12/11/18

Stratfor : Τι αλλάζει και τι όχι στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Ποια περιθώρια παρεμβάσεων αποκτούν οι Δημοκρατικοί μετά τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Πώς διαμορφώνεται η εικόνα για Ρωσία, Κίνα και Ιράν. Η εστίαση στη Σαουδική Αραβία και το μπλόκο στην μεταναστευτική πολιτική.

Στις 6 Νοεμβρίου, οι ενδιάμεσες εκλογές έφεραν το αναμενόμενο μικτό αποτέλεσμα για το Κογκρέσο. Το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ διευρύνθηκε ελαφρώς το προβάδισμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Γερουσία.
Ο διαιρεμένος έλεγχος του Κογκρέσου σημαίνει πως οι προτεραιότητες πολιτικής του Λευκού Οίκου σε ορισμένους τομείς θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη αντίσταση από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, με το αναπόφευκτο κομματικό αδιέξοδο να δίνει «τροφή» και για τα δυο κόμματα εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020. Τι θα πρέπει, όμως, να αναμένεται τους επόμενους μήνες, σε ό,τι αφορά τις πιο σχετικές γεωπολιτικές επιπτώσεις των εκλογών;

Ελάχιστες αλλαγές στο θέμα του Εμπορίου

Το διαιρεμένο Κογκρέσο δεν θα αυξήσει τις προοπτικές για αυστηρότερο έλεγχο των εμπορικών εξουσιών που ασκεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ως επί το πλείστον, οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι που πραγματοποίησαν προεκλογικές εκστρατείες με μήνυμα κατά της εμπορικής ατζέντας του Τραμπ, δεν τα πήγαν καλά στις εκλογές.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.