13/12/18

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943: Το μεγάλο έγκλημα των ναζί και οι “Έλληνες” προδότες που συμμετείχαν στη σφαγή!

Ο Χέρμαν Φρανκ Μάγερ γεννήθηκε το 1940 στη Γερμανία. Έγινε επιχειρηματίας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 1963 επισκέφθηκε την Ελλάδα αναζητώντας πληροφορίες για το πως σκοτώθηκε ο πατέρας του το 1942. Ήταν στρατιώτης της Βέρμαχτ.Ο υιός Μάγερ ασχολήθηκε με τις θηριωδίες των Γερμανών ναζί στην Ελλάδα στο Κομμένο και στα Καλάβρυτα.
Έχει σημασία να δούμε πως ένας Γερμανός που έχασε τον πατέρα του στον πόλεμο γράφει για τις απίστευτες, αδιανόητες και απάνθρωπες θηριωδίες των συμπατριωτών του…Είναι η καλύτερη απάντηση στους “συμπαθούντες” τους νεοναζί και στους άλλους τους ελάχιστους που τολμούν να υπονοήσουν ότι οι φρικαλεότητες που έγιναν στα Καλάβρυτα κι αλλού ήταν …νόμιμα αντίποινα σε πράξεις αντίστασης πατριωτών.Όσοι στην Ελλάδα του σήμερα δηλώνουν με τη στάση τους ότι δεν τους ενοχλεί ο νεοναζισμός στην Ελλάδα, ας διαβάσουν τις μαρτυρίες που ακολουθούν. Ίσως να συνέλθουν από το παραλήρημα…
Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο του Χ.Φ.Μάγερ “Από τη Βιέννη στα Καλάβρυτα-Τα αιματηρά ίχνη της 117ης Μεραρχίας Καταδρομών στη Σερβία και την Ελλάδα”:
“…ένα μήνα μετά από τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάληψη της εξουσίας στα Καλάβρυτα από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εκπληρώθηκε η πρόβλεψη του κάπως πιο συνετού μέρους του πληθυσμού των Καλαβρύτων ότι οι Γερμανοί θα επέστρεφαν σύντομα στην πόλη.Το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου επέστρεψαν οι κατακτητές στα Καλάβρυτα.Αυτή τη φορά όμως είχαν αντιστραφεί οι όροι: οι στρατιώτες ενός ολόκληρου γερμανικού λοχου κλείστηκαν ως αιχμάλωτοι του ΕΛΑΣ στο δημοτικό σχολείο…
“…μισό αιώνα μετά ο Ροζέ Βάλτερς (σ.σ ένας από τους αιχμαλώτους) αναφέρει κατηγορηματικά: “Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι κάτοικοι των Καλαβρύτων ούτε μας ενόχλησαν ,ούτε μας χτύπησαν.Υπήρξαν βέβαια κάποια άτομα που θέλησαν να μας πλησιάσουν με εχθρικές διαθέσεις , αλλά οι αντάρτες ήξεραν πως να τους κρατήσουν σε απόσταση”.
Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ,τέταρτος χρόνος του πολέμου στην Ελλάδα.Στις έξι το πρωί κωδονοκρουσίες έβγαλαν βίαια τους Καλαβρυτινούς από τον ανήσυχο ύπνο τους.Ο κλητήρας της κοινότητας πέρασε σαν κράχτης απ΄ όλους τους δρόμους της πόλης ανακοινώνοντας μεγαλοφώνος ότι όλοι οι κάτοικοι θα έπρεπε να προσέλθουν στο δημοτικό σχολείο με μια κουβέρτα και τροφή για μία μέρα.
Η Ευσταθία Τζούδα που ήταν τότε μόλις 12 χρονών , θυμάται τα λόγια του κλητήρα σαν τα είχε φωνάξει μόλις χθες ακριβώς έξω από το σπίτι της. Η ανήσυχη μητέρα της έδωσε σε καθένα από τα τρία παιδία της μια κουβέρτα και τους έβαλε κι ένα κομμάτι ψωμί στο ταγάρι…Ακόμη και σήμερα ακούει η Ευσταθία την κραυγή των στρατιωτών “ράους,ράους”
kalavryta1
Ένας Γερμανός στρατιώτης ο Όττο Χόφμαν που συμμετείχε στην σφαγή, είχε μιλήσει στον συγγραφέα του βιβλίου, το 1999. Ζούσε στο Ντάρμστατ της Γερμανίας. Ήταν 90 χρόνων όταν μίλησε:
…Συνόδευα μια γυναίκα με τον άνδρα της και ένα βρέφος. Τους βλεπω μέχρι σήμερα μπροστά μου. Δεν ήταν αντάρτες…Τους έλεγα συνεχώς “Δεν θα σας εκτελέσουν,δεν θα σας κάνουν τίποτα…Κι έτσι με ακολούθησαν χωρίς να αντισταθούν”.
“…Πάνω από 2000 κάτοικοι των Καλαβρύτων πήραν εκείνο το χειμωνιάτικο πρωϊνό το δρόμο προς την αβεβαιότητα. “Η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή όπως στο Λονδίνο”, θυμάται ο δεκατριάχρονος τότε Σωτήρης Χαμακιώτης. “Ήταν σαν πηχτή σούπα.Η ευκαιρία να δραπετεύσουμε εκείνη τη στιγμή ήταν μεγάλη .Σε κανένα μας όμως δεν πέρασε καν η σκέψη αυτή”.
kalavryta2
“…Περίπου την ίδια στιγμή οι Γερμανοί άρχισαν να βάζουν φωτιά στην πόλη. Όταν δυο στρατιώτες έκαναν μια ακόμη φορά έρευνα στο ξενοδοχείο Πάνθεον , έγιναν μάρτυρες ενός τοκετού. Ο σύζυγος της μέλλουσας μητέρας, ο σαραντάχρονος Βασίλης Αναστασόπουλος, που είχε κρυφτεί στο πατάρι, συνελλήφθη από τους Γερμανούς τη στιγμή που θέλησε να βοηθήσει τη γυναίκα του στη γέννα….Το βρέφος βαφτίστηκε αργότερα λαμβάνοντας το όνομα Βασιλική. “Τα γενέθλιά μου”, ανέφερε σε μια συνέντευξη μισό αιώνα αργότερα “δεν τα γιόρτασα ποτέ”…
“…Όλα συνέβησαν ταυτόχρονα: ακούσαμε την πόλη να καίγεται ,τους τοίχους των σπιτιών να καταρρέουν,τις ριπές των πολυβόλων και όλα αυτά ανακατεμένα με τις κραυγές πανικού των γυναικών και των παιδιών”.
“…Η Μαριγώ Φερλελή ήταν η πρώτη γυναίκα που αντίκρισε το βουνό από πτώματα. Άκουσε τα βογκητά των ανδρών που πέθαιναν και διέκρινε ανάμεσά τους τη φωνή του γιού της Αργύρη: ο δεκαεπτάχρονος βρισκόταν βαριά τραυματισμένος δίπλα στα δύο νεκρά αδέλφια του”… “Πέσαμε κάτω όταν άρχισαν να πέφτουν οι ριπές των πολυβόλων”,διηγήθηκε ο Αργύρης αργότερα. “Τρεις καταιγισμοί μεγάλης διάρκειας από τα πολυβόλα, δεν ξέρω πόσες σφαίρες, αλλά οι καταιγισμοί κράτησαν σίγουρα πολλή ώρα, ο καθένας αρκετά δευτερόλεπτα.Εγώ δεν ήμουν νεκρός ,ούτε τα δύο αδέλφια μου.Αλλά μετά ήρθαν οι Γερμανοί και πυροβολούσαν ξεχωριστά όποιον ζούσε ακόμη.Κάποιος είπε “τώρα ήρθε η σειρά μας”.Τι μπορούσαμε να κάνουμε; Τότε δέχτηκα μια χαριστική βολή.Εκεί είχα ακουμπήσει το χέρι μου.Δεν έβγαλα άχνα.Μετά με άρπαξε κάποιος από το γιακά και δέχτηκα μια ακόμη σφαίρα εδώ πάνω στο κεφάλι,βλέπετε;Μου άνοιξε το κεφάλι…Όταν ήρθε η μητέρα μου ζούσα ακόμη και είχα τις αισθήσεις μου.Ήμουν βαρια τραυματισμένος αλλά δεν λιποθύμησα. “Που είναι τ΄ αδέλφια σου;” Της έδειξα που ήταν.Και μετά βοήθησα έναν άλλο τραυματία.Ήταν 13 ή 14 εκείνοι που έζησαν”.
Οι Γερμανοί ναζί -κτήνη κορόϊδευαν τους κατοίκους μέχρι τελευταία στιγμή.Ο αξιωματικός που ήταν επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος ζήτησε από έναν καθηγητή που μιλούσε αγγλικά να πει στους συμπολίτες του που είχαν ανησυχήσει βλέποντας τα πολυβόλα ότι “δεν θα σας εκτελέσουμε”.Ψεύτες,απατεώνες,φονιάδες…
“…Δύο στρατιώτες έσυραν τον 35χρονο Γεώργιο Γεωργαντά από τα πόδια βγάζοντάς τον από τον σωρό των νεκρών. “Με έσυραν τέσσερα με πέντε μέτρα μακριά”,θυμάται. “Μουέδωσαν την χαριστική βολή. Η σφαίρα τρύπησε το μάγουλό μου και μου έκοψε τη μισή γλώσσα. Δυο χρόνια δεν μπορούσα να φάω και να πιω κανονικά.Έπινα νερό σαν σκύλος”.
1800 προδότες συμμετείχαν στη σφαγή των Καλαβρύτων.
Δυστυχώς στη σφαγή των Καλαβρύτων συμμετείχαν και Έλληνες προδότες. Σύμφωνα με τις ιστορικές πληροφορίες Έλληνες ταγματασφαλίτες με γερμανικές στολές
Αυτοί οι προδότες προέρχονταν από τα τάγματα «Λεωνίδας» από τη Λακωνία, ομάδες από την Ηλεία και την Κόρινθο, ενώ μεταφέρθηκαν και ομάδες ταγματασφαλιτών από τη Θήβα και τα Μέγαρα.
Ακόμη 300 ταγματασφαλίτες είχαν ακολουθήσει τη μονάδα AA 116 των ποδηλατιστών από τη Μεγαλόπολη.
Στους Έλληνες ταγματασφαλίτες δόθηκε ρουχισμός και οπλισμός από τις αποθήκες της Βέρμαχτ στο Αίγιο και την Πάτρα.
Δεν τους δόθηκαν όμως κράνη, παρά μόνο τζόκεϊ, ώστε να ξεχωρίζουν από τους Γερμανούς στρατιώτες.
Αυτά για να μην ξεχνάμε τα φίδια που πάντα κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας…

21 σχόλια:

  1. Και μετά αυτό ,ο εμφύλιος είχε περισσότερους νεκρούς, αυτό να σας βάζει σε σκέψεις.
    Eπίσης , η κατοχή ήταν τριπλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H εφαρμογή της «Επιχείρησης Καλάβρυτα» σε αντίποινα για την εκτέλεση περίπου 80 αιχμαλώτων Γερμανών στις 7 Δεκεμβρίου από τον ΕΛΑΣ

    http://www.istorikathemata.com/2010/12/to-o-1943.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι νεοναζιστές και οι κομμουνιστές λένε «ο Χίτλερ είπε και κάτι καλό», «ο Μαρξ είπε αρκετά καλά πράγματα», «ο Στάλιν είπε και κάτι καλό», και ξεχνάνε πως το «καλό» εφαρμόζεται φτιάχνοντας στρατόπεδα εργασίας-εξόντωσης.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον 2ο ΠΠ οι έλληνες υπέφεραν και από τους ναζιστές και από τους κομμουνιστές, και οι δύο δολοφόνησαν τον ίδιο αριθμό Ελλήνων.
    Δυστυχώς σήμερα ο κομμουνισμός μόλυνε την ΕΡΤ, η οποία κλαίγεται για την αποτυχία των Δεκεμβριανών που θα μας έκαναν επαρχία της Σοβιετικής Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Το να λέμε ότι οι ΝΑΖΙ τα έκαναν δίνουμε συγχωροχάρτι στους Γερμανούς. Οι Γερμανοί εγκληματίες τα έκαναν.

      Διαγραφή
  4. οι κομουνιστες του εαμ ελασ προκαλεσαν σκοπιμως την σφαγη των ελληνων των καλαβρυτων επειδη ηταν εθνικοφρωνες και δεν πηγαιναν μαζι τους
    κομματιασαν κατι γερμανους αιχμαλωτους ριξαν τα κομματια τους κοντα στο χωριο και ετσι ενοχοποιησαν τους κατοικους επειδη ηταν ελληνες και οχι κομουνιστες.
    μετα οι εαμοβουλγαροι εξοντωσαν και τους υπολοπους ελληνες πους αφησαν ζντανους τα γερμανικα κτηνη
    αρα μεγαλυτεροι εχθροι απο γερμανους ιταλους τουρκαλβανους βουλγαρους ακομα και απο τουρους κατακτητες ηταν οι εαμοβουλγαροι κομουνιστες του εαμ οπως πολυ σωστα ειχε αντιληφθει ο ελληνικος λαος και επανδρωσε τα κατασυκοφαντημενα απο την επικρατουσα μαρξιστικη ιστοριογραφια ηρωικα ταγματα ασφαλειας εναντιων των κομουνιστων
    φυσικα αργοτερα θα εστρεφε τα οπλα και εναντιον των γερμανων κι αλλων κατακτητων....
    μην ακουτε την κομουνιστικη προπαγανδα η ελλαδα ειχε το προνομιο να κυβερναται απο ελληνες ενω ολες οι υπολοιπες κατεκτημενες απο τους γερμανους χωρες ειχαν αναγκαστικα γερμανους γκαουλαιτερ!
    οι κομουνιστες θεωρηθηκαν απο τον ελληνικο λαο μεγαλυτεροι εχθροι απολους τους κατακτητες μαζι μην το ξεχνατε ποτε αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πας για οικονομική καταστροφή με το ακίνητο στη Γερμανία αν δεν το πουλήσεις τώρα που η τιμές είναι καλές.

      Διαγραφή
    2. ((( τα κατασυκοφαντημενα απο την επικρατουσα μαρξιστικη ιστοριογραφια ηρωικα ταγματα ασφαλειας εναντιων των κομουνιστων )))

      Εισαι εθνικα επικυνδινος αν πιστευης τα παραπανω που εγραψες.
      και χειροτερος απο τους κουμουνιστες φονιαδες..

      Διαγραφή
  5. Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943 Ένας αφανισμός HD

    https://www.youtube.com/watch?v=rsnEQEWYUS4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα τάγματα ήταν λάθος, όπως ήταν και η ηγεσία του εαμ. Κάθε κίνηση Ελλήνων που καθαρίζει Έλληνες, οποιουδήποτε χρώματος, είναι ανθελληνική και όργανο ξένων δυνάμεων.

    Το Ελληνικό κράτος πληρώνει σήμερα τις αμαρτίες του να μην τιμωρήσει τα τάγματα και να μην νουθετήσει με σοφό τρόπο την αριστερά. Ο πανίσχυρος σημερινός Γερμανικός μηχανισμός μέσα στη χώρα μας έχει ως βάση του τα παιδιά και τα εγγόνια των ταγμάτων.
    Εφόσον η Γερμανία πάντα στηρίζει το Ισλάμ και την Τουρκία, ας το ψάξει κάποιος πριν πάει να την υπηρετήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μας λεει ο κουμουνιστης αρθρογραφος, εκεινος ο λοχος των αιχμαλωτων Γερμανων στρατιωτων που αναφερετε, τελικα τι απέγινε ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν γερμανοί οι στρατιώτες. Λίγο ενδιέφερε τους γερμανούς η τύχη τους .
      Αυτό φάνηκε καθαρά από την επί 50 μέρες διαπραγμάτευση.
      Ένας λόχος από Λιθουανούς , Εσθονούς ,Αλσατούς, κλπ
      Οι Γερμανοί δεν ήξεραν για την εκτέλεση των αιχμαλώτων όταν έκαιγαν τα Καλάβρυτα και τα δεκάδες άλλα χωριά

      Διαγραφή
  8. Όταν σε πόλεμο σου σκοτώνουν στρατιώτες μόνο όταν είσαι δειλός και ανώμαλος μαζεύεις αμμάχους και τους εκτελείς σε αντίποινα. Από την πείνα, επειδή οι Γερμανοί πήραν τα τρόφιμα της χώρας μας και τα έστειλαν στον Ρόμελ, και επειδή ήρθε και ο Γερμανικος και Ιταλικός στρατός που έπρεπε να φάνε όλοι, πέθεναν σαν τα κοτόπουλα οι Έλληνες και πολλοί από τους πεινασμένους βγήκαν στα βουνά ή πήγαν να υπηρετήσουν στα τάγματα. Η πείνα αυτού που έχει να φάει μέρες δεν έχει καμία σχέση με αυτή που έχεις εσύ όταν δεν φάς μια μέρα. Μείνε μερικές μέρες χωρίς τροφή και μετά προσπάθησε να σκεφθείς και να κάνεις κάτι λογικά. Είναι σχεδόν αδύνατο διότι θα βγει από μέσα σου ένας άλλος άνθρωπος που δεν έχει σχέση με χορτασμένο άνθρωπο. Δοκίμασε αν αντέχεις. Αν δεν ζήσεις το βάσανο της πείνας ποτέ δεν θα καταλάβεις τον κάθε ένα που βγήκε στο βουνό ή πήγε στα τάγματα για ένα κομμάτι ψωμί. Αν δεν είσαι πληρωμένος άσε την αντεθνική προπαγάνδα διότι όποιος δικαιολογεί του χορτασμένους κατακτητές και κατηγορεί τους πεινασμένους συμπατριώτες καταστρέφει τον εαυτό του και την πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να υπενθυμίσω τους σχολιαστές ότι οι προδότες ταγματασφαλίτες που συμμετείχαν στην δολοφονία των άοπλων κατοίκων στα Καλάβρυτα, αμέσως μετά την αποχώρηση των κατακτητών εντάχθηκαν (για να αποενοχοποιηθούν ) στα ένοπλα σώματα του κράτους που σχηματίσθηκαν από τον στρατηγό Σκόμπυ για να επιβάλλουν το Ελληνικό κράτος όπως ακριβώς το ήθελε ο Τσώρτσιλ.
    Τόσο «πατριώτες» ήταν.
    Γλύτωσαν όμως από τα δικαστήρια των δοσίλογων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ δεν έκανε αντίσταση, έκανε προβοκάτσιες. Σε αντίποινα οι Γερμανοί αφάνιζαν ολόκληρα χωριά. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο η ΧΑ παίρνει ποσοστά 11%-13%. Για το Νεοναζισμό που γράφει το άρθρο, υπεύθυνο είναι το Βατικανό. Αποφάσισε να βγάλει το Ναζισμό το 1992. Τον βλέπουμε στην Ουκρανία..
    Για την μικρή άνοδο που έχει η ΧΑ στη χώρα μας (πάνω από 10% στις επόμενες εκλογές) ευθύνονται:
    1. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση
    2.Η επιβολή λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας, ταυτόχρονα με τον εθνομηδενισμό της αριστεράς
    3. Η ταύτιση του Ναζισμού με τον Πατριωτισμό, από την αριστερά.
    4. Η προβολή του Εμφυλίου με αναφορά στην "καλή¨αριστερά, αντί για αναφορά στα ιστορικά Έπη των Ελλήνων
    5. Η γιορτή του Πολυτεχνείου, που έχει ξεθωριάσει από την Ιστορική Αλήθεια
    6. Το συνεχόμενο κάψιμο της Αθήνας και οι γιορτές μνήμης Γρηγορόπουλου και Φύσσα
    7. Τα εγκλήματα αλλοδαπών
    8. Η αντικατάσταση πληθυσμού στο κέντρο της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πόσες ήταν οι απώλειες των Γερμανών από την ηρωική αντίσταση των κομμουνιστών; 10.000 , 20.000 ;λογικά δε θα άφησαν κανέναν ζωντανό να διαφύγει προς τη Γιουγκοσλαβία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΟ ΦΕΚ 237/3-11-1959 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΝΔ 4016 ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ:
    «Αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς ν’ απαιτήται απόφασις τις δικαστηρίου, δικαστικού Συμβουλίου ή άλλη τις διαδικασία , πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου δι’ εγκλήματα προβλεπόμενα υπό της υπ’ αριθ’ 73/1945 ….. καταργούνται δε και τα εκδοθέντα κατ’ αυτών διωκτικά έγγραφα.»

    Ακολουθούν στο ίδιο ΦΕΚ και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα προδοσίας ενός λαού που ήταν νικητής και ο μεγάλος εθνάρχης Καραμανλής τον παρέδωσε ηττημένο στους εγκληματίες σφαγείς Γερμανούς . Είναι εύκολο να βρείτε το Φεκ και να το δημοσιεύσετε σαν δείγμα ότι οι συνεργάτες των ΝΑΖΙ δεν τελείωσαν με το τέλος της κατοχής αλλά συνεχίζουν μέχρι σήμερα το έργο της προδοσίας.
    Βεβαίως και 70 χρόνια μετά δεν μπορεί να ξεχαστεί το έγκλημα , οι προδότες όμως τους έβγαλαν λάδι τους σφαγείς 14 χρόνια μετά, με το αίμα των θυμάτων νωπό και το διάταγμα της προδοσίας ισχύει μέχρι και σήμερα.
    Εδώ ξεκινάει και το προδοτικό παιχνίδι της αριστεράς κόβονται για βία για νοθεία του Καραμανλή και το Φεκ της προδοσίας το έχουν μυστικό που έπρεπε να το έχουν τοιχοκολλήσει σε όλους τους δρόμους και αντί γι αυτό δίνουν ψεύτικες ελπίδες για αποζημιώσεις …. Και πώς να αναγνωρίσεις ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου όταν δεν έχεις καταδικάσει τον εγκληματία και μάλιστα σαν κράτος με διάταγμα έχεις αναστείλει και την δίωξη του. ΠΟΣΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ???? ΚΑΝΕΙΣ … Τα ξέρουν αυτά οι περισσότεροι της βουλής και συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο των Ναζί γιατί ακόμη και σήμερα αν βρεθεί εν ζωή κάποιος από τους σφαγείς κανείς δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη εναντίον του όσο ισχύει το διάταγμα του «εθνάρχη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το παίγνιο της αριστεράς το ενορχήστρωσε ο γέρος Καραμανλής με την ατάκα «ναι στη λήθη» Αυτο το εκμεταλλεύτηκε η αριστερά παρά χαράζοντας την ιστορία.Οποιος επικαλείτο τα πραγματικα γεγονότα ήταν χουντικός και φασίστας. Σε αυτο το πλαίσιο της σύγχυσης παρουσιάζεται και ο καθεστωτικος γλυκομίλητος αναλυτης Σάββας Καλιντεριδης με μια αντί-εθνικιστική μανία, να αφήνει υπονουμενα για τους Έλληνες εθνικιστες του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή ονομάζοντας τους νεο-ναζί...Από τις ομιλίες του και τα γραφόμενα του αφήνει υπονοούμενα ότι γνωρίζει την αλήθεια, τουλαχιστον για την προδοσία της Κύπρου. Άγνωστο τι εννοει. Το γεγονός είναι ότι δεν αναδεικνύει την αλήθεια και αυτο τον αφήνει έκθετο..Όσο αφορά την σφαγή των Καλαβρύτων, από σχολιαστη της ανάρτησης του δημοσιεύτηκε το εξόχως αποκαλυπτικό που είναι στην υποκειμενική εκτιμηση καθενός να το αξιολογηση. .........https://drive.google.com/file/d/14FYDGOepd1sxD-eGADt3XNi7VgLq7no6/view?fbclid=IwAR0K3gEpH1DYWlH-lDlamssw_HAiL3aqU9lJQYzaWQXGobGi_qPNKo4A2SM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οἱ γερμανοὶ ἦταν καὶ εἶναι γνωστοὶ γιὰ τὶς θηριωδίες τους. Ὅσο γιὰ τὰ ὑπόλοιπα, οἰ ἀντάρτες ἀφοῦ ὅσες ἀντιστασιακὲς ὁμᾶδες ἀντετίθεντο ἐξολοθρεύονταν, μόνο γιὰ τὴν ἐπὶ γῆς κυριαρχία (;) τῆς ἐργατικῆς τάξεως ἐνδιαφέροντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το Αρθρο μου της 6/1/2019 στο Militaire.gr, εδώ:

    https://www.militaire.gr/i-sfagi-ton-kalavryton-i-apopsi-peri-antipoinon-choris-ti-quot-symmetochi-organomenon-ellinon-quot/

    "1800 προδότες συμμετείχαν στη σφαγή των Καλαβρύτων.
    Δυστυχώς στη σφαγή των Καλαβρύτων συμμετείχαν και Έλληνες προδότες. Σύμφωνα με τις ιστορικές πληροφορίες Έλληνες ταγματασφαλίτες με γερμανικές στολές
    Αυτοί οι προδότες προέρχονταν από τα τάγματα «Λεωνίδας» από τη Λακωνία, ομάδες από την Ηλεία και την Κόρινθο, ενώ μεταφέρθηκαν και ομάδες ταγματασφαλιτών από τη Θήβα και τα Μέγαρα.
    Ακόμη 300 ταγματασφαλίτες είχαν ακολουθήσει τη μονάδα AA 116 των ποδηλατιστών από τη Μεγαλόπολη.
    Στους Έλληνες ταγματασφαλίτες δόθηκε ρουχισμός και οπλισμός από τις αποθήκες της Βέρμαχτ στο Αίγιο και την Πάτρα.
    Δεν τους δόθηκαν όμως κράνη, παρά μόνο τζόκεϊ, ώστε να ξεχωρίζουν από τους Γερμανούς στρατιώτες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.