16/12/18

Aνατρέπεται η παγκοσμιοποίηση. Σε πορεία παρακμής ο ΟΗΕ ύστερα από την αμφισβήτηση του Συμφώνου Μετανάστευσης από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ  (UN global compact for migration), ψηφίστηκε στη σύνοδο του Μαρακές στο Μαρόκο από 164 χώρες, πολλές από τις οποίες εξέφρασαν επιφυλάξεις για την ψήφο τους αυτή. Είκοσι εννέα χώρες αρνήθηκαν να το υπογράψουν και πολλές από τις συνολικά 250 χώρες που υπάρχουν στον κόσμο απείχαν απο την όλη διαδικασία.

Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μιας τελικής ψηφοφορίας επικύρωσης στις 19 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η παρακμή του ΟΗΕ

Ο ΟΗΕ που στη σημερινή του μορφή έχει περιπέσει σε παρακμιακή κατάσταση αντίστοιχη με αυτήν της Κοινωνίας των Εθνών, με επικεφαλής πολλούς διεφθαρμένους αξιωματούχους,βγαίνει ιδιαίτερα λαβωμένος από την όλη διαδικασία. Εκτός από τις πολλές χώρες που αμφισβητούν τις πρωτοβουλίες του, έχει απέναντί του τη σημαντικότερη χώρα του κόσμου τις ΗΠΑ, η σημερινή ηγεσία της οποίας κατήγγειλε το σύμφωνο γιατί…”προωθεί την παγκόσμια διακυβέρνηση σε βάρος των εθνών κρατών”!

Η Ρωσική αντιπροσωπεία υπέγραψε το σύμφωνο, καταθέτοντας δήλωση ότι θα το εφαρμόσει κατά περίπτωση. Οι κυβερνήσεις της Κίνας, της Ινδίας, του Πακιστάν, των Φιλιππινών,της Ινδονησίας,της Νιγηρίας,της Αιθιοπίας,το μεξικό,η Αργεντινή, η Τουρκία το υπέγραψαν, αφού έτσι κι’ αλλιώς ο τεράστιος πληθυσμιακός τους όγκος, δεν επιτρέπει ανησυχίες για εθνολογικές αλλοιώσεις των χωρών τους.

Όλες οι Μουσουλμανικές χώρες το υπέγραψαν ενθουσιωδώς, ενώ το ίδιο έκανε και το Ισραήλ ! Η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας δήλωσε ότι θα άρει την υπογραφή της χώρας μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση στις αρχές του χρόνου. Απόλυτα αρνητικές προς το σύμφωνο, εξ’ όσων έχει γίνει γνωστό μέχρι σήμερα, είναι, η Αυστραλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβενία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κροατία,Εσθονία ( ; ), Λετονία, Σλοβακία, Χιλή, ενώ σε πολλές άλλες χώρες, όπως στο Βέλγιο λχ. υπάρχει έντονη εσωτερική αναταραχή για το ίδιο θέμα.

Παρ’ όλες τις εσωτερικές αντιδράσεις και μέσα στην ίδια την Γερμανία, το Βερολίνο πρωτοστάτησε στην προώθηση του συμφώνου, με την Αγγέλα Μέρκελ να κάνει μια παθιασμένη ομιλία υποστήριξης του συμφώνου.

Υπερασπιστική ομιλία, αν και περισσότερο τεχνοκρατικού χαρακτήρα, έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας,με δεδομένο ότι, στο πρόγραμμα του κόμματός του όπως και στην πράξη, τα δικαιώματα των μεταναστών αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

 Τις εργασίες της  Διάσκεψης άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος χαρακτήρισε το Παγκόσμιο Σύμφωνο «πλατφόρμα συνεργασίας για τη μετανάστευση και όχι συνθήκη» – δηλαδή χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα – και κάλεσε τις περίπου 150  χώρες που συμμετέχουν στη Διάσκεψη «να εργαστούν από κοινού για ένα ασφαλές, με λιγότερο φόβο και περισσότερη ευημερία μέλλον τόσο για τις δικές μας κοινωνίες όσο και για τους μετανάστες ανά τον κόσμο, δηλαδή για όλους μας».

Βασικές αρχές-συνέπεις

Στους 23 βασικούς στόχους του συμφώνου, αναφέρονται τα ακόλουθα :

(1) Συλλέξτε και χρησιμοποιήστε ακριβή και αναλυτικά στοιχεία ως βάση για την τεκμηρίωση πολιτικών

(2) Ελαχιστοποιήστε τους αρνητικές κατευθύνσεις ς και τους διαρθρωτικούς παράγοντες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν χώρα προέλευσης

(3) Παροχή ακριβών και έγκαιρων πληροφοριών σε όλα τα στάδια της μετανάστευσης(

4) Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι μετανάστες έχουν απόδειξη νομικής ταυτότητας και επαρκή τεκμηρίωση

(5) Βελτίωση της διαθεσιμότητας και της ευελιξίας των οδών για τη νόμιμη μετανάστευση

(6) Διευκόλυνση δίκαιων και ηθικών προσλήψεων και συνθηκών διασφάλισης που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή εργασία

(7) Αντιμετώπιση και μείωση των τρωτών σημείων στη μετανάστευση

(8) Εξοικονομήστε ζωές και καθιερώστε συντονισμένες διεθνείς προσπάθειες για τους αγνοούμενους μετανάστες

(9) Ενίσχυση της υπερεθνικής αντίδρασης στο λαθρεμπόριο μεταναστών

(10) Πρόληψη, καταπολέμηση και εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων στο πλαίσιο της διεθνούς μετανάστευσης

(11) Διαχείριση των συνόρων με ολοκληρωμένο, ασφαλή και συντονισμένο τρόπο

(12) Ενίσχυση της ασφάλειας και της προβλεψιμότητας των διαδικασιών μετανάστευσης για την κατάλληλη εξέταση, αξιολόγηση και παραπομπή

(13) Να χρησιμοποιείτε την κράτηση μετανάστευσης μόνο ως έσχατο μέτρο και να εργάζεστε προς εναλλακτικές λύσεις

(14) Να ενισχυθεί η προξενική προστασία, η βοήθεια και η συνεργασία κατά τη διάρκεια της μετανάστευσης κύκλος

(15) Παροχή πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες για τους μετανάστες

(16) Ενδυνάμωση των μεταναστών και των κοινωνιών για την πλήρη ενσωμάτωση και την κοινωνική συνοχή

(17) Να εξαλειφθούν όλες οι μορφές διακρίσεων και να προωθηθεί ο δημόσιος διάλογος που βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία  σε μορφές της μετανάστευσης

(18) Επενδύστε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και διευκολύνετε την αμοιβαία αναγνώριση δεξιοτήτων και ικανοτήτων

(19) Δημιουργία προϋποθέσεων για τους μετανάστες και τις διασπορές για να συμβάλουν πλήρως στην αειφόρο ανάπτυξη σε όλες τις χώρες

(20) Προώθηση ταχύτερης, ασφαλέστερης και φθηνότερης μεταφοράς εμβασμάτων και ενθάρρυνση της οικονομικής ένταξης των μεταναστών

(21) Συνεργασία για τη διευκόλυνση της ασφαλούς και αξιοπρεπούς επιστροφής και επανεισδοχής, καθώς και βιώσιμη επανένταξη

(22) Δημιουργία μηχανισμών για τη φορητότητα των δικαιωμάτων κοινωνικής ασφάλισης και των κερδών

(23) Ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και των παγκόσμιων εταιρικών σχέσεων για την ασφαλή, τακτική και κανονική μετανάστευση

Στο πολυσέλιδο πυκνογραμμένο κείμειονο των 34 σελίδων στην αγγλική γλώσσα του Συμφώνου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι,“σκοπεύει να μειώσει τους κινδύνους και τα τρωτά σημεία που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες σε διάφορα στάδια της μετανάστευσης, με σεβασμό, προστασία και εκπλήρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παροχή φροντίδας και βοήθειας”. Επι πλέον, απαγορεύει τις αυθαίρετες κρατήσεις, καθώς δεν επιτρέπει τις συλλήψεις παρά ως ύστατο μέτρο.

Επίσης αναφέρεται ότι το σύμφωνο “επιδιώκει να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες που επιτρέπουν σε όλους τους μετανάστες να εμπλουτίσουν τις κοινωνίες μας μέσω των ανθρώπινων, οικονομικών και κοινωνικών δυνατοτήτων τους και να διευκολύνουν έτσι τη συμβολή τους στην αειφόρο ανάπτυξη σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο”.

Στην ουσία, το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ. όταν και όπου εφαρμοστεί, προωθεί την κατάργηση των εθνικών συνόρων,καταργεί τα έθνη κράτη και προωθεί την Ισλαμοποίηση της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικότερα.

Με δεδομένο ότι το σύμφωνο δεν είναι δεσμευτικό είναι εύλογο πως, οι ισχυρές χώρες θα το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, ενώ οι αδύναμες θα το “λουστούν” στην ακραία του έκφανση, με συνέπεια να απολέσουν την εθνική τους ταυτότητα στο μέλλον, με προοπτική την Ισλαμοποίησή τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών είναι μη αφομιώσιμοι Μουσουλμάνοι.

Το δυσάρεστο είναι ότι, στην Ελλάδα που πλήττεται όσο λίγες χώρες από εισβολή Μουσουλμάνων μεταναστών, δεν έγινε καμιά σχετική συζήτηση στην Βουλή, με την αντιπολίτευση να τηρεί σιγήν ιχθύος για το όλο θέμα.

12 σχόλια:

  1. Τασσομαι κατα του Συμφώνου Μετανάστευσης !!! Αν θέλουν οι χώρες που το υποστηρίζουν, ας βοηθήσουν έμπρακτα τις χώρες που έχουν τέτοια προβλήματα έτσι ώστε να μη φεύγουν οι κάτοικοι τους , δίνοντας τους ανάπτυξη και δουλειές και όχι πολέμους και πείνα !!! Και ας αφήσουν εμάς σε ηρεμία !!!! Τα συμφέροντα μερικών έχουν κάνει και τις κυβερνήσεις διαφόρων χωρών υποχειρια τους !!
    Εγώ είμαι με τον Τραμπ !!! Ενώ το δικό μας ανδεικελο ούτε ξέρει τι κάνει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα εχει καταντησει παγκοσμιως γελοιο. Για παραδειγμα οι μεταναστες απο τις Ονδουρες ζητησαν απο τις ΗΠΑ $50,000 ο καθενας για να γυρισουν πισω και να μην μπουν στις ΗΠΑ.
      Απο την αλλη μερια ο ΟΗΕ κανει ψηφισματα για τη μετανστευση. Δεν το κλεινουν καλυτερα το μαγαζι να βρουμε και την ησυχια μας. Ετσι και αλλοιως δεν τους ακουει κανενας (βλεπε Κυπρος).
      Οσο για τον "δυστηχο" το Γκουντερες που θα μεινει ανεργος ασ παει μεταναστης.

      Διαγραφή
  2. Ο ΟΗΕ έχει απαξιωθεί από την στιγμή που χώρες έχουν εισβάλει σε άλλες και παρόλο τα ψηφίσματα δεν έχει υπάρξει δικαίωση. Το σημερινό κατάντημα του ΟΗΕ, έχει ξεκινήσει από την παράνομη εισβολή των ΗΠΑ και ΗΒ στο Ιράκ. Ο Πρόεδρος Μπούς και ο π.πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπλέρ, μαζί με τις μαριονέτες τους, τον τότε πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Μπαρόζο και τον αντίστοιχο της Ισπανίας Αθνάρ, θα έπρεπε να είχαν διωχθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολὺ ἐνδιαφέορν τὀ θέμα. Ὁ πόλεμος ἔρχεται ἐν μέσῳ καταστροφικῶν ἰδεοληψιῶν ὅπως αὐτή.
    Οἰ φίλοι μας οἱ Ἰσραηλινοὶ ἂς θυμοῦνται ὅτι, ἡ μεγάλη ἔξοδος ἀπὸ τὴν Ἱσπανία ἔγινε ἐξ αἰτίας τῶν πιστῶν τοῦ Ἰσλάμ, διότι αὐτοὶ δὲν ἐνσωματώνονταν καὶ βγῆκε τὸ διάταγμα ὅλοι οἱ μὴ ρωμαιοκαθολικοὶ νὰ ἐγκαταλείψουν τὴν χώρα καὶ ἦλθαν στὴν Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άξιο παρατήρησης είναι το γεγονός ότι ενώ θεωρούμε τον ΟΗΕ ένα παραμάγαζο των ΗΠΑ (όπου οι ΗΠΑ στον ΟΗΕ λύνουν και δένουν, κάνουν ότι θέλουν, τον χρησιμοποιούν προς όφελος τους εξαγοράζοντας ή εκβιάζοντας την ψήφο χωρών) ο ΟΗΕ ψήφισε-πέρασε ένα νόμο (το Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης, σε πρώτη φάση μη δεσμευτικό και αμέσως μετά δεσμευτικό από την στιγμή που μετατρέπει τη λαθρομετανάστευση σε ανθρώπινο δικαίωμα), όπου οι ΗΠΑ όχι μόνο το κατήγγειλαν πρίν την ψηφοφορία αλλά ήταν και κατά στην ψηφοφορία...

    Πως έγινε αυτό;
    Ποιός και πως το ξεκίνησε αυτό;

    Δηλαδή κάποια μέρα πρίν μερικά χρόνια (γιατί θέλει τον χρόνο του) ένας υπάλληλος του ΟΗΕ (ή π.χ. μια ΜΚΟ κ.λ.π.) πίνοντας καφέ στο κυλικείο του ΟΗΕ του ήρθε αυτή η φαεινή ιδέα (Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης); μετά το είπε στην παρέα του εκεί στο κυλικείο και αυτοί του είπαν μα τι ωραία σκέψη έκανες μπράβο σου αγνέ ανθρωπιστή-αντιρατσιστή-αντιεθνικιστή πως το σκέφτηκες αυτό; Μετά αυτός παίρνοντας κουράγιο-επιβράβευση από την παρέα του πηγαίνοντας στο γραφείο του το λέει στον προϊστάμενο του, μια από τα ίδια (Well Done) και του λέει προχώρα το, το θέλω γραφτά, φέρε το φάκελο-πρόταση και τα ξαναλέμε; και αυτό έγινε από προϊστάμενο σε προϊστάμενο, από τμήμα σε τμήμα, μέχρι που η ολοκληρωμένη ανθρωπιστική πρόταση (Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης) έφτασε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και αυτός την κατέθεσε προς ψήφιση στον ΟΗΕ; Και στην όλη διαδικασία, σε όλα αυτά τα χρόνια που πήρε η όλη “φάση” (γιατί θέλει τον χρόνο του) οι ΗΠΑ δεν το πήραν χαμπάρι (το Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης) παρά μόνο όταν ήρθε για ψήφιση, για να το φρενάρουν και να φάει πόρτα εκ γενετής του;

    Περί αυτού πρόκειται;

    υ.γ.

    Άξιο παρατήρησης είναι επίσης το γεγονός ότι και στην ψηφοφορία 164 χώρες, όπου το 90 συν % είναι χώρες της πλάκας (από άποψη ισχύς π.χ. Ελλάδα), επέβαλαν την άποψη τους στις ΗΠΑ.
    Μιλάμε για χώρες όπως π.χ. η Νιγηρία ή η Αιθιοπία που επιβλήθηκαν ΟΧΙ ΜΟΝΟ στις ΗΠΑ και έκαναν το δικό τους, αλλά και στις: Αυστραλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αυστρία, Σλοβενία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κροατία, Λετονία, Σλοβακία, Χιλή και σε πολλές άλλες χώρες όπως στο Βέλγιο λχ. όπου υπάρχει έντονη εσωτερική αναταραχή για το ίδιο θέμα.
    Μιλάμε για χώρες (βλέπε και Ελλάδα) που ακόμα και για να Κλ@σουν σηκώνουν το χεράκι και ζητάνε την άδεια των ΗΠΑ, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάτι το οποίο καταργεί εθνικά σύνορα-έθνη κράτη-εθνική κυριαρχία, των χωρών του πλανήτη συμπεριλαμβανομένου και της our Motherland USA (god bless).

    Τελικά ποιός-ποιοί κάνουν κουμάντο στον ΟΗΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Τελικά ποιός-ποιοί κάνουν κουμάντο στον ΟΗΕ;<
      Οι ΗΠΑ. Απλώς ήρθε ο Τραμπ στη θέση των Ομπάμα-Κλίντον. Μήπως δεν έγινε το ίδιο για το κλίμα;

      Διαγραφή
    2. Άλλα πράγματα θέλει ο Τράμπ και άλλα το βαθύ κράτος των ΗΠΑ.

      Διαγραφή
    3. Ναι ο Τραμπ δείχνει να άλλαξε τα δεδομένα εξού και η συντονισμένη και ομόφωνη πολεμική εναντίον του εντός και εκτός Αμερικής.

      Αλλά βλέπουμε τελικά ότι αυτό που ήθελε ο πρόεδρος της Αμερικής, δηλαδή η κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν γίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση. Βλέπουμε δηλαδή πως την εξουσία την έχει κάποιος-κάποιοι πάνω από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Μπορούμε να το πούμε και “το βαθύ κράτος των ΗΠΑ” που αναφέρει ο “d x”.

      Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το βαθύ κράτος των ΗΠΑ (όπως και του κάθε κράτους) βρίσκεται κοντά αλλά όχι στην κορυφή της πυραμίδας της εξουσίας. Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ (όπως και του κάθε κράτους) χρησιμοποιείται για να περάσει η ατζέντα της “αόρατης εξουσίας” (της κορυφής της πυραμίδας της εξουσίας) αυτό που κατά καιρούς κάποιοι λένε: “we need global governance and we need it fast”. Αν δίναμε ένα όνομα ή μια ταμπέλα σε αυτή την αόρατη εξουσία που πραγματικά εξουσιάζει τον πλανήτη (αλλά όχι 100% ακόμα) θα μπορούσαμε (γενικά και χοντρικά) να αναφέρουμε τις λέξεις νεοταξίτες-αόρατη ελίτ-παγκοσμιοποιητές-χρηματοπιστωτικό σύστημα.

      Αυτή η αόρατη εξουσία πέρασε στον ΟΗΕ το Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης. Αυτή η αόρατη εξουσία είναι που κυριολεκτικά καταστρέφει ολόκληρες χώρες και λαούς για την ατζέντα της με μέσο τους ελεγχόμενους από αυτή π.χ. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΑΓΟΡΕΣ, όπου ανάλογα με την περίπτωση έχουμε και τον ανάλογο μπροστάρη, αυτόν που φαίνεται προς τα έξω (στην Ελλάδα π.χ. είναι η Γερμανία ο κακός μπάτσος).

      Τέλος, επειδή η ατζέντα της αόρατης εξουσίας περιλαμβάνει ολόκληρο τον πλανήτη (global governance), αν η ατζέντα της επιτάσει να χτυπήσει τις ΗΠΑ δεν θα έχει απολύτως και κυριολεκτικά κανένα μα κανένα πρόβλημα να την τσακίσει κυριολεκτικά και για να το πετύχει αυτό θα χρησιμοποιήσει “το βαθύ κράτος των ΗΠΑ”. Γιατί είπαμε, δηλαδή αυτοί είπαν, ότι ο στόχος-σκοπός είναι το “we need global governance and we need it fast” και ειδικά το Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης την κάνει-φέρνει Super Fast.
      Φιλικά.

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι το πρόσφατο άρθρο του Τιερί Μεϊσάν για το Παγκόσμιο Σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ περιγράφει άριστα το πως και ποίοι το δημιούργησαν: https://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/12/blog-post_259.html#more

      Διαγραφή
    5. Το ..καπετανατο των τραπεζοχρηματιστων....που υπαρχει αλλα δεν φαινεται σαν κρατος...αν και ειναι Καπετανατο....και οργανομενο πληρως παγκοσμια ..σαν ομαδα...συντονισμενη...δομημενη πληρως...και με αυτοματισμο...

      Διαγραφή
  5. Ναι Κριστιάν, το είχα διαβάσει το άρθρο του Τιερί Μεϊσάν και το ξαναδιάβασα για να φρεσκάρω την μνήμη μου. Διάβασα επίσης και αυτό: “Οι καραγκιοζοπαίχτες της μεταναστευτικής κρίσης” (http://www.voltairenet.org/article191584.html).

    Πάνω κάτω νομίζω πως λέμε τα ίδια και αλληλοσυμπληρωνόμαστε και τι εννοώ με αυτό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι όροι αριστερά, δεξιά κ.λ.π. είναι όροι-ταμπέλες του προηγούμενου αιώνα, ξεπερασμένοι και ότι στην εποχή μας υπάρχουν δύο στρατόπεδα (ιδεολογίες κ.λ.π), οι “we need global governance and we need it fast” ( παγκοσμιοποιητές) και οι ΑΝΤΙ“we need global governance and we need it fast”. Φυσικά στο κάθε στρατόπεδο υπάρχουν οι ανάλογες τάσεις, ομάδες, χώροι κ.λ.π. και περί αυτού παίρνουμε ένα δείγμα από τον Τιερί Μεϊσάν που αναφέρει (στο πρώτο λίνκ) ότι ο Peter Sutherland ήταν «πρώην διευθυντής του think tank του ΝΑΤΟ, της λέσχης Bilderberg» και στο δεύτερο λίνκ συμπληρώνει «Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, πρώην διευθυντής της BP, πρόεδρος της Goldman Sachs International, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού τμήματος της Τριμερούς Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (l’European Round Table of Industrialists)». Και φυσικά κάποιος μπορεί να συμπληρώσει-προσθέσει στην λίστα του ενός στρατοπέδου π.χ. η BIS (Bank for International Settlements) δεν είναι μέσα; η Μασονία; το ΔΝΤ; και πάει λέγοντας.

    Αν το πας ένα βήμα παρακάτω ποιά να είναι η απάντιση στην ερώτηση, ποιός ηγεμονεύει ή από που πέρνει γραμμή η Bilderberg, η Trilateral Commission; o Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου; το ΔΝΤ; η Παγκόσμια Τράπεζα; κ.λ.π. Σε ποιόν ανήκει-ποιός είναι ο ιδιοκτήτης π.χ. της εταιρείας κολοσσός Bayer που εξαγόρασε την εταιρεία κολοσσό Monsanto; της BIS; της Lehman Brothers/Κεντρικών Τραπεζών των χωρών/TOTAL/τα μεγάλα mainstream media/BP/J.P. Morgan/Τράπεζα της Ελλάδος κ.λ.π.

    Μιλάνε και λένε οι αγορές… αλλά οι αγορές έχουν ονόματα και ιδιοκτήτες. Έχω την εντύπωση πως μιλάμε για μερικά «χταπόδια» (αόρατη ελίτ) τα οποία έχουν απλωμένα τα πλοκάμια τους σε όλους τους χώρους. Και για να μπορείς να έχεις τα πλοκάμια σου απλωμένα παντού αυτή την δυνατότητα-εξουσία στην δίνει μόνο το χρήμα. Δηλαδή, «Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους και δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους», τους νόμους αλλά να συμπληρώσω και εγώ π.χ. τις εταιρίες (μεγάλες ή μικρές) γιατί με αέρα κοπανιστό ή χαρτάκι που τυπώνω εγώ, δικές μου θα είναι. Άμα ελέγχω-χειραγωγώ και το χρηματηστήριο, που αυτό εννοείται και σιγά να μην το κάνω σαν «καλό» παιδί που είμαι, θα σου φάω π.χ. την ΔΕΗ όχι στην πραγματική της αξία αλλά στην χρηματιστηριακή…

    Αυτά έν ολίγοις.
    Προσωπικά είμαι ποιό κόντα στην απάντηση του «Δημητρης Κ.» (ωραίο το «καπετανατο των τραπεζοχρηματιστων» μου άρεσε ) χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας με αυτά που αναφέρει ο Τιερί Μεϊσάν.

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.