17/12/18

Ρήγμα 45 μέτρων από τη σύγκρουση με το τάνκερ στη νορβηγική φρεγάτα! (vid.)

Το υπουργείο Άμυνας της Νορβηγίας δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη από την σύγκρουσή της με τάνκερ η φρεγάτα KNM Helge Ingstad, ζημιές που επέφεραν και τη βύθισή της.
Το βίντεο εικονίζει δύτες να εξετάζουν το βυθισμένο πλοίο και να αφοπλίζουν ή να απομακρύνουν τα όπλα της φρεγάτας. Πριν την υποβρύχια εξέταση θεωρείτο ότι η φρεγάτα είχε υποστεί υποστεί ρήγμα στο πλευρό. Όμως τα ρήγμα είναι πολύ σοβαρότερο και εκτιμάται ότι έχει μήκος 45 μέτρα!

Στο βίντεο φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής, από τις καμπίνες του πληρώματος μέχρι το μηχανοστάσιο. Ήταν καθαρή τύχη που κανένα μέλος του πληρώματος του σκάφους δεν τραυματίσθηκε καν.
Η φρεγάτα επέστρεφε στη βάση της επιστρέφοντας από τη Νατοϊκή άσκηση Trident Juncture. Υπεύθυνο για την σύγκρουση ήταν το πλήρωμα της γέφυρας της υπερσύγχρονης φρεγάτας. Το σκάφος την ώρα της σύγκρουσης έπλεε με ταχύτητα 17-18 κόμβων.

1 σχόλιο:

  1. Το τάνκερ ήταν ελληνικών συμφερόντων! Πρόσφατα έπιασε δουλειά και το πρώτο επίσης ελληνικό τάνκερ παγοθραυστικό στον κόσμο! Δεν τους δίνουμε το στίγμα του Μπαρμπαρός περνώντας μήπως είχαν κατα λάθος μιαν "επαφή" με όλη του την κουστωδία!!!😂 και κάλα είχε λάδια το "οδόστρωμα"...🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.