21/12/18

Ο αυταρχισμός του κράτους και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εσχάτη προδοσία και η δικαιοσύνη

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Την Δευτέρα στις 17 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Mea Culpa» στο Thema Radio 104.6 φιλοξενήθηκα από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με τον οποίο συζητήσαμε σχετικά με την συμπεριφορά του κράτους των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ στην πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης. Επίσης του είπα για τον διάλογο που είχα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη δυνατότητα που έχει η δικαιοσύνη να διερευνήσει την πιθανότητα «εσχάτης προδοσίας» στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το πρώτο θέμα μας, αφορούσε τις συλλήψεις με τις οποίες υποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας πολλούς πολίτες που προσπάθησαν να εισέλθουν στο Παλέ προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του την Παρασκευή στις 14 Δεκεμβρίου.
Λίστα «φακελωμένων» πολιτών χρησιμοποίησαν αστυνομικοί της ασφάλειας, προκειμένου να συλλάβουν τους πολίτες αυτούς και να τους μεταφέρουν στην αστυνομική διεύθυνση με κλούβες. Η επιλογή αυτή έγινε βάση της δράσης των συγκεκριμένων πολιτών υπέρ της ελληνικότητας της μίας και μοναδικής Μακεδονίας. Και εντός του Παλέ ντε Σπορ όμως εφαρμόστηκε η μέθοδος της «αποστείρωσης από ξένα στοιχεία», όπου εκεί έδρασαν Συριζαίοι Μελανοχίτωνες με κόκκινα περιβραχιόνια οι οποίοι ως ΧΑΦΙΕΔΕΣ «έδιναν» στους αστυνομικούς της ασφάλειας τους πολίτες που θεωρούσαν ότι είχαν διαφορετική άποψη από αυτούς.
Όπως ανέφερα στην εκπομπή του Κωνσταντίνου, σε συνομιλία που είχα με έναν βουλευτή του Σύριζα που συνάντησα τυχαία, το πρωί της Κυριακής στις 16 Δεκεμβρίου, του εξέφρασα την άποψή μου ότι (α) τα Σκόπια ΔΕΝ κατέχουν έδαφος της αρχαίας Μακεδονίας αλλά της Δαρδανίας, Παιονίας και Πελαγονίας (εάν κινηθούμε από Βορρά προς Νότο), (β) οι κάτοικοι των Σκοπίων που διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας είναι Σλάβοι, επομένως δεν θα ήταν σωστό να δεχθούμε ότι είναι Μακεδόνες και (γ) η γλώσσα τους είναι Βουλγαρική διάλεκτος, συγκεκριμένα 80% Βουλγαρικά και 20% Σέρβικα, πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι η γλώσσα που μιλούσαν οι Μακεδόνες. Επίσης του είπα ότι στη συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν αναφέρονται οι περιβόητες τέσσερεις Μακεδονίες, σε χάρτες του μεσαίωνα η Μακεδονία αποτυπώνεται νοτιότερα από τα σημερινά βόρεια σύνορα της Ελλάδος και ότι κατά την Οθωμανική αυτοκρατορία η περιοχή των Σκοπίων ΔΕΝ ονομαζόταν Μακεδονία. Αυτός τότε μου είπε ότι «όλοι εσείς που αντιδράτε με αυτόν τον τρόπο είσαστε εθνικιστές και φοβικοί» και ότι «η συνθήκη του Βουκουρεστίου προβλέπει τις τέσσερεις Μακεδονίες». Του είπα ότι δεν είμαστε ούτε εθνικιστές ούτε φοβικοί, απλά μιλούμε την επιστημονική αλήθεια και τα τρία σημεία που του ανέφερα πιό πάνω είναι επιστημονικώς ορθά. Σχετικά με αυτό που μου είπε για τη συνθήκη του Βουκουρεστίου, τον ρώτησα εάν την διάβασε, επειδή αυτή δεν αναφέρει τέτοια πράγματα και μου απάντησε ότι την διάβασε και τα περιέχει (αυτά περί των τεσσάρων Μακεδονιών). Του είπα ότι «δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών» και μου απάντησε «Θα περάσει και θα το δείς. Κυριακή κοντή γιορτή, τον Ιανουάριο θα την περάσουμε». Συνέχισε να λέει ότι «είστε εθνικιστές» και τότε τον ρώτησα «οι Συριζαίοι με τα κόκκινα περιβραχιόνια στην ομιλία του Τσίπρα στο Παλέ τι ήταν; Ναζιστές;». Τότε θύμωσε και σηκώθηκε από την καρέκλα του και έφυγε.
Στη συνέχεια ανέφερα στον Κωνσταντίνο τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η Συμφωνία των Πρεσπών σε αυτούς που την προωθούν και είπα ότι «πάνω από όλα είναι ο Νόμος. Όσοι από αυτούς που κατέχουν εξουσία, στηρίξαν και προώθησαν την Συμφωνία των Πρεσπών, ίσως κάποια στιγμή να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να δικαστούν όπως προβλέπει ο Νόμος. Ο Νόμος, αν δεν απατώμαι, για την εσχάτη προδοσία προβλέπει την θανατική ποινή. Ο Νόμος είναι πάνω από όλα και να μην ξεχνιόμαστε».
Τέλος, τόνισα ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να αντισταθούμε ώστε να μην τελεσφορήσει η Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή εάν περάσει θα επιφέρει μεγάλη βλάβη στην πατρίδα μας.
Υ.Γ. Απλά σημειώνω ότι κατά την γνωστή ποινικολόγο κ. Ειρήνη Μαρούπα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όταν παραδίδεις έδαφος η ποινή είναι, θάνατος (εδώ).
ΕΔΩ Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
Audio Player
*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

2 σχόλια:

  1. Πολύ σπουδαίος και πολύ αξιόλογος αυτός ο Μακεδονομάχος.
    Τώρα μάλιστα που φιλοξενήθηκε από τον γίγαντα της δημοσιογραφίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο οι μετοχές του ανέβηκαν κατακόρυφα . Δεν πιάνεται με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.