5/12/18

Αντιπρόεδρος ΑΝΕΛ στο ΘΕΜΑ 104,6: Ο Τσίπρας να αναπέμψει τη Συμφωνία των Πρεσπών βάσει του άρθρου 19

Εξέφρασε τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάρτιο

Την αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπώνζήτησε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα.
«Το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράμγματα υπάρχει μια διαδικασία» σημείωσε ο κ. Σγουρίδης αναφερόμενος στην παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.
Στην ερώτηση αν την αναπομπή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε».Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξακαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι οτι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Στην ερώτηση, τέλος, αν υπάρχει ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάρτιο, ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να εμπλακεί ο λαός σε διλήμματα. Από τη στιγμή που αποφασιστεί, όμως, μπορεί να γίνει και αυτό αν η συμφωνία έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών».



Τι προβλέπει το άρθρο 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών:

sgpourid-new-1
Πηγή: Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. Σγουρίδη τράβα στην γωνία να δεις ερχόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως αν η συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί οι ΑΝΕΛ χάνουν τη μόνη τους σοβαρή πολιτική χρήση (ας μου επιτρέπει ο ορος ) που ηταν ως θεματοφύλακες των εθνικών θεμάτων εφόσον στα οικονομικά έκαναν κολοτουμπα.Θυμηθειτε και το σποτ του Καμμένου.Με αλλά λόγια με κύρωση της συμφωνίας οι ΑΝΕΛ παύουν να υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.