14/12/18

Κ. Μαυρίδης: Το κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής

Παρέμβαση είχε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Στην παρέμβασή του, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε τα εξής:
«Κύριε Αναστασιάδη, σας καλωσορίζω.Ανήκω στην αντιπολίτευση στην Κύπρο. Έχουμε ουσιαστικές διαφορές αλλά σας συγχαίρω που σήμερα κάνατε μια αναφορά πάρα πολύ σωστή σε σχέση με το κυπριακό. Το θέσατε ως θέμα εισβολής και κατοχής. Και ακούγοντας τον συνάδελφο μου τον κ. Ναρτ  (Ισπανός, Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη - ALDE), δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος μπορεί να είναι τόσο εκτός πραγματικότητας.

Πολύ σωστά, κ. Πρόεδρε, κάνατε αναφορά στους πρόσφυγες της Κύπρου. Κάποιοι από εμάς ήμασταν παιδάκια τότε και έχουμε προσωπική αντίληψη της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Όμως κύριε Πρόεδρε έχω δύο ερωτήματα να σας θέσω, πάρα πολύ σύντομα:

1. Πρώτον,  από αυτό το Ευρωκοινοβούλιο, τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε πάρει τόσες πολλές αποφάσεις και ψηφίσματα (υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας). Τι άλλο ουσιαστικό και συγκεκριμένο θέλουμε; Θέλουμε κυρώσεις προς την Τουρκία; Θέλουμε επιβολή εμπάργκο (όπλων);

2. Το δεύτερο θέμα. Εύχομαι να συνεχίσετε με ίδιο σθένος και να θέσετε (στην ΕΕ) το γεγονός ότι τα γερμανικά υποβρύχια χρησιμοποιούνται από την Τουρκία ενάντια στα ευρωπαϊκά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο».
 
Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.