19/12/18

Ο Ράμα αντιγράφει αλβανικές πολιτικές του Μεσοπολέμου

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα να παραχωρήσει στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού εκτάσεις στη Χειμάρρα, που περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει. Πρόκειται για πολιτική απόφαση, η οποία έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν, και συγκεκριμένα την περίοδο του Μεσοπολέμου, όταν ακόμα ο Αλβανός πρωθυπουργός ήταν αγέννητος. Μοναδικό κοινό σημείο, τότε και τώρα, η απομάκρυνση των ομογενών μας από τη γενέθλια γη της Βορείου Ηπείρου.
Τα τελευταία χρόνια, τα Τίρανα ροκανίζουν με αργά, αλλά σταθερά και συστηματικά, βήματα τα δικαιώματα των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία. Ειδικά, η κυβέρνηση Ράμα, αγνοώντας το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο και τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα του Ελληνισμού της Αλβανίας, έχει θέσει πια ξεκάθαρο στόχο την πληθυσμιακή συρρίκνωση της ήδη εξασθενημένης εθνικής μειονότητας.
Το 1921, η ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου αναγνωρίστηκε επίσημα από την αλβανική κυβέρνηση, ως εθνική και γλωσσική μειονότητα με δικαιώματα, αναγνωρισμένα από την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ). Η παραπάνω αναγνώριση υπήρξε το απόρροια της εισόδου της Αλβανίας στην ΚτΕ, τον Οκτώβριο του 1921. Η ένταξη ενός κράτους σε αυτόν τον νεοπαγή διεθνή οργανισμό, οποίος ευαγγελιζόταν, εκτός των άλλων, και τη προστασία των μειονοτήτων, δημιουργούσε για το αλβανικό κράτος υποχρεώσεις έναντι των Ελλήνων που κατοικούσαν στο έδαφός του.

Για τη συνέχεια SLPRESS

3 σχόλια:

  1. Μήν τό πολυψάχνετε,
    οἱ μέν Ἕλληνες μέ πολλές μεθοδεύσεις καθιστάμευθα κυβερνῶμενοι ἀπό διεφθαρμένους, γιά νά μήν ἔχουμε ἰσχύ, καί γεωπολτική καί, κυρίως, πολτισμική-πνευματική,
    οἱ Ἀλβανοί ὅμως, ἀποκομμένοι ἀπό τούς Ἕλληνες, εἶναι ἀνίκανοι νά κυβερνήσουν, ἀλλά καί νά αὐτοκυβερνηθοῦν!
    Γιατί;
    Διότι, δέν ἔχουν κοινή βάση ὡς ἕνα ἔθνος φυλετικῶς-πολιτισμικῶς,
    ἀφοῦ ἀποτελοῦνται ἀπό δύο ἄσχετα μεταξύ τους ἔθνη (ἄλλο στόν Βορρᾶ καί ἄλλο στό Νότο), πού δέν τά γεφυρώνει οὔτε κοινή πίστη, οὔτε πράγματι ἑνιαία γλῶσσα.

    Καί, ἀποκοπτόμενοι ἀπό τήν Ἑλληνισμό, μέ τόν ὁποῖο ἀνέκαθεν συμπορεύονταν (τουλάχιστον οϊ νότιοι Ἀλβανοί)
    - πλήν τῆς περιόδου τῆς Τουρκοκρατίας, κατά τήν ὁποία διά τοῦ τουρκο-μουσουλμανισμοῦ διεφθάρησαν στά ἤθη τους -
    χάνουν τελείως τόν προσανατολισμό τους ὡς λαός. Δέν μποροῦν ἄρα νά κυβερνῶνται μόνοι τους ἐλεύθερα, καί σύντομα θά καταλήξουν σέ ἄλλων τήν κυριαρχία, δοῦλοι, σκλάβοι.
    Μόνο μαζί μέ τούς Ἕλληνες θά μποροῦν καί νά εἶναι ἐλεύθεροι, καί νά αὐτοκυβερνῶνται καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ράμα αντιγράφει σύγχρονες Τουρκικές πολιτικές που του διδάσκουν οι ίδιοι οι Τούρκοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατιωτικα.η Ελλαδα ειναι γοριλας διπλα σε κοτα που.ειναι.η Αλβανια....Αυτη κανει οτι.κανει.γιατι. ο ...γοριλας κανει την....παπια ...! Ο γοριλας πρεπει να.διαλλεξει εναν.ρολο.στο.δασος.Η.του γοριλα η της παπιας...( αν ειχαν.το.Ισραηλ διπλα...θαχαν γινει ερημος.του Σινα εκει )

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.