4/12/18

Κανονικό δούλεμα της Ελλάδας και των Ελλήνων - Αναδίπλωση από τα Σκόπια: Τα σχόλια του Ζάεφ παρερμηνεύτηκαν

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με νέα επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης. 
«Ολες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία», υπογραμμίζει η κυβέρνηση της γείτονος, ενώ προσθέτει ότι «ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κατανοούμε ότι η εκάστοτε χώρα φρονίζει τους πολίτες της και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών τους χωρών». 
«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της συμφωνίας Πρεσπών βάσει του οποίου δεσμευόμαστε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας (...) Με αυτή την έννοια, είναι κατανοητό ότι οι πολιτικές γλώσσας και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών. Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι της ΠΓΔΜ. 

Τέλος, επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, είναι απολύτως προσηλωμένος «σε μια πολιτική που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων, ενώ δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Λυπούμαστε που τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν». 

Η εν λόγω παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια της έμμεσης πλην σαφούς αναφοράς του Ζάεφ σε «Μακεδόνες» στην Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται και τη «μακεδονική» γλώσσα στη χώρα μας, εφόσον το επιθυμούν στο μέλλον. Απαντώντας το Σάββατο σε ερώτηση βουλευτή του VMRO για τα δικαιώματα και τη μόρφωση των «Μακεδόνων του Αιγαίου» (έτσι τους περιέγραψε ο βουλευτής του VMRO), είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα μόρφωσης στη δική τους γλώσσα.

Η συγκεκριμένη είδηση αποτυπώθηκε σε δύο ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας (mkd.mk και vecer.mk) και προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Αθήνα.
Καθημερινή

8 σχόλια:

  1. Σοβαρολογούμε ακόμα ασχολούμαστε? Αν θέλει ας ονομάσει την χώρα του Παρερμηνιστάν! Ωραίο όνομα και θα χαρούνκαι ο Τσίπρας, κι ο Κοτζιάς και η Ν.Δ. η Φώφη κι όλοι όσοι θέλουν ένα ευπροσάρμοστο όνομα!Παρερμηνιστάν, τι ωραίο!Τα κάνει όλα και συμφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα επικυρώνεται η "Συμφωνία των Πρεσπών" και μετά γίνονται οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος. Έτσι δεν είναι?
    Φαίνεται πως έκανε γκάφα, βιάστηκε πάλι να μιλήσει ο κ. Ζάεφ.

    Να τολμήσουμε μία πρόβλεψη?
    Όταν τα πολύ δύσκολα θα έρθουν για την Ελλάδα (και φυσικά είναι θέμα χρόνου), οι "υπεύθυνοι" πολιτικοί μας (και η "ελίτ" που τους υποστηρίζει), μάλλον θα βρίσκονται στο εξωτερικό, ώς μόνιμοι κάτοικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι πολύ απλό το θέμα όλες οι προσωρινές διαψεύσεις τα μηνύματα αναιρέσεις κλπ είναι ''με άλλα λόγια να αγαπιώμαστε..'' η ουσία είναι ότι μια οποιαδήποτε μελλοντική σκοπανή κυβέρνηση θα έχει το δικαίωμα προσφυγής σε διθείς οργανισμούς, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κππ να διεκδικήσει ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΊΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ'' γλώσσας, οταν θα επικαλείται Ττην ύπαρξη ''μακεδονική΄΄ μειονότητα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όλως τυχαίως,ιδρύθηκε μη κερδοσκοπική εταιρία για την "μακεδονική γλώσσα" στην Αριδαία. Κύριοι βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας. Δυστυχώς η κυβέρνηση εκπροσωπεί όλους μας είτε την έχουμε ψηφίσει είτε όχι, και η υπογραφή της δεσμεύει την χώρα. Ή έχετε την εντύπωση ότι δεν θα την περάσουν από την βουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...το σχόλιο του μέλλοντος είναι αυτό...ξεκίνησαν οι ΜΚΟ πρίν θάψουμε τον μακαρίτη!

      Διαγραφή
  5. Εχουμε ..ματια ? ? Αφησαν οι ..τραπεζες πισω ματια και οι ..συμμαχοι ? Το φορτηγο ερχεται πανω μας κι εμεις.κοιταμε ..στην μεση του δρομου . Κανεις δεν πηδα στην ακρη του να γλυτωσει....Στηλες αλατος στην λεωφορο...Οι στηλες αυτες.συνηθως γινονται στις καταστροφες τις Βιβλικες..Στα. Σοδομα πχ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Maybe Zaef should learn Greek, the true Macedonian language, so we can avoid misunderstandings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.