27/12/18

Ο Πούτιν Επιβλέπει την Τελική Δοκιμή του Υπερηχητικού Πυραύλου Avangard Πριν την Ανάπτυξή του το 2019

Zero Hedge, Wed. 26/12/18
Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, κατόπιν έκτακτης εντολής του Προέδρου Πούτιν, την Τετάρτη πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση του νέου πυραυλικού συστήματος υπερηχητικής ολίσθησης, πριν από την επίσημη ανάπτυξή του το 2019, σύμφωνα με πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ. Το νέο όπλο, υπό το όνομα Avangard, περιλαμβάνει έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και υπερηχητικό όχημα ολίσθησης ικανό να πετά με ταχύτητα εικοσαπλάσια της ταχύτητας του ήχου.
Στην δοκιμαστική άσκηση της Τετάρτης, το υπερηχητικό όπλο  εκτοξεύθηκε από την βάση Ντομπαρόφσκυ στα νότια Ουράλια Όρη και -κατά την ανακοίνωση τη Μόσχας- έπληξε με επιτυχία ένα καθορισμένο για την άσκηση στόχο στην περιοχή πυραυλικών δοκιμών της Κούρα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 3.700 χιλιομέτρων.

«Ο Πούτιν έφθασε στο Εθνικό Αμυντικό Κέντρο Ελέγχου και έδωσε την εντολή τη δοκιμής», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Σπούτνικ. «Η εκτόξευση εκτελέστηκε από μαχητικές δυνάμεις στην βάση εκτοξεύσεων Ντομπαρόφσκυ των Δυνάμεων Στρατηγικών Πυραύλων.


Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου ανέφερε ότι « Ο Πούτιν ευχαρίστησε τους δημιουργούς του Avangard, τους άνδρες που πραγματοποίησαν την εκτόξευση και το υπουργείο Αμύνης, για την εξαιρετική εργασία τους, προσθέτοντας ότι ο υπερηχητικός πύραυλος θα «τεθεί σε υπηρεσία με τις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις στον κατάλληλο χρόνο.»

Η δυνατότητες του συστήματος ολίσθησης με πτέρυγες επιτρέπει στον πύραυλο να υπερβαίνει την περιοχή κάλυψης των αμερικανικών και Νατοϊκών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων.


Ο Πούτιν παρουσίασε το Avangard μεταξύ σειράς άλλων τεχνολογικών επιτευγμάτων της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας σε συνέντευξη τύπου την 1η Μαρτίου, δηλώνοντας ότι υπερηχητικός αυτός πύραυλος δεν είναι δυνατό να αναχαιτιστεί. Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε τότε ότι ο Avangard έχει διηπειρωτική εμβέλεια και μπορεί να πετά στην ατμόσφαιρα με 20 φορές την ταχύτητα του ήχου. «Κατευθύνεται-είπε- στον στόχο του ως μετεωρίτης, σαν μια σφαίρα φωτιάς.»

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο της εκτόξευσης του υπερηχητικού πυραύλου Avangard την Τετάρτη. Το όπλο θα τεθεί σε υπηρεσία τον ερχόμενο χρόνο.


Μετάφραση: Μ.Στυλιανού

6 σχόλια:

  1. Το hypersonic μεταφράζεται ως υπερ- υπερηχητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι...χαχαχα...πολυ ωραια!!! εναντιον σε ποιον υπολογιζει να τον ριξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά να μην ξεχνάτε,Εινε αμυντικό όπλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ αυτον που δεν πιστευει οτι θα τον φαει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Avangard είναι όπλο που μαζί με άλλα 4 (ΚINZHAL,SARMAT, BUREVESTNIK, POSEIDON) κάνουν τη διαφορά.

    Λίγα λόγια για τα συγκεκριμένα όπλα:

    Kinzhal: Είναι πύραυλος αέρος-επιφανείας, με κύρια αποστολή την εξουδετέρωση μεγάλων ναυτικών μονάδων(ισχυρά οπλισμένα αντιτορπιλικά, καταδρομικά, αεροπλανοφόρα). Εμβέλεια 2.000-3.000 χιλιόμετρα(ανάλογα το αεροσκάφος φορέα-συνήθως Mig 31 αν και μπορεί και Τu22- και το ύψος εκτόξευσής) και δυνατότητα ταχύτητας μέχρι...10mach. Μπορεί να φέρει συμβατική ή πυρηνική κεφαλή. Μεγάλο του πλεονέκτημα πέρα από την εμβέλεια είναι και η υψηλή ταχύτητα του που κάνει την αναχαίτιση του δύσκολη υπόθεση. Αρκετοί λένε ότι δεν αντιμετωπίζεται. Αυτά δεν ισχύουν. Πάντα υπάρχει "αντίδοτο". Ίσως η κατάρριψη του αεροσκάφους φορέα(που κι αυτό-Mig 31- έχει υψηλή ταχύτητα) εξελιγμένα ηλεκτρονικά αντίμετρα νέας γενιάς και κάποιο σύστημα λέιζερ να είναι ένα μέρος της απάντησης στη συγκεκριμένη απειλή. Σίγουρα και οι Αμερικανοί θα έχουν κι αυτοί από την πλευρά τους κρυμμένους άσσους.

    RS-28 Sarmat (η αλλιώς κατά ΝΑΤΟ ταξινόμηση Satan II):

    Αναμένεται η τελική επιχειρησιακή ετοιμότητα το 2020. Για την ώρα τον δοκιμάζουν και κάνουν μικροβελτιώσεις και δοκιμαστικές εκτοξεύσεις. Τέλη του 2019 αναμένεται η τελική πιστοποίηση κι όπως προαναφέρθηκε από το 2020 οι Ρώσοι ξεκινάνε την μαζική παραγωγή του. Τώρα οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον "Σατανά ΙΙ":

    Είναι ένας πύραυλος ICBΜ(Ιntercontinental Βallistic Μissile= Διηπειρωτικός Βαλλιστικός Πύραυλος) 5ης γενιάς. Έχει υγρά προωθητικά καύσιμα και βάρος 200-250 τόννους, Η “κλασσική” δυνατότητα μεταφοράς που έχει είναι 12-15 θερμοπυρηνικές κεφαλές (MIRV) ισχύος 750kt η κάθε κεφαλή ή εναλλακτικά συνδυασμό θερμοπυρηνικών κεφαλών κάθε κατηγορίας από τη πιο μικρή επιπέδου 15kt μέχρι την μεγαλύτερη. O “Σατανάς ΙΙ” εφοδιασμένος με 15 και μάλιστα τις ισχυρότερες κεφαλές μπορεί συνολικά να μεταφέρει θερμοπυρηνικό φορτίο ισχύος...11.000kt. Πρακτικά ένας και μόνο “Σατανάς” με τις 15 κεφαλές του είναι σε θέση να ισοπεδώσει μία έκταση επίπεδου Γαλλίας + Βέλγιο + Ολλανδία + Ελβετία + Γερμανία
    H εμβέλεια του είναι μεταξύ 10.000-18.000 χιλιόμετρων.


    BUREVESTNIK:

    Είναι υποηχητικός διηπειρωτικός πυραύλος κρουζ και ΔΕΝ χρησιμοποιεί βαλλιστική τροχιά προς τον στόχο. Έχει εμβέλεια 15.000-20.000 χιλιομέτρων. Μπορεί να χτυπήσει από κάθε πιθανή και απίθανη διαδρομή. Η αναχαίτιση του τρομερά δύσκολη υπόθεση επειδή δεν μπορείς να υπολογίσεις...”από που θα σου ρθει”. Είναι εφοδιασμένος με έναν μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα διαμέτρου μικρότερη του ενός μέτρου, ο οποίος χρησιμοποιεί για καύσιμο εμπλουτισμένο Ουράνιο U-235. Βασικός στόχος του είναι οι εγκαταστάσεις αντιπυραυλικής Άμυνας του ΝΑΤΟ και τα αντιτορπιλικά των Αμερικανών που είναι εφοδιασμένα με το αντιβαλλιστικό σύστημα Αegis.


    POSEIDON

    Πυρηνική τορπίλη, ταχύτητας 56 κόμβων, εμβέλεια 10.000 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος πλεύσης τα 1.000 μέτρα.

    Βέβαια όλα αυτά τα συστήματα όσο τρομακτικά κι αν ακούγονται(κι όντως είναι) δεν σημαίνει ότι οι Αμερικανοί ήδη δεν έχουν διαθέσιμα αντίμετρα ή δεν σχεδιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την τορπίλη POSEIDON σχεδιάζουν ειδικούς υποβρύχιους αισθητήρες εντοπισμού σε συνδυασμό με ειδικές νάρκες. Επίσης σχεδιάζουν εξελιγμένες τορπίλες και ειδικά βλήματα νέας γενιάς με στόχο την “υπερτορπίλη” του Πούτιν.

    Για τον ICBM “SATAN ΙΙ” η πρώτη “άμεση” απάντηση των Αμερικανών θα είναι μια πιο εξελιγμένη έκδοση του ICBM LGM-30 “Minuteman”. Επίσης οι Αμερικανοί σχεδιάζουν μέχρι το 2025 έναν εντελώς καινούργιο ICBM που θα είναι πλήρως επιχειρησιακός το 2027.

    Το πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο στην επόμενη δεκαετία πιστεύω πως θα είναι to Burevestnik διότι εκτός των πολλών πλεονεκτημάτων του είναι και η τροχιά του που δεν είναι σταθερή και μπορεί να αλλάζει κάθε στιγμή σε συνδυασμό με την εμβέλεια του(λόγω πυρηνικού αντιδραστήρα). Το συγκεκριμένο έχει ως αποστολή την εξουδετέρωση αντιβαλλιστικών συστημάτων. Εκεί η λύση ίσως είναι οι πολλαπλές ηλεκτρονικές απόπειρες παρεμβολής στο σύστημα καθοδήγησης, όπλα λέιζερ(που ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση του και την επόμενη δεκαετία θα αυξηθούν) και η ανάπτυξη ενός πυραύλου της ίδιας κατηγορίας και “φιλοσοφίας” λειτουργίας ο οποίος θα αναλάβει το “κυνήγι”...του “κυνηγού”.

    Στα όπλα αυτής της κατηγορίας όσο τρομακτικά κι αν ακούγονται υπάρχουν “αντίδοτα” πάντα. Είναι θέμα χρόνου. Αυτά που είναι πιο τρομακτικά ακόμα από τα πυρηνικά και τα γνωστά (λίγο πολύ) χημικά όπλα είναι άλλα όπλα.

    Είναι συγκεκριμένα όπλα για τα οποία δεν θα γράψει ποτέ κανένας διότι ελάχιστοι γνωρίζουν τις πραγματικές δυνατότητες τους. Όπλα που έχουν μόνο οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι και που δεν ξέρουμε τίποτα γι’ αυτά. Κανένας άλλος δεν τα έχει. Πυρηνικά(ακόμα και μικρότερων δυνατοτήτων) έχουν αρκετοί. Αυτά όμως κανένας άλλος...Ούτε Κινέζος, ούτε Γάλλος ούτε κανένας. Όπλα πάρα πολύ μικρά σε μέγεθος τα οποία καταστρέφουν φυτά και ανθρώπους μέσα σε λίγες μέρες ή και σε λίγες ώρες.
    Προσωπικά αυτά τα όπλα με τρομάζουν ακόμα και σαν σκέψη διότι είναι όπλα που δεν “αναχαιτίζονται” και για τα οποία δεν υπάρχει αντίδοτο, ούτε πρόκειται. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι όπλα με αποτελεσματικότητα 99,99%. Πολυανθεκτικοί μύκητες εναντίον φυτών και ισχυρότατοι ιοί εναντίον ανθρώπων. Σίγουρα έχουν δουλέψει με εξελιγμένους Έμπολα και χειρότερους ιούς. Και γι’ αυτά εγκαταστάσεις, ανθρώπινο δυναμικό και χρήμα έχουν μόνο δύο: Κυρίως οι Αμερικανοί αλλά και οι Ρώσοι. Κανένας άλλος.
    Από αυτά δεν θα γλιτώσει κανένας. Από 5 μικρομεσαίες πυρηνικές κεφαλές δεν θα καταστραφεί ολόκληρος πλανήτης. Απόδειξη η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Σκληρό αλλά η αλήθεια.
    Από αυτά όμως, τα “πάρα πολύ μικρά που δεν φαίνονται” δεν υπάρχει τρόπος να εμποδιστεί η εξάπλωση τους από τη στιγμή που το αποφασίσουν σε έναν πόλεμο. Όπλα τελευταίας γραμμής, όπλα νοοτροπίας: “Αφού δεν θα υπάρχουμε εμείς δεν θα υπάρχει κανένας στον πλανήτη κι αν ακόμα σωθεί από πυρηνικά πλήγματα”

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.