9/11/18

Ο Ερντογάν εξοπλίζει την Τουρκία με μαχητικά TF-X

Η πόρτα της Τουρκίας παραμένει ανοιχτή για τις ξένες εταιρείες μηχανοκατασκευών, οι οποίες θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παραγωγής του TF-X, του πρώτου τουρκικού μαχητικού αεροπλάνου, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.
Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία τα τελευταία χρόνια εργάζεται για την ανάπτυξη δικών της αμυντικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τανκς και ελικοπτέρων μάχης, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητές της εν μέσω μαχητικών απειλών και συγκρούσεων κατά μήκος των νότιων συνόρων της.
Τον περασμένο χρόνο, ο τουρκικός όμιλος Kale υπέγραψε συμφωνία με τη βρετανική εταιρεία Rolls Royce για την κατασκευή των κινητήρων που θα εφοδιάζουν το TF-X. Οπως δήλωσε ο Ντεμίρ, οι συζητήσεις με τη Rolls Royce συνεχίζονται, αλλά η Τουρκία θεωρεί κόκκινη γραμμή να έχει πλήρη πρόσβαση στην τεχνογνωσία των κινητήρων και να διατηρεί την αποκλειστική κυριότητά τους.
Μιλώντας σε τελετή για την υπογραφή συμφωνίας με τη στρατιωτική βιομηχανία TR Motors αναφορικά με την κατασκευή του αεροσκάφους, ο τούρκος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή αρμάτων μάχης Altay, αποκλειστικά τουρκικής κατασκευής.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Αγκυρα δίνει μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη εθνικής αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. Μόνο το πρόγραμμα για την κατασκευή των Altay έχει προϋπολογισμό επτά δισ. ευρώ.
Πηγή: in.gr

3 σχόλια:

  1. Οι παραπάνω ειδήσεις είναι ασήμαντες γιατί ο Ερντογάν ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    Τα οπλικά συστήματα χρειάζονται τεχνογνωσία στον τομέα αντοχής υλικών, οι ξένες εταιρίες δεν ξεπουλάνε την τεχνογνωσία τους που απέκτησαν μετά από δεκαετίες έρευνας ξοδεύοντας δις.
    Οι Τούρκοι θα συναρμολογίσουν ότι τους δώσουν, αλλά πως θα αγοράσουν τα εξαρτήματα όταν η λίρα είναι 6:1 με 8:1 προς το δολάριο;
    Πολλοί αγρότες στην Ελλάδα έχουν αγοράσει τουρκικά αγροτικά μηχανήματα, ως μηχανές είναι καλά, ως υλικό κόβεται το σίδερο σαν το βιτάμ.
    Που είναι η Τούρκικη τεχνολογία; Πως θα φτιάξουν αεριωθούμενα αεροσκάφη ξεκινώντας από το μηδέν, όταν οι χώρες με τεχνογνωσία κάνουν τουλάχιστον 10 χρόνια έρευνα πριν φτιάξουν κάτι;
    Που είναι η Τούρκικη οικονομία που θα στηρίξει την έρευνα διάρκειας 20 ως 30 χρόνων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dimitris D.
      Διαβασε το αμεσως επομενο αρθρο και θα λυσεις ολες σου τις αποριες για την τεχνογνωσια κλπ.

      Διαγραφή
  2. εγω βλεπω μια κλασσική μπααθικη υπεροψια, εναν ασιατικο μεγαλοιδετισμο, αλλη μια τουρκομπαροκ υπερβολη.
    Ετσι φιλοδοξα ξεκίνησε το τουρκο-τανκ αλτάι, με κινητήρα Νταεβου και καλά αλλα ατυχησαν .. παρακαλαν τη Μερκελ για κινητήρα MTU αλλά οι Γερμανοί θυμουνται την νιλα που τους εκανε ο Ερντογαν και ειπαν οχι. Το κουφαρι του αλται ειναι κρυμενο στα υπογεια στο σεράι του Σαλεμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.