6/12/18

Έτοιμο το 2020 το τουρκικό αεροπλανοφόρο Αναντολού

Ένα χρόνο νωρίτερα παραδίδεται το αεροπλανοφόρο «Αναντολού» που κατασκευάζει η Τουρκία έπειτα από εντολή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε  ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαίλ Ντεμίρ.
Ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ο οποίος πήγε σήμερα να επιθεωρήσει τα ναυπηγεία της Τούζλα όπου κατασκευάζεται το αεροπλανοφόρο δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε η παράδοση να γίνει το τελευταίο τετράμηνο του 2020. «Θα εγκατασταθεί ένα πλήρες σύστημα που θα συντονίζει από θαλάσσης πολεμικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που θα αυξήσει την ισχύ της Τουρκίας επί θαλάσσης», ανέφερε προσθέτοντας ότι ημερομηνία της καθέλκυσης θα ανακοινωθεί αργότερα. 
Όπως είπε θα κοστίζει σχεδόν τα μισά από όσα θα έδινε η Τουρκία για να αγοράσει από άλλη χώρα ένα παρόμοιο αεροπλανοφόρο.
Στην πίστα του αεροπλανοφόρου θα μπορούν  να κάνουν κάθετη προσγείωση και τα αμερικανικά μαχητικά F-35, ενώ το «Αναντολού» θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 5 χιλιάδες άτομα προσωπικό.
 
Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

2 σχόλια:

  1. Αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι η Τουρκική τεχνολογία είναι για τα μπάζα. Θα φτιάξουν ένα πλοίο πρώτη φορά, χωρίς να έχουν τεχνογνωσία κατασκευής αεροπλανοφόρων, που θα κοστίζει τα μισά λεφτά και σε ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Οπότε θα συμβεί το αναμενόμενο, το πλοίο θα έχει κακοτεχνίες και άλλα προβλήματα, που η διόρθωση τους θα καθυστερήσει την παράδοση του και θα αυξηθεί το κόστος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.