20/12/18

Ανεξέλεγκτη μετανάστευση: Βόμβα στην κοινωνική συνοχή, ακύρωση του απελευθερωτικού αγώνα του 1821, αυτοκτονία της Ελλάδας

Αυτό που γίνεται είναι η κατοχύρωση της διδασκαλίας του Κορανίου περί υποχρέωσης των πιστών σε μετακίνηση (hijiria) σε εδάφη αλλόθρησκα, σύμφωνα με το παράδειγμα του Προφήτη. Για την ενίσχυση του ισλαμικού επεκτατισμού...

Η πρωτοβουλία των μουσουλμανικών κρατών – μελών του ΟΗΕ σε λίγες ίσως ώρες θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Παρά την κάθετη αντίδραση μεγάλων χωρών της Δύσης (ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Αυστρία κ.ά.), ψηφίζεται στο Μαρακές του Μαρόκου το περίφημο Σύμφωνο Μετανάστευσης (η Μετακίνησης) για τα δικαιώματα των μεταναστών.
Η Δύση και ιδιαίτερα η Ευρώπη, δίχως κανείς να ξέρει ποιος ακριβώς αποφασίζει, οδηγείται, δίχως μεγάλη γενική αντίδραση, στην αυτοκαταστροφή. Η παθητική ηγεσία της ΕΕ πρωτοστατεί στην πορεία αυτή ανατροπής της ευρωπαϊκής κοινωνικής συνοχής. Εντελώς μυωπικά, δίνοντας έμφαση απλά στις ρηχές φραστικές διαβεβαιώσεις των εμπνευστών του, πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες κλείνουν τα μάτια στα μεγάλα ζητήματα και στις πληγές που ανοίγουν.
Αυτό που γίνεται είναι η κατοχύρωση της διδασκαλίας του Κορανίου περί υποχρέωσης των πιστών σε μετακίνηση (hijiria) σε εδάφη αλλόθρησκα, σύμφωνα με το παράδειγμα του Προφήτη. Για την ενίσχυση του ισλαμικού επεκτατισμού.
Στην ουσία, οι μεγάλες ανατροπές που εισάγονται με το Σύμφωνο αυτό του ΟΗΕ (και για όσους βέβαια το προσυπογράψουν) μπορούν να αποτιμηθούν ως εξής:
1. Οι μετανάστες θεμελιώνουν δικαίωμα μετακίνησης στις χώρες άφιξής τους, με τον όποιο επαναπατρισμό τους να συνδέεται με διμερείς συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης. Δηλαδή, αν οι χώρες αυτές το αρνηθούν, ο επαναπατρισμός θα γίνεται σχεδόν αδύνατος.
2. Αφού το δικαίωμα μετακίνησης κατοχυρώνεται, όποια άρνηση ή αντίθεση προς τέτοιες δραστηριότητες καθίσταται παράνομη. Η καταγγελία της «παράνομης» μετανάστευσης γίνεται αδίκημα!
3. Τα δικαιώματα των «μετακινουμένων» κατοχυρώνονται. Με τρόπο μάλιστα που να ανοίγει λογής ερμηνείες για έμπειρους νομικούς και ΜΚΟ ώστε να διεκδικούν δικαιώματα ασύλου και διαμονής για «προστατευομένους» τους.
Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι για πλήρη αξιακή αλλοίωση δυτικών κοινωνιών και δημιουργία μαχητικά διεκδικητικών πλέον μουσουλμανικών μειονοτήτων. Το ζήτημα γίνεται κρισιμότερο από το γεγονός πως, σε αντίθεση με τη Δύση, είναι εντελώς αμφίβολο αν το Σύμφωνο θα εφαρμοσθεί από μουσουλμανικές χώρες που θα το έχουν υπογράψει. Θα αποδεχθεί λ.χ. η Σαουδική Αραβία οικοδόμηση χριστιανικών ναών ή μετανάστευση σιιτών από το Ιράν ή την Υεμένη;
Η Δύση έτσι τραγικά εθελοτυφλεί…
Ναυτεμπορική

16 σχόλια:

  1. For a global empire to work, local groups should not be able to work together. Internal frictions between very different people is the key for a long lasting dominance of the world.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται οτι η αυξηση του ΑΕΠ των χωρων....δεν βοηθα πουθενα την αυξηση της Ακαθαριστης εθνικης νοησης ...Και πως θα μπορουσε αλλωστε ?? Το ενα αφορα το στομαχι..Δεν ειδα καμμια χωρτατη αρκουδα να γινεται εξυπνοτερη ποτε και σοφοτερη...Η πλακα ειναι οτι στο τελος καποιοι θα καταληξουν σιγουρα σε ενα στομαχι.Της ..αρκουδας...που πρεπει να χωρτασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You remind me Plato Dumitri :) "Nobody who eats twice a day could ever become a philosopher".
      That explains the intellectual power of our government.

      Διαγραφή
    2. Μην προσβαλεις τον Πλατωνα κ.Νικο...( σκεψου μερικοι Ελληνες εχουν ..θεο τον ...Μαρξ...διοτι μιλα για στομαχια μονο...Τα αλλα τα θεωρουν περιττα.Αρα δεν υπαρχει.νοηση...δεν χρειαζεται...Σκεψου τωρα εναν παππου στο χωριο η εναν πχ..αναρχικο σωτηρα..Ελπιζουν.πως με πολλη τροφη λυσανε ολες τις εξισωσεις της φυσης διοτι ο Μαρξ...μπλα ..μπλα...Ο Πλατων εβαζε ...προβλημματα.στον νου...ο Μαρξ.τα....ελυνε ολα...Επαιρνε τον νου..στο στομαχι.Επισης ο Πλατων θελει διαβασμα..Ο αλλος μας γλυτωνει απ αυτο..

      Διαγραφή
    3. Νικο τι ακριβως εννοει ενας μεσος ανθρωπος οταν λεει θελω να βελτιωσω την ζωη μου ??Τι περιεχει αυτη ?? Αγαθα ? Διασκεδασεις ? Και τα δυο ?Διακοπες ? Ταβερνες ? Γκομενες ? Σκι στα χιονια ?Τι ακριβως.?? Αυτο δεν ειναι το αυξημενο ΑΕΠ ? Δηλαδη τι ?? Υπαρχει εδω κατι ..χωρος ...για νοηση ? Θελει να αυξησει την νοηση ? Και η ψυχη που
      στο καλο ειναι ? Υπαρχει η οχι ? Αυτη δεν θελει βελτιωση .?? Πως και δεν υπαρχει στα ..αιτηματα ?? Δεν θα υπαρχει μαλλον..Ωστε ετσι λοιπον ?? Ωστε εγω..κι εσυ ...ειμαστε ...αψυχα ζομπι.!! Ειμαστε .???? Ο καθε ...Μαρξ...Φρηντμαν...Στουρναρας η Ντραγκι...μας λενε αυτο .Οτι ειμαστε ζομπι....Αφηστε τα ολα ...μονο αγαθα...κλπ...
      κλπ..Δεν μου επιτρεπει το τακτ να πω κατι για την ...μαμα τους...Εσενα σου επιτρεπει ?

      Διαγραφή
  3. Ο Α. Ανδριανόπουλος έχει αφήσει άσχημες εντυπώσεις από κάποια θέματα, όπως ήταν για παράδειγμα η υποστήριξή του στην Αμερική και το ΝΑΤΟ, και οι κατηγορίες του απέναντι στα ελληνικά ΜΜΕ, ως «φερέφωνα της σέρβικης προπαγάνδας» του καθεστώτος Σ. Μιλόσεβιτς, όταν έγιναν οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί της Σερβίας. Αμφισβητούσε όσα μετά αποκαλύφθηκαν σε όλη τους την έκταση.
    Δεν κρίνουμε όμως εδώ τον αρθρογράφο αλλά το συγκεκριμένο άρθρο του, που είναι απόλυτα σωστό, και περιγράφει με ακρίβεια το τι έρχεται.
    Πολύ καλά (ένα προς ένα), είναι και όλα τα σχόλια της ανάρτησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρια αυτος παλια ..τον ακουσα ο ιδιος ..ελεγε φανατικα οτι ειναι φιλελευθερος...Ποτε δεν κατανοησα τι θα πει αλλη μια χαζομαρα τετοια ..Λεξεις μεγαλειου κουφιες.( εννουσε ισως οτι αυτος εναι φιλος της ..ελευθεριας...κι εμεις εχθροι της..)....Πραγματι σαν φιλος της....την εφερε στην Γιουγκοσλαβια...Αυτη μαλιστα την στιγμη η ελευθερια εκει εχτισε παλατια..Στο αρθρο κατι λεει δυσφορων για τα περι Ισλαμ...μεταναστευσης κλπ.Πραγμα που δεν ειχε σκεφτει στην ...Βοσνια...κλπ..Οπως επισης δεν λεει λεξη για τους ..σπονσορες του φαινομενου.Μας δουλευει και λιγο ...εκει που λεει .."δεν ξερει κανεις ποιος ακριβως αποφασιζει αυτα...".....διοτι αυτος ξερει .Αν οχι...λυπαμαι για το μυαλο του.Ειναι Βρετανικο φερεφωνο ο ανθρωπος και δεν το εκρυψε ποτε αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία συσχέτισες τις έννοιες! «Φιλελεύθερος» δηλώνει ως προς τις πολιτικές-οικονομικές απόψεις του, [ο κλασσικός φιλελευθερισμός, έγινε τις τελευταίες δεκαετίες νέο-φιλελευθερισμός, έχει μεγάλη διαφορά] και υποστήριξε την επέμβαση που έφερε μία άναρχη κατάσταση και διάλυση [στην Γιουγκοσλαβία].
      Πολύ καλός ο συνειρμός..

      Διαγραφή
    2. Τι εννοεις ..εγινε ..νεοφιλελευθερισμος ..? Δεν εφτανε ο ..παλιος και χρειαστηκε ..νεος ? Εκσυγχρονισμος της.φιλιας στην ..ελευθερια ?Ηταν μεγαλη η φιλια...η λιγη ? Ηθελε βελτιωση κι αλλη ? Οκ.....Τι ειχε πετυχει το πρωτο και ηθελε νεο ? Η κουβεντα βεβαια γινεται για το πρωτο συνθετικο μονο...Διοτι για το δευτερο ..την ελευθερια..δεν ειδα κατι να εγινε.Μιλαμε λοιπον για τα επιθετα...οχι τα ουσιαστικα..Γιατι το κανουμε αυτο το ανοητο πραγμα ?? Ποση λαδομπογια θαχει η πορτα η αν εχουμε πορτα ? Εχουμε πορτα ?? Αν εγω αρχισω να.σου λεω ...ειμαι αυτο...το αλλο...το παραλλο..κλπ...εσενα τι σε νιαζει τι λεω ?? Αφου βλεπεις με τα ματια σου τι ειμαι !! Αν σου πω ειμαι ..2,20 στο υψος...τι εγινε ?? Αφου βλεπεις
      οτι ειμαι 1,80 ..!! Γιατι μας κουραζουν τοσο στο νου ?? Θελει ο χι ..ψι...Μητσοτακης...Τσιπρας κλπ να μας ..σωσει...Οκ. Λεει εγω ..ειμαι ταδε...και ταδε...και ταδε...και ταδε....Κι εμας τι μας νιαζει τι λεει οτι ειναι ?? Δεν βλεπουμε τι ειναι ?? Ειδικα αυτους ολους ..τους εχουμε δει...εως τριχας...Ριχνεις μια ματια στα εργα...μια στα αποτελεσματα των εργων...και τελος..Τι νεο ..τι παλιο...??

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ως προς τις θεωρητικές (τουλάχιστον) επιδιώξεις τους άσχετα με το τι έγινε στην πράξη και με τις δύο, και αν (λόγω προβληματικών πολιτικών σχημάτων και κυβερνήσεων) από τη μία μορφή τελικά καταλήξαμε στην άλλη.

      O κλασσικός φιλελευθερισμός ήταν μια κοινωνική (κυρίως) και πολιτική θεωρία (ξεκίνησε γύρω στο 1865 με τον Τζον Λοκ και την 'Επιστολή Ανεξιθρησκείας'), που υποστήριζε την ελευθερία του ατόμου ως προς τις πεποιθήσεις και την οικονομική δραστηριότητα και την ατομική ιδιοκτησία.
      Ξεκίνησε σαν μια κίνηση εναντίον των απολυταρχικών καθεστώτων της Ευρώπης, και της Καθολικής εκκλησίας, με τελικό υποτιθέμενο σκοπό τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη (μέσα από την ελευθερία που απλά δεν υπήρχε εκείνη την εποχή στους λαούς της Ευρώπης), άσχετα τώρα με το τι έγινε στην πράξη.

      Στον νεοφιλελευθερισμό ενώ θεωρητικά έχουμε την ίδια βάση (δικαίωμα ελεύθερης οικονομικής δραστηριότητας, και ατομικής ιδιοκτησίας), η ελευθερία από ΜΕΣΟ για να φτάσουμε σε κοινωνικά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη, γίνεται ΣΚΟΠΟΣ, και μάλιστα με την έννοια της ασυδοσίας που ακριβώς δεν σέβεται και καταπατά ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα.
      Οι έννοιες αυτές (των δικαιωμάτων) όπως και ο σεβασμός της ελευθερίας του ενός προς τον άλλο, καταργούνται με το πρόσχημα της κατάργησης του κρατικού παρεμβατισμού.

      Προφανώς η αρχική θεωρία του φιλελευθερισμού δεν μπορούσε εξαρχής να διασφαλιστεί, αφού την συνέδεαν (οι θεωρητικοί) με την ύπαρξη δημοκρατικών πολιτευμάτων που θα διασφάλιζαν επακριβώς τα όρια όλων αυτών των πραγμάτων.
      Το μεγάλο πρόβλημα με τον νεοφιλευθερισμό (ως μετεξέλιξη του φιλευθερισμού) είναι ακριβώς ότι η πολιτική εξουσία παίρνει ένα άλλο νόημα και έχει ένα άλλο σκοπό. Όχι της διασφάλισης των ορίων της ελευθερίας του καθενός (που σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου), και των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά του να μην γίνεται τροχοπέδη με οποιουδήποτε είδους παρεμβάσεις στην οικονομική δραστηριότητα.
      Έτσι λοιπόν, ναι μεν ο νεοφιλελευθερισμός δεν θεωρείται απολυταρχικός (αφού περιορίζεται η κρατική παρέμβαση), αλλά στην ουσία προκαλεί μία νέα 'αφανή απολυταρχία' (των αγορών) στην οποία έχουμε φτάσει σήμερα.
      Επομένως καταλήγουμε σε αυτό που είπες: Tι νεο ..τι παλιο...

      Διαγραφή
  5. Ολη αυτη η ομορφη περιηγηση που εκανες ..στα νοητικα μονοπατια μας ..συμπιεζεται στην απεραντη φτωχεια των λεξεων που ψελιζουμε καθε μερα χωρις να επισκευτουμε την εννοια τους ..κι αιτια της δημιουργιας τους.Οπως ειδες στο τελος ενος ξεφρενου λογου αναλυτικου ..κατεληξες στο απλο.γεγονος...τι νεο...τι παλιο. Αυτο σε τιμα...γιατι εχεις την ευφυια συμπερασματος..Αν εχει κατι συναρπαστικο η κουβεντα με σενα ειναι αυτο...Με την καλη εννοια ..χωρις υποθεσεις αστοχες..θαλεγα οτι εισαι εξαιρετικα γοητευτικη...Μην πεις καμμια χαζομαρα οκ .? Εισαι μια αριστη κυρια..μια Ελληνιδα αρχαια...στην καταγωγη.Να σε χαιρονται οι δικοι σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και δεν χρειαζεται..σου λεω καλοπροαιρετα το εξης : παρε προμηθειες σπιτι...οτι μπορεις...Μαλλον ο Θεος διεταξε
    να μπει σε κινηση η ιστορια ..που ειχε παγωσει απ την ανεπαρκεια της....η Μεγαλοχαρη ναναι μαζι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να κάνω μια απαραίτητη διευκρίνηση σε αυτά που λέμε για να μη θεωρηθεί ότι μιλάμε 'ισοπεδωτικά' (επειδή έχουν δημοσιευτεί και εδώ κάποια άρθρα σχετικά με την καλυτέρευση του τρόπου ζωής στην Ευρώπη).
    Φυσικά όλοι γνωρίζουμε σε ποιες συνθήκες ζούσαν οι άνθρωποι παλιότερα (μέχρι και πριν 1-2 αιώνες), δεν υπήρχε ισονομία, δεν υπήρχαν δικαιώματα, και η ανισότητα στις συνθήκες της καθημερινότητας, η φτώχεια η αρρώστια και η δυστυχία ήταν τεράστια. Όπως γίνεται σήμερα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που πουλάνε τα παιδιά τους ή τα νεφρά τους, έτσι γινόταν και στην Ευρώπη. Τα περιγράφει ωραία και ο Β. Ουγκώ στους Άθλιους.
    Σήμερα ζούμε πολύ καλύτερα απ΄όλες τις απόψεις. Όμως είμαστε και πάλι ελεγχόμενοι με άλλους τρόπους, και το βασικότερο είναι ότι βαδίζουμε προς μεγάλη 'οπισθοδρόμηση' (ως προς την έννοια της ελευθερίας) και σε απολυταρχία οργουελικού τύπου, που όποιος δεν είναι ενταγμένος στο σύστημα και δεν αποδέχεται όλα αυτά που θα έρθουν δεν θα μπορεί να επιβιώσει. Τα πάντα ελέγχονται ήδη από λίγους παγκόσμιους κολοσσούς Τραπεζών και πολυεθνικών, ιδιαίτερα οι πρώτες ύλες, και τα τρόφιμα.
    Επομένως όταν λέμε 'τι νέο.. τι παλιό..' μιλάμε με βάση το θέμα της κυριαρχίας, και πάλι κάποιων λίγων, που σήμερα μάλιστα είναι παγκόσμια, ακόμα και με αφανείς τρόπους, με χειραγώγηση κτλ.., (παρά το γεγονός των επιμέρους ελευθεριών και των υλικών αγαθών), και επιπλέον μιλάμε και με βάση αυτό που έρχεται, που θα είναι ο απόλυτος έλεγχος του ανθρώπου, και η εξάλειψη της ελευθερίας του.Επομένως όποιος θέλει να κρίνει σωστά τις καταστάσεις πρέπει να τις κρίνει στο σύνολό τους.. [Σχετικά με τα υπόλοιπα, για να γελάσουμε και λίγο, όχι δεν θα πω χαζομάρα, θα πω ότι δεν έχει τόση σημασία που είμαστε όμορφοι αλλά πρέπει να μπορέσουμε να έχουμε και να διατηρούμε όμορφο νου και ψυχή. Και η αλήθεια είναι ότι βαλλόμαστε από παντού (ιδιαίτερα τα παιδιά)].Ευχαριστώ για τις ευχές σου και εύχομαι κι εγώ ότι καλύτερο γιατί έχεις καλή προαίρεση, και απλόχερο ΄δόσιμο' στους συνανθρώπους σου.
    Σχετικά με αυτά που έγραψες στο τελευταίο μήνυμα καταλαβαίνω ότι παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα αγριεύουν. Η απόσυρση της Αμερικής από τη Μέση Ανατολή, και το χάιδεμα που κάνει στην Τουρκία, ίσως την αποθρασύνει απέναντί μας, όπως επίσης θα 'στριμώξει' το Ισραήλ. Θα δούμε διάφορα γεγονότα, καθώς δυναμώνει το Ιράν και άλλες χώρες όπως τα διαβάζουμε στις αναλύσεις.. Από την άλλη η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάπτωση (στα όρια της κατάρρευσης). Δεν πρέπει όμως ούτε να δειλιάζουμε ούτε να απελπιζόμαστε. Αγώνας σε όλα τα επίπεδα.
    Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας, και να έχουμε τη βοήθεια και προστασία του Χριστού μας και της Παναγίας μας όπως έγραψες κι εσύ ωραία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξυπατε απ τον ληθαργο της επιβιωσης- αλανια μονο με αυτοδυναμοΕΠΑΜ θα γλυτωσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.