτήν την κοινωνική επιχείρηση, σε συνεργασία με την ικανότητα της Mastercard να δημιουργεί προϊόντα που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινότητες, μπορεί να δείξει πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων», πρόσθεσε.
Αμέσως, ο Soros σχεδιάζει να δαπανήσει 50 εκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει λύσεις περίθαλψης και εκπαίδευσης. 
Προτίθεται να «επενδύσει» τα χρήματα σε επιχειρήσεις που ιδρύουν οι μετανάστες.
Ο Soros είπε ότι θα προτιμούσε να είναι κερδοφόρα η «Ανθρωπιστική Επιχειρηματικότητα» για να προσελκύσει και «άλλους επιχειρηματίες» αλλά είναι ασαφές πώς σχεδιάζει να κερδίσει οτιδήποτε δίνοντας δάνεια - χωρίς κινδύνους - σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Το 2016 ότι παραχώρησε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες σε μετανάστες και πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, κάτι που έκανε η Mastercard με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 

30 σχόλια:

  1. Κοίτα φάτσα και βγάλε συμπέρασμα … ο βρικόλακας της παγκοσμιοποίησης – Η Ελλάδα πρέπει αν απαγόρευση κάθε δραστηριότητα που εμπλέκεται αυτό το υποκείμενο. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε σκοτεινές επιδιώξεις ιδιωτών να καθορίζουν πολιτικές της πατρίδας μας μέσω κρυφών χρηματοδοτήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που θα έρθει ο Κούλης θα τα κάνει γυαλί όλα! Κάτι τέτοια τα παίζει στα δάχτυλα ο Κούλης! Δεν ξέρεις για τι γατόνι μιλάμε!! Ήδη έχει φάει τα σίδερα, στον Σόρος θα κολώσει, έτσι να λοξοκοιτάξει ο Κούλης θα τρέχουν να κρυφτούν όλοι...μη πω για την Φώφη που είπε αντί για κερί στον πατέρα μου δώστε μιυ μια ψήφο! Κερί αντί ψήφου? Ψήφος αντί κεριού ιδού το δίλημμα! Κούλης? Φώφη? Σταύρος ή τον σταυρό μας κι έπειτα Κούγκι?

      Διαγραφή
    2. Σακη αγαπητε...μην σκας.
      Ερχονται ..οι Ανδρομεδιοι....Πενηντα γιγαντια σκαφη μολις περασαν την ζωνη Καιπερ...μπηκαν στο Ηλιακο συστημα...Πισω απο καθε σκαφος σερνουν τα ..ψεξαστικα...Ολες οι ...γκουστερες ( σαυρες) ....θα πεθανουν....εχουν τουρμπινες τα ψεκαστικα....θελουν τις πιστωτικες ολες για χαρτοπολεμο τις αποκριες στην Ανδρομεδα...

      Διαγραφή
    3. Ιγκουανα Ν.Ζηλανδιας ...φατσα...Θελει ...Φλιτ...

      Διαγραφή
    4. Κ. Μαντά,
      κάποιοι έχουν εντελώς αντίθετη άποψη, καθώς τούτοι που λές ουδέποτε είχαν πάρε δώσε με το συνάφι του Σωρος. Αντίθετα, ήταν πρόβλημα γι αυτόν στην περιοχή μας. Αν λοιπόν δεν σ' αρέσει η σημερινή κατάσταση, έχεις να επιλέξεις έναν εξ αυτών, προκειμένου να ξαναβγάλουν το συνάφι αυτό εκτός παιχνιδιού. Τόσο απλό. Αλλοιώς η ανάρτηση είναι μιά καμουφλαρισμένη θέση των συριζανελ """ολοι το ίδιο είναι"" Δεν είναι.

      Διαγραφή
    5. Μπράβο αυτό είναι αριστερή μετάλλαξη για τις ανάγκες της νέας εποχής που ζούμε.
      Από τον άκρατο αριστερισμό σε θερμό υποστηρικτή του Σόρου.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ chris
      Ευτυχώς που βρέθηκες και μου έδωσες την συμβουλή σου την πιό σωστή ώρα! Κόντευα να τρελαθώ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω!
      Μάλλον για το Ποτάμι με βλέπω που δεν παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας!
      Ευτυχώς φίλε μου που σε έστειλε ο καλός Θεός και με συμβούλεψες! Αλήθεια θα με βοηθούσες πολύ φίλε μου αν μου έλεγες κι εσλυ τι θα ψήφιζες...μην κάνω καμιά επιπολαιότητα!
      Μεταξύ μας ντέ, δεν μας ακούει κανένας. Κι εγώ...τάφος, τάφος...

      Διαγραφή
    7. Όπως ακριβώς το θέτει ο Αδωνις. Ψηφίζω το κόμμα που έχει θέσεις δεξιές στα θέματα τις κοινωνίας και θέσεις φιλελευθερες στα θέματα της κοινωνίας.

      Διαγραφή
    8. Για την Μακεδονία τι θέση έχει? Θα συμπεριλαμβάνεται στο κράτος των Σκοπιανών η λέξη Μακεδονία? Για να μάθουμε ρωτώ! Αν όχι στείλε ένα λινκ με δήλωση του Κούλη!

      Διαγραφή
    9. Άδωνις είναι αυτός με τα εμβόλια που κι Έλληνες είναι 11 εκ κι αυτός είχε παραγγείλει 1500 εκατομμύρια! Να εμβολιάσουμε και τα φίδια για γρίπη?Με το ΚΕΕΛΠΝΟ? Αυτός είναι δεξιός? Φιλελευθερος? Σε ρωτάω μην κάνω κανένα φίλε Chris και μπερδέψουμε τους Άδωνις!!

      Διαγραφή
    10. @ δημήτρη και σάκη (aks Σορο-ΛΑΚΕΔΕΣ)
      Τα περί ‘συνωμοσιολογίας’ είναι μία τακτική των λακέδων του Σόρου για να θολώνουν οπουδήποτε κατηγορία κατά του αφεντικού τους. Οι επεμβάσεις του Σόρου και οι χρηματοδοτήσεις του είναι τεκμηριωμένες ακόμα και από την κυβέρνηση Σύριζα (δες δηώσεις Καμμένου και βαρουφάκη).
      Επομένως το να τρέχετε να συνδράμετε στον Σόρο και οι δύο αδελφές ψυχές (Δημητράκης και Σάκης) με κάνει να διερωτώμαι αν είστε λακέδες του Σόρου και εργαζόμενοι στο indymedia ή σε κάποια ΜΚΟ.

      Διαγραφή
    11. Λακές μπορεί να είσαι εσύ!

      Διαγραφή
    12. @Σάκης τάδε έφη ο Σορο-Λακές - Χα Χα

      Διαγραφή
    13. Δημητράκη και Σάκη έχετε πολλές αριστερές ευαισθησίες και θυμώνετέ σαν γυναικούλες πολύ εύκολα... Χα Χα

      Διαγραφή
    14. Απλά λυπούμαστε αγαπητε! Όσο για τα φρονήματα μας θα είμαστε ευτυχείς αν με την άδεια σας κε θα μπορουσαμε όποια κι αν είναι να φρονούμε εμείς ελεύθερα πια είνσι τα καλύτερα για το καλό μας! Μήπως θα θέλατε να μας υπαγορευσετε όπως γινόταν σε άλλες εποχές τι να φρονούμε? Στείλτε τα ανάλογα χαρτιά μαζι με ένοπλους να υπογραψουμε! Αναρωτιέμαι ποσο άλλο θα συνεχίσεις να εκτείθεσαι!!

      Διαγραφή
  2. Δημήτρης Κ. & sakis mantas Γιατί επιδίδεστε σε συντονισμένο πύρ υπέρ του Σόρου? Σας πρόσβαλα μήπως τις αριστερές σας ευαισθησίες για τον υπερ.-καπιταλιστή Σόρο? ή μπάς και δουλεύετε σε καμία ΜΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πέρνουμε από τον Σόρος να σε πολεμάμε! Μας είπε ο Τζότζ " παιδιά τον Μετανοείτε και τα μάτια σας!! Είναι άνθρωπος επικίνδυνος για τον Συριζανελ" Σας παρακαλώ πετάξτε του λάσπη"! Όπως κατάκαβες αδερφέ μας το μεροκαμάτι να βγαίνει, ένεκα κρίσης κάνουμε συνεχώς υποστηρικτικά σχόλια υπερ του! Όλοι τα παίρνουν, βζιν οι βαλίτσες, βζίν τα ευρώ, βζιν τα ρούβλια...ε καταλαβαίνεις!! Την δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς...
      Σαν αριστερότεροι του Κουφοντίνα είπαμε να υπερασπιστούμε την αλλοπρόσαλη αριστερά του Αλ6!!
      Εγώ προσβπικά ακούω Αλ6 και στο μυαλό μου έρχεται ο Τσε...τα ζαχαροκάλαμα και τα κοχίμπα της Κούβας! Η Βολιβία ...ρε συ Μετανοείτε τι να σου πω συγκινούμαι με τον Αλ6...να δέχεται τέτοια άνανδρη επίθεση το παληκάρι! Στον Τσε? Στον Έλληνα Τσε? Τον αλληλέγγυο? Τον αλτρουιστή? Τον άνθρωπο που συμφιλίωσε τους ανδρες ρε Μετανοείται και τους παντρεύει? Ρε συ Μετανοείτε καταλαβαίνεις τι έκανε? Ένωσε ρε συ την ανθρωπότητα, έκανε την Μακεδονία μας με τα Σκόπια ένα!! Ένα! Τώρα θα κάνει και την Αλβανία! Ένα όλοι! Καταλαβαίνεις τι έκανε? Αυτά τον βοήθησε ο Σόρος! Ε λκιπόν! Εμείς πληρωνόμαστε για κάτι που έπρεπε να κάνουμε αφιλοκερδώς...ρε συ Μετανοείτε
      Χαλάρωσε τώρα που μας είπε και την λύση ο φίλος ο chris μην το χαλάς! Άστο να πάει στο διάολο...

      Διαγραφή
    2. Σακη γιατι αφηνεις το ...γραμοξον εξω τα βραδυα ?? Βαλτο στην ..αποθηκη διαβολε !!

      Διαγραφή
    3. Ναι, ρε sakis καλά σου λέει ο συνάδελφος σου Δημήτρης γιατί γράφεις ένα μάτσο ασυναρτησίες ενώ εγώ σου έχω κάνει μία πολύ απλή ερώτηση?

      Διαγραφή
    4. Κοσμα ...χμμμ...βρε πρακτωρα της κα γκε μπε...χοντρουλη ...ποσες μαντρες εχεις ριξει ?? Ποσες φασουλαδες εφαγες ? Ξερεις τι ειχαν οι μαντρες μεσα ??? Τα ...παρκαρισμενα....του Καραμπελλα !!! Μπορς τρως στην Μοσχα ??

      Διαγραφή
    5. Σακη αυτοι της ..Πρεσβειας εχουν αφηνιασει με μας....και βαζουν μια ...ροδελα να βγαζει μπουρμπουληθρες....στην Αμερικη το γκροβερ αυτο το φωναζουν Κοσμας ο ροδελας....μικροι το λεγαμε και ..γκυλι.....(Απ το κυλω..)....στο Αμερικα το λενε ...ρολ....για τα απλυτα.

      Διαγραφή
    6. Ρε είσαι μουρλός? Εμείς είμαστε πιο πολύ από σένα! Το σαπούνι κι αν το πλένεις τον αράπη σου χαλάς!
      Μετανοείτε μας κλέψαν το τρακτέρ κι έμεινε η φρέζα χήρα!
      Το ήπιες τελικά όλο το ραουντάπ! Έχεις πάρει σμπάρο, είχα την αίσθηση πως μπορεί απέναντί μου να έχω ανθρωπο αλλά εσύ παίζεις άλλο ρόλο εδώ! Έλα τώρα αμόλα ότι είπες το είπες μπες στο λαγουμί σου! Ούτως η άλλως εδώ μέσα λειτουργείς σαν το παιδάκι που μουτζουρώνει τις ζωγραφιές των συμμαθητών του! Είσαι ανάξιος να διαλλεγόμαστε μαζί σου...αμόλα τωρα, πάτα τη όμορφα

      .

      Διαγραφή
    7. @ Κρίστιανz:
      γιατί επιτρέπεις στον Δημηράκη και στον Σάκη να βρίζουν και να γράφουν ασυναρτησίες? Που είναι η αριστερή λογοκρισία σου τώρα? Χα Χα

      Διαγραφή
    8. >αριστερή λογοκρισία< δεν υφίσταται και ξέρεις πολύ καλά γιατί κάποτε έσβησα σχόλια σου σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη. Άλλωστε έδειξες τότε να το είχες καταλάβει.

      Διαγραφή
    9. Άκουσε Μετανοείται εγώ στο πρωτο μου σχόλιο δε σε έβρισα! Ούτε λακέ σε αποκάλεσα! Ποτέ δεν υποστήριξα τον Σόρος ούτε εγώ ούτε ο Δημήτρης όπως προκύπτει από τις απαντήσεις μας! Εσύ προσπάθησες να μας παρουσιάσεις υποστηρικτές του και εμείς σε ειρωνευτήκαμε γιατί το τερμάτισες! Ωστόσο ο διακονιάρης τα μπροστινά σακούλια βλέπει! Σε παλιότερο σχόλιο με αποκαλέσει ασυνάρτητο όπως έκανες και εδώ στο σχόλιο σου το πρώτο κάτω από το δικό μου! Λοιπόν γιατί τώρα διαμαρτύρεσαι? Τι διαλογο περιμένεις από κάποιον που αποκαλείς ασυνάρτητο? Αν λοιπόν ειμαι ασυνάρτητος μην ασχολείσαι μαζί μου! Απαξίωσέ με και δείξε ανωτερότητα! Αλλιώς απάντησε με σοβαρότητα και αντεπιχειρήματα! Με τον chris ανταλλάξαμε σχόλια αλλά κανένας δεν έθιξε τον άλλον! Κανένας δεν αμφισβήτησε με ύβρεις τον άλλον πως είναι ασυνάρτητος! Διαφωνήσαμε? Ναι! Αλλά αυτό είναι γόνιμο! Εγώ του είπα την γνώμη μου και ίσως να συνέβαλε να δει τα πράγματα από μια άλλη πλευρά! Μπορει να συνέβαλε να τα δω εγώ! Εσύ προσβάλεις χωρίς να προσφέρεις κάτι γόνιμο με την συμπεριφορά σου! Αν θες να είσαι πιο σεβαστικός γιατί τότε θα απολαμβάνεις τα ίσα! Κρίμα που προσπαθείς να εκθέσεις και τον Κριστιάν! Τελικά εδώ υπάρχεις για να συμβάλεις στον διάλογο ή για να δημιουργείς προβλήματα? Μάλλον το δεύτερο όπως παρατηρώ! Λυπάμαι! Έστω την υστατη στιγμή σε καλώ να επιστρέψεις στον πολιτισμό που εκφράζεται μέσα από σχόλια χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς του τύπου " ασυνάρτητος"! Επίσης να μην αλλάζεις αυτα που γράφει ο συνομιλητής σου! Μακαρι τα λόγια μου να πιάσουν τόπο! Τι να σου πω άνθρωπέ μου...

      Διαγραφή
    10. @ sakis: Ούτε το θάρρος της γνώμης σου δεν έχεις

      Διαγραφή
  3. Κοσμα το ζαχαρο σου εχει διακυμμανσεις....δες το λιγο...μια παει ζαχαρη στο νου...μια παει ναφθαλινη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγλαΐα το ραουντάπ!🤣🤣🤣 Δημήτρη έχει πάρει σμπάρο 🤣🤣🤣σμπάρονέ το τον π@υστη! Να τ ακούσω
      https://youtu.be/gwhjPuWjmcM

      Διαγραφή
    2. Κοσμας ο Μοσχοβιτης....Αιτωλος και τριχες απο Μαμουθ....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.