16/12/18

Εμείς οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου είμαστε στο χείλος του γκρεμού… Ακούει κανείς στην Αθήνα;

Μετά την άνανδρη εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, τα πράγματα στη Βόρεια Ήπειρο τείνουν να γίνουν πιο σκληρά και αδυσώπητα. Ειδικά για τους εναπομείναντες Βορειοηπειρώτες, η συνεχή σιωπή του εθνικού τους κέντρου, συνδράμει αρνητικά στο όλο κλίμα.
Παρότι μεμονωμένα κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν θετικά σ’ αυτό το μακάβριο γεγονός, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα μαρτύριά τους, η πλάστιγγα των δυσκολιών γέρνει για ακόμη μία φορά προς τους αυτόχθονες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Ειδικά το παρών «δημοκρατικό» καθεστώς στη χώρα, φαίνεται πως εξελίσσεται σε μια μεταλλαγμένη «χοτζική δικτατορία», όπου το μέλλον ανήκει στους λίγους και στα ποικίλα όργανά τους.
Η εχθρότητα και το μένος κατά των γηγενών Ελλήνων, ξεκινά να εισρέει μαζικά στις κοινότητές τους εδώ και πολλά χρόνια, είτε με διάφορες λεκτικές προκλήσεις από μερίδα Αλβανών, είτε από τα αλβανικά Μ.Μ.Ε. τα οποία βομβαρδίζουν καθημερινά το ενημερωτικό κοινό, με άκρατο εθνικισμό, ή καλύτερα θα λέγαμε, με ανθελληνισμό.

Επίσης τα περιστατικά μεροληψίας έναντι των Ελλήνων, καλλιεργούνται έντονα από την τοπική αλβανική αστυνομία, τα δικαστήρια και από τις εκάστοτε ληστρικές συμμορίες, οι οποίες λεηλατούν τα σπίτια των ομογενών μας, ή απλώς προκαλούν φθορές για εκφοβισμό και εγκατάλειψη των πατρογονικών τους εστιών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες, μιας και δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη από την αστυνομία, χρησιμοποιούν την τακτική της πολιτοφυλακής, για να σώσουν το βιος τους.

Έως πότε θα συνεχίζει αυτή η απάθεια από την επίσημη ελληνική πολιτεία;

Μήπως τελικά η ίδια η Ελλάδα θέλει να επιβεβαιώσει την καταλυτική συμμετοχή της, στην συστηματική – υπόγεια γενοκτονία των ίδιων της των παιδιών;

Προ τριετίας ομάδα Αλβανών νεαρών στην πόλη του Δελβίνου, καθώς άκουσε δύο νεαρές Βορειοηπειρώτισσες να μιλούν ελληνικά, άρχισε να τις καταδιώκει κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα. Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Όλα είναι πλέον φανερά και κανείς δε μπορεί να διαψεύσει πως τα περιστατικά εκφοβισμού, αν και μεμονωμένα, η συχνότητά τους τα κάνει να φαντάζουν μαζικά και καθόλα υποχθόνια.

Εν τούτοις καμία επίσημη ελληνική αρχή στον τόπο δεν έχει λάβει σοβαρά τα τόσα προβλήματα, αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους απροστάτευτους. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλά περιστατικά ομιλίας της Ελληνικής μόνον εντός του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις πόλεις, όπου ο αριθμός των γηγενών Ελλήνων έχει συρρικνωθεί αισθητά. Σαν αποτέλεσμα οδηγούμαστε σταδιακά στην απώλεια της μητρικής ελληνικής ως επίσημη γλώσσα και εν καιρώ στην πλήρη εξαφάνισή της από τα μεγάλα (μέχρι πρότινος) βορειοηπειρωτικά αστικά κέντρα.

Εκτός αυτών, η εφαρμογή των δικαιωμάτων στην αυθαιρέτως περιορισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα, παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τους Έλληνες. Η προχειρότητα με την οποία το κράτος αντιμετωπίζει αυτές τις διεθνείς συνθήκες σεβασμού, θυμίζει κωμικοτραγικές καταστάσεις. Άτομα τρίτης ηλικίας μη γνωρίζοντας την αλβανική γλώσσα, δεν έχουν τη δυνατότητα να πορευτούν στο δημόσιο βίο και μαθητές μη μπορώντας να μάθουν την ελληνική ορολογία των φυσικών επιστημών (και όχι μόνο) αποθαρρύνονται και φεύγουν από τα τοπικά μειονοτικά σχολεία προς την Ελλάδα. Έτσι και αυτό το μετερίζι της κοινωνίας, όπως είναι η παιδεία, συμβάλλει στον ξεριζωμό.

Η έντονη ενημέρωση του ελλαδικού χώρου με τα δεινά των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων, μπορεί να βοηθήσει αισθητά την κατάσταση. Μιας και μέχρι προηγουμένως, μόνον οι ιστορικά ενημερωμένοι είχαν το προνόμιο να γνωρίζουν τη γεωγραφική και εθνική συνέχεια των περιοχών της Ηπείρου που βρίσκεται εντός των ορίων του νεοελληνικού κράτους.

Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για ενενήντα εννέα χωριά ενταγμένα στο παλιό σύστημα αναγνώρισης της «Μειονότητας», από το δικτατορικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, αλλά και για περιοχές όπως οι Άγιοι Σαράντα, η Χειμάρρα, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά, η Νάρτα , το Ζβερνετς της Αυλώνας και τόσα άλλα μέρη, στα οποία διαβιεί μερίδα αυτοχθόνων Ελλήνων, από τα πολύ παλιά χρόνια. Αν και ο πληθυσμός στην πλειονότητά του έχει μεταναστεύει κυρίως στην Ελλάδα, (λόγω των προαναφερόμενων δυσκολιών) δεν έχει ακόμη ξεριζωθεί και σποραδικά επιστρέφει στις πατρογονικές του εστίες.

Θα πρέπει όλοι μας να ενεργήσουμε άμεσα και με κάθε νόμιμο μέσο, ούτως ώστε να στηρίξουμε τους αδερφούς μας, οι οποίοι παλεύουν κυριολεκτικά για το αύριο στο ίδιο τους τον τόπο.

Ο Ανταποκριτής
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

24 σχόλια:

  1. Δυστυχώς Έλληνες της Βορείου Ηπείρου μια ζωή η ίδια η χώρα τρώει τα παιδιά της , ένας λόγος που η κατάσταση χειροτερεύει είναι και η σημερινή κυβέρνηση η οποία είναι και ανθελληνικη !!!! Αν ήθελαν αυτοί οι συριζαιοι να πιέσουν τους Αλβανούς, μπορούσαν να το πετύχουν σε 10 λεπτά, αλλά η ανθελληνες συριζαιοι δεν δεν ενδιαφέρονται για τίποτα .
    Κουράγιο Έλληνες της Β. Ηπειρου. ... κουράγιο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πριν τούς Συριζαίους, για τι ακριβώς ενδιαφέρονταν;

      Τα εθνικά μας θέματα δεν προσφέρονται για κομματοποίηση. Πότε θα καταλάβομε επιτέλους ότι τα κόμματα κατέστρεψαν την χώρα μας;

      Διαγραφή
    2. Αυτό , 10 λεπτά υπόθεση είναι , δεν είναι οτι δεν μπορουν , δεν θέλουν (ούτε ο Κούλης θέλει)

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν διαφωνώ με το κακό που έκαναν και κάνουν τα κόμματα και ούτε υποστηρίζω κάποιο κόμμα και δεν είμαι ενταγμενος σε κανένα κόμμα, αλλά το θέμα και τα προβλήματα της Β. Ηπειρου αυξήθηκαν κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, επίσης τα τελευταία χρόνια γέμισε η χώρα Αλβανούς. Θέλω να πω πως η συριζαιοι έπρεπε να δώσουν λύση και όχι να κοιτούν τον ουρανό! !! Το θέμα είναι να θέλεις να βοηθήσεις την χώρα σου , αν δεν σε ενδιαφέρει κάνεις αυτά που κάνουν οι σημερινοί κυβερνώντες. Και οι άλλοι φταίνε αλλά ο κουλουρας φωνάζει - φρέσκα κουλούρια -.

      Διαγραφή
    4. Μήπως ζεις σ' άλλον πλανήτη; Ποια "τελευταία" χρόνια γέμισε η χώρα Αλβανούς; Τα τελευταία 28; Διότι από το 1990 άρχισε η λαθροεισβολή στην Ελλάδα; Οι ανθέλληνες Συριζαίοι τούς ευχαριστούσαν, που επέλεξαν την χώρα μας;

      Ποια "τελευταία" χρόνια αυξήθηκαν τα προβλήματα τής Β. Ηπείρου; Πριν το 2015 δεν υπήρχαν δηλαδή και πολλά μάλιστα; Πότε δολοφόνησαν τον Αριστοτέλη Γκούμα, θυμάσαι, ή δεν τον έχεις ακουστά;

      "ένας λόγος που η κατάσταση χειροτερεύει είναι και η σημερινή κυβέρνηση η οποία είναι και ανθελληνικη !!!!" Και ρώτησα για τούς προηγουμένους τι ακριβώς έκαναν. Δεν απάντησες, αλλά λες ότι "Θέλω να πω πως η συριζαιοι έπρεπε να δώσουν λύση και όχι να κοιτούν τον ουρανό! !!".... Από την Πόλη έρχομαι... Αποφάσισε πρώτα τι θέλεις να πεις, αν ξέρεις κι ο ίδιος, και μετά ξαναγράψε.

      Διαγραφή
    5. Η Ελλάδα γέμισε Αλβανούς γιατί ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. ανοιξαν τα σύνορα και δεν έκλεισαν ποτέ και το πιο σημαντικό στην Αλβανία οι συνθήκες είναι άθλιες, οι χειρότερες στην Ευρώπη ολόκληρη , τρεις χειρότερα απο την Ελλάδα, Μαφιόζοι με ολοκαίνουργια Φερράρι και χωματόδρομοι και βουλωμένα φρεάτια.

      Απο την άλλη κατα την ευρεία αριστερα οι Έλληνες δεν υπάρχουμε, σε συζητήσεις όχι στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο αλλά στην πραγματική ζωή και προσωπικά, σπανίως (σχεδόν ποτέ) βρίσκω αριστερό που να αγαπάει το έθνος ή την πατρίδα και να μην βγάζει σπυριά με τις έννοιες.

      Εκτος απο τους μεν και του δε , υπάρχουμε και οι άλλοι.

      Διαγραφή
    6. Αυτο το....ο Σαμαρας ανοιξε ..γιατι το λενε ολοι ?? Περιεργη αποψη για.την εξουσια ...Δηλ...ηταν μονος μια ..αυτονομη ..κυβερνηση.?? Τι ιδεα ειναι αυτη ..πρωτοφανης ?? Τι το λενε ολοι ?? Πιθανον πονηρη...για να μην πουν ...η ΝΔ...Δηλαδη ..και δεξιος ειμαι...και δεν φταιει ολη η λεγομενη δεξια..αλλα μονο ενα ...ατομο τρελο..!! Ο Μητσοτακης..ολη η κυβερνηση της ΝΔ ...ανοιξε τα συνορα !!! Οι ...πατριωτες ταχα !!! Αυτοι ...της ελευθερης.οικονομιας ..οπλαρχηγοι της Μ. Ανατολης..που παριστανουν τους καπιταλιστες ..ενω ειναι σκετο ...ληστες..ψευτες.και κλεφτες...Οπως ολοι.οι.αλλοι.επισης...μα ολοι...! Σπειρες ληστων κι οποιος αρπαξει απ τα αγαθα κοροιδα με τις ψευτοιδεες...Η ΝΔ ανοιξε τα συνορα ...και..το τερατωδες ΠΑΣΟΚ...και το σημερινο οργιο το φαιδρο...και γελοιο.Καθε ψηφοφορος τους...μα καθε ενας ..απο μας...ανοιξε τα συνορα ..και τωρα κλαιγεται..."δεν φταιω εγω..θειο"...Ας πουμε μια φορα αληθεια...μπας και διορθωσει ολο..Διοτι πηξαμε στο ψεμμα μεταξυ μας...

      Διαγραφή
    7. Nativist , α) εδώ και 28 Χρόνια υπάρχουν Αλβανοί αλλά τα τελευταία χρόνια δίνουν αράδα υπηκοότητα β) τα προβλήματα των Β. Ηπειρωτων ξέφυγαν τελευταία καταπατωντας και Γκρεμίζοντας και τα σπίτια τους .
      Αυτό που ίσως δεν δεν θέλεις να καταλάβεις, ενώ το γράφω στην αρχή , ότι δεν ανήκω σε κανενα κομμα και ούτε θέλω να δικαιολογήσω τους παλιότερους , απλά τα τελευταία χρόνια γιγαντώθηκε το πρόβλημα !!!!!

      Διαγραφή
    8. Δημητρης Κ. " γιατί ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. ανοιξαν τα σύνορα.." Το γράφω για να το τονίζω σε όσους έχουν αυταπάτες όπως τότε που ο Σαμαράς "θα έπερνε πίσω τις γειτονιές μας", γράφω πάντα και για τη Ν.Δ. και την Πασοκάρα και την Αριστερά

      NIKOS Για την αριστερά και την δεξιά η ελληνικότητα είναι σαν την προσωπικότητα τους , ανύπαρκτη , οπότε δίνουν αβέρτα υπηκοότητα με σκοπό να καβατζόσουν τις ψήφους των καινούργιων πολιτών της χώρας, το μόνο στη ζωή τους που τους ενδιαφέρει.

      Υ.Γ. Για τους Ν.Δ.κράτες, ο Κούλης σας δουλευει , δεν τον ενδιαφέρετε στο ελάχιστο , δεξιός δεν είναι καν στο οικονομικό κομμάτι, απλά κληρονόμισε το μαντρί του πατέρα του και λέει ότι ψεματα νομίζει οτι θέλετε να ακούσετε

      Διαγραφή
    9. Κυριε Τ....οκ....απλα αφορμη το πηρα...δεν σας μεμφομαι καθολου......

      Διαγραφή
    10. @ NIKOS

      Μια τα λες έτσι, την άλλη γιουβέτσι. "Γεμίσαμε Αλβανούς τα τελευταία χρόνια" και ύστερα "τα τελευταία χρόνια δίνουν υπηκοότητες". Η καταπάτηση των περιουσιών των Β/Ηπειρωτών δεν άρχισε ούτε χθες, ούτε πριν τρία χρόνια. Είναι παλιά υπόθεση. Συνεχώς τονίζεις ότι δεν ανήκεις σε κόμμα, αλλά σ' αυτούς που κυβερνούν τα φορτώνεις όλα. Αφού δεν τα ξέρεις τα θέματα, καλύτερα μην εκφράζεις απόψεις.

      @ Κύριος Τ

      Αυτό το "ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα" είναι ένα από τα πολλά hoax που κυκλοφορούν.

      α) Τα ελληνικά σύνορα δεν άνοιξαν ποτέ, διότι απλούστατα ποτέ δεν ήσαν κλειστά. Τα σύνορα άνοιξαν από την αλβανική πλευρά, μετά τον θάνατο τού Χότζα.

      β) Το άνοιγμα των συνόρων είναι δουλειά μιας κυβερνήσεως και όχι ενός υπουργού και εμπίπτει στην αρμοδιότητα τού υπουργείου εσωτερικών και όχι εξωτερικών.

      Καλό είναι να μην επαναλαμβάνομε αβασάνιστα ό,τι ακούμε και διαβάζομε.

      Το "θα έπερνε πίσω τις γειτονιές μας" ήταν μία από τις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις, που ασφαλώς δεν τήρησε. Όπως όλοι, άλλωστε.

      Διαγραφή
  2. Τα δύο κράτη του ελληνισμού ΠΡΕΠΕΙ να στηρίξουν τον ελληνισμό της κατεχομένης Ηπείρου τόσο οικονομικά, όσο και θεσμικά και στρατιωτικά όταν χρειαστεί. Μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα πρέπει το τμήμα αυτό της Ηπείρου να ενωθεί με την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, Χαρίλαε, είναι καταπληκτικό το πόσο η Κύπρος ενδιαφέρεται για την Β. Ήπειρο. Η Κυρία (με κάπα κεφαλαίο) Ελένη Θεοχάρους μάς συγκινεί με το ενδιαφέρον που έχει δείξει. Τα δικά σου κατά καιρούς σχόλια για το θέμα δεν πάνε πίσω.

      Ειλικρινά εύχομαι, κάποια μέρα η Κύπρος να προσαρτήσει την Ελλάδα, μπας και δούμε οι καλαμαράδες άσπρη μέρα!

      Διαγραφή
    2. Φίλε Nativist έχουμε συμφωνήσει σε διάφορα θέματα γενικά. Η Κυρία Θεοχάρους είναι γνήσια Ελληνίδα με ιδιαίτερες ευαισθησίες σε εθνικά και γενικά ανθρωπιστικά ζητήματα. Και ας μην απατώμαστε, οι εξ Ελλάδος Έλληνες δεν είστε ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο Έλληνες από εμάς τους Κυπρίους. Το έθνος είναι ένα και υπήρχε πολύ πριν διαμορφωθεί η έννοια του κράτους.

      Μακάρι να απελευθερωθούμε με το καλό και γιατί όχι να μη γίνει μια συνομοσπονδία Ελλάδος-Κύπρου στο μέλλον από μια νέα γενιά ελληνόψυχων οραματιστών που θα θωρακίσουν με προσοχή τον ελληνικό χώρο.

      Πάντως το ζήτημα της κατεχομένης Ηπείρου επείγει εδώ και δεκαετίες και πρέπει να απολαμβάνει της έντασης και της προσοχής που εισπράττουν το κυπριακό, το μακεδονικό και τα άλλα εθνικά μας θέματα. Αν αμφισβητεί κανείς την ελληνικότητα της βορείου Ηπείρου ας του υπενθυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος ο Γ' ο Μέγας, του οποίου την ταυτότητα υπερασπίζεται ολόκληρος ο ελληνισμός και σοβαροί ακαδημαϊκοί ανά το παγκόσμιο, ήταν βορειοηπειρώτης από την μεριά της μάνας του της Ολυμπιάδας. Ο Πλούταρχος χαρακτήρισε την Ήπειρο 《ελληνική χώρα》, ο Πτολεμαίος Κλαύδιος έγραψε 《Αρχέγονος Ελλάς Ήπειρος》 ενώ ο Αριστοτέλης την αποκάλεσε 《αρχή της Ελλάδος》.

      Αν πέσει ποτέ στα χέρια σου το σπάνιο βιβλίο του 1996 του Κυπρίου αγωνιστή της ΕΟΚΑ και του 1974 Κώστα Θεμιστοκλέους 《Οδοιπορικό στη Γη του Μαρτυρίου》 να το διαβάσεις οπωσδήποτε. Είναι ένα αφιέρωμα 68 σελίδων στην Βόρειο Ήπειρο. Μέσα περιγράφεται και η προσπάθεια ορισμένων Κυπρίων να βοηθήσουν τους Βορειο Ηπειρώτες να παραμείνουν στις πατρογονικές τους εστίες μετά το 1990. Για παράδειγμα έφεραν 100 Βορειο Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες στην Κύπρο να τους εκπαιδεύσουν σε 12 επαγγέλματα για να μπορέσουν να δημιουργήσουν εργασιακές μονάδες στον τόπο τους.

      Ενδεικτικά είναι τα λόγια της επιστολής οργάνωσης Χειμαρριωτών προς τον Κυριάκο Θεμιστοκλέους στην οποία στο τέλος αναφέρει: 《Ας είστε αδελφοί μας, όλοι ευλογημένοι. Και βεβαιωθείτε με όλη την ειλικρίνεια, ότι το δικό σας πλεόνασμα ή ακόμα και το υστέρημα σας μας χόρτασε. Γιατί σε χρόνο ρεκόρ βρήκαμε την κατανόηση και τη ζεστασιά, εκεί όπου ούτε την περιμέναμε ούτε και την υπολογίζαμε.
      Ήταν ένα πραγματικό και συγκλονιστικό ξάφνιασμα, που μας αποκάλυψε την ύπαρξη μιας άλλης μικρής Μεγάλης Ελλάδας, σε μια εποχή που η Μεγάλη είχε γίνει απελπιστικά μικρή και ήταν προκλητικά περίπου απούσα. Και ένα τέτοιο θαυματουργό προηγούμενο δεν μπορεί παρα να βρει μιμητές και να έχει συνέχεια. Ιδιαίτερα για την ακριτική Χειμάρρα.
      Περαίνοντας, τα δάκρυά μας ας γιγαντώνουν την αδελφή μας Κύπρο, ο δε Πανάγαθος ας τη δικαιώσει το συντομότερο δυνατό.

      Ευγνώμονες

      Για το Δ.Σ.
      Γιώργος Δ. Δημογιάννης
      (Πρόεδρος)》.

      Να μου επιτρέψεις να αναφέρω και κάτι άλλο εν πολλοίς άγνωστο. Κύπριοι φοιτητές το 1959 στην Ελλάδα που είχαν αγωνιστεί στον αγώνα της ΕΟΚΑ ξεκίνησαν υπό την καθοδήγηση του Στρατηγού Γρίβα Διγενή να εξερευνούν τη δυνατότητα διεξαγωγής αντάρτικου στην Βόρειο Ήπειρο και άρχισαν να οργανώνονται. Οι φοιτητές αγωνιστές είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία βασικά και ζήτησαν από τον Στρατηγό να τους καθοδηγήσει. Σχεδίαζαν να μπουν με όπλα στην Βόρεια Ήπειρο δυστυχώς όμως ανεκόπησαν οι σχεδιασμοί τους από τα γεγονότα στην Κύπρο αφού αναγκάστηκαν να κατέβουν και πάλι στην Κύπρο για να αντιμετωπίσουν την προ πολλού προετοιμαζόμενη τουρκοαναταρσία του 1963.

      Η θύσια του παλληκαριού και αδελφού μας Κατσίφα θύμισε σε όλους μας την σκλάβα πατρίδα και από το μνήμα του μας καλεί να αγκαλιάσουμε την Βόρειο Ήπειρο και τους αδικημένους συνέλληνες μας.

      ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ

      Διαγραφή
    3. Καίρια τα σχόλια τόσο του Χαρίλαου όσο και του Nativist.
      Μακάρι αυτή η θέαση των πραγμάτων να διαπνέει όλους τους Έλληνες απανταχού. Η μιζέρια και η κοντόθωρη ματιά, δεν ταιριάζει στον ελληνισμό.
      Εύγε.

      Διαγραφή
    4. Φίλε Χαρίλαε,

      Σ' ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρουσα κι εμψυχωτική απάντησή σου.

      Θα ψάξω για το βιβλίο που αναφέρεις και πραγματικά δεν ήξερα για το 1959. Η Αθήνα έχει εγκαταλείψει την Β. Ήπειρο στην τύχη της, άλλως θα ζητούσε την ενεργοποίηση τού Πρωτοκόλλου τής Κερκύρας 1914, το οποίο ουδέποτε εφαρμόστηκε. Δυστυχώς, τίποτα!

      Να είσαι καλά κι εύχομαι να δω κάποτε Β. Ήπειρο και Κύπρο ελεύθερες. Χρειάζεται πολύς αγώνας.

      Διαγραφή
  3. η αθηνα με το σταλινικο μισελληνικο καθεστως της εχει συμφωνησει με την τουρκαλβανια στην εξοντωση μια για παντα του ελληνισμου της βορειου ηπειρου.
    αρα οχι μονο δεν θα τον βοηθησει αλλα θα τον πολεμησει κιολας μαζι με την τουρκαλβανια να ειστε σιγουροι γιαυτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να λυσουμε ενα πρόβλημα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Για αρχη, αυτη η ανθελληνική αριστερά δεν είναι σταλινικοι , αν είναι κάτι είναι πιο κοντα σε τροτσκιστες , η μεγαλύτερη μούργα που υπάρχει στον πλανήτη γη αυτη τη στιγμη.

      Φιλικά πάντα

      Διαγραφή
  4. In the meantime, we keep employing Albanians in Greece so they can continue sending money to Rama. Deport 200,000 and send them back home with nothing, as they do with our people and their properties. Do you know how long Rama would last with 200K additional unemployed?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα λενε μετα Νικο ...για τα "δικαιωματα " τους ...οπως εμαθαν εδω την λεξη ..που αγνοουσαν απ το 1914...εως το 1990...που.ποτε δεν εκαναν κατι 100 χρονια γιαυτην την λεξη...ουτε εναν αγωνα καπου...ουτε μια σταλα ιδρωτα δεν εχυσαν για ενα δικαιωμα..κι ηρθαν εδω...και εγιναν...ξεφτερια.στο ετοιμο..και συχνα τους πνηγει και το ...δικιο...και κανουν και ..τους δασκαλους σε μας...Αν δεις καθαρα τι κανουν στο ...φερε...παρε ετοιμα....των αλλων.(!!)....θα σου ερχοταν η λεξη ...πλιατσικο στον νου...και λεηλασια...ποτε η λεξη δημιουργια...σε κανενα τομεα...

      Διαγραφή
  5. Yesterday was a forumn with Syrigos about Norther Epirus. Reading the comments above, nothing new was added until a brother from Northern Epirus stood up and said;
    "I SACRIFICED 2 DAYS WORK AND PAY TO BE HERE HOPING YOU COULD TELL ME (US) WHAT TO DO. INSTEAD, I HEAR MORE THEORIES."

    People, we need a practical plan we could implement as Citizens. There is no Greek government. Accept it and take responsive actions. In plain English, imagine you are the oldest brother in a family with junkie parents. Even though it is not your job to take care of your youngest sister, you have to. There is nobody else to turn to.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Another interesting article on the subject,

    http://greeknation.blogspot.com/2018/12/blog-post_116.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο ειναι που με φοβιζει μηπως ακουσει η Αθηνα και σας σπρωξει στον γκρεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αθηνα κ.Ναια εχει 5 εκατ.πληθυσμο..Θα μιλατε για 300 απ αυτους....οι αλλοι πηγαν για ...καφε....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.