10/12/18

Στο πείσμα των καιρών ο ελληνισμός θα αντέξει !!

Παναγιώτης Μπάρκας
9 Δεκεμβρίου 2018


Πώς να κρίνει κανείς την χθεσινή ημέρα;! Πόσες όψεις είχε;! Ποιοι κατάφεραν να περάσουν τα μηνύματά τους;! Η επόμενη μέρα…!

Προσωπικά και για πολλούς λόγους νιώθω ένα κενό στο χουλιάρι της καρδιάς. Χθες στο μνημόσυνο του Κατσίφα, διαβάζοντας τα πρόσωπα μας, ξετρυπώθηκε στη μνήμη μου μια παλιά αφήγηση του αδερφού μου στη μάνα μας. 

Είχε βρεθεί στη Φραστανή και είχε δει τον νεαρό Κόκολο νεκρό από τα πυρά των συνοριακών φρουρών «της Δημοκρατίας» πίσω στη σκάρα ενός τρακτέρ που τον περίφεραν ως φόβητρο στα χωριά μας. 
Μεταξύ των φρικτών σκηνών, τις οποίες δεν επιτρέπεται να αφηγηθώ, του είχε κάνει εντύπωση ένας «τσομένος μειονοτικός» ο οποίος όταν οι άλλοι κομματικοί επέβησαν στη βετούρα της Κ. Επιτροπής, γύρισε και τους είπε. «Παιδιά μη πηγαίνετε στα σύνορα, αυτοί σας σκοτώνουν» και έφυγε με τους άλλους… Η μάνα δεν είπε τίποτε. Τι μπορούσε να πει όταν η ίδια είχε χάσει στο μακελειό της Γλύνας του 1943 τον μονάκριβο αδερφό της στα 16 του…
Ας γυρίσουμε στη χθεσινή μέρα. Ο άδικος θάνατός του νεαρού Κατσίφα, αποκάλυψε στους πάντες τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως εθνική κοινότητα, από τα οποία ο χρόνος δεν κατάφερε να μας απαλλάξει.


Για τη συνέχεια apenadi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.