10/12/18

«Θέμα δημοκρατίας το άρθρο 16»

Μια ουσιαστική συζήτηση για το αυριανό πανεπιστήμιο στη χώρα μας, στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ζητούν, με παρέμβασή τους μέσω της «Κ», διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ελληνικών και ξένων ΑΕΙ. Καθώς διεθνώς το ταμπού σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει ξεπεραστεί, η Ελλάδα μοιάζει εγκλωβισμένη σε μια παρωχημένη κοσμοθεωρία που την καθηλώνει. «Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά τα υπέρ και τα κατά των δημόσιων και των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Σε άλλα σημεία συμφωνούμε και σε άλλα διαφωνούμε. Μας ενώνει ωστόσο η πεποίθηση ότι, όποιο πρότυπο και αν επιλεγεί, θα πρέπει ο νομοθέτης, με σοβαρότητα βέβαια, αλλά απερίσπαστος από νομικά κωλύματα, να μπορεί να το προσαρμόσει στις εκάστοτε συνθήκες», αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί και απευθύνονται προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, και κυρίως προς τα κόμματα που έως τώρα τάσσονται κατά της θεσμοθέτησης ιδιωτικών ΑΕΙ, ζητώντας το άρθρο 16 του ισχύοντος Συντάγματος να περιληφθεί στα αναθεωρητέα. Πόσο μάλλον που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικοί το άρθρο 16 να βρίσκεται μεταξύ των αναθεωρητέων.

Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Andpik
    Πριν αναρτήσεις αυτό το άρθρο έπρεπε να λάβεις υπόψη σου ότι οι πανεπιστημιακοί των Ελληνικών ΑΕΙ είναι χιλιάδες.
    Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να αντιληφθείς ότι η προπαγάνδα σου υπέρ την ιδιωτικών ΑΕΙ μπορεί κάλλιστα να αξιολογηθεί ως προβοκάτσια.
    Τριάντα πέντε μόλις άτομα από τον πανεπιστημιακό χώρο υπογράφουν κείμενο υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων
    Το πολιτικό κόμμα ΑΝΤΑΡΣΙΑ αν αποφασίσει να συγκεντρώσει υπογραφές κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα έχει ποιο πολλές.
    Υποθέτω ότι έγινε αντιληπτό αυτό που γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.