5/12/18

Πηγή «παραπληροφόρησης» η Ρωσία - Σχέδιο δράσης από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης κατά της παραπληροφόρησης στο Ίντερνετ σήμερα, έξι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, και κάλεσε τα κράτη μέλη και τις εταιρείες του Ίντερνετ, όπως η Facebook, να κινητοποιηθούν μπροστά σε μια απειλή, η «κύρια πηγή» της οποίας είναι η Ρωσία.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «συστήματος ταχείας προειδοποίησης» μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των χωρών της ΕΕ ώστε να μοιράζονται «σε πραγματικό χρόνο» τα δεδομένα τους για ενδεχόμενες «εκστρατείες παραπληροφόρησης» που βρίσκονται σε εξέλιξη, πριν από τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου 2019.
Από την πλευρά τους, οι μεγάλες εταιρείες του Ίντερνετ όπως οι Facebook, Twitter και Google, οι οποίες ανέλαβαν δεσμεύσεις στο πλαίσιο ενός «κώδικα ορθής πρακτικής» που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο, καλούνται να λογοδοτούν σε μηνιαίες εκθέσεις για τις ενέργειές τους κατά της παραπληροφόρησης στο Ίντερνετ.
«Είδαμε απόπειρες ανάμιξης στις εκλογές και τα δημοψηφίσματα, με αποδείξεις που δείχνουν τη Ρωσία ως μια κύρια πηγή αυτών των εκστρατειών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άντρους Άνσιπ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την ενιαία ψηφιακή αγορά.

 Για τη συνέχεια LIBERAL

3 σχόλια:

  1. Ἐμεῖς πάντως στήν Ἑλλάδα μέχρι σήμερα, παραπληροφόρηση καί ἀναμίξεις στίς ἐκλογές μας, καί πρίν τό 1967 καί μετά τό 1974, ἔχουμε δεῖ κυρίως ἀπό τή πλευρά τῶν ΗΠΑ.
    Μεταξύ 1967 καί 1974, δέν χρειαζόταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο χλευάζουν την Ρωσία και δεν διορθώνουν τα χάλια τους απέναντι στους λαούς, τους κάνουν πιό φιλορώσους και τους βάζουν απέναντι!Ας κοιτάξουν να προάγουν τον πολιτισμό κι όχι καταπατώντας τα έθνη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εθνών!Αυτοί που προωθούν την "διαφορετικότητα" με τις πολύχρωμες σημαίες με τα χρώματα της ίριδας ας δείξουν εν τοις πράγμασι πως τα τηρούν, το ακούσατε αυτό λούγκρες ευρω- πέη? Πατάτε τη από την Ελλάδα λαμόγια, που έχετε μούτρα να ελέγχετε και το διαδίκτυο τώρα που σας γύρισε μπούμερανγκ, σας φτύνουμε όπως κάθε έναν που δεν σέβεται το Έθνος μας...οεοεοεοεοεεεεεεοε Ελλάδα σ αγαπώ, εοεεεοοε Ελλάδα σ αγαπώ...κι άμα γουστάρετε λούγκρες έλα να τα πούμε σε καλώ σε "ντι μπέι", "ντι μπέι" ρε χαμούρα Άντρους Άνσιπ πρωθυπουργέ παλιέ της Εσθονίας των 1.300.000 κατοίκων, σε φτιάξανε και σένα για το μεροκάματο ¨μπουμπούκι" σαν τον Αβραμόπουλο, όλοι έχετε το κουμάντο σας κάνει... μήπως είσαι σαν τον Λουξεμβούργιο συνάδελφό σου την "λούγκρα" τον Ξαβιέ Μπετέλ τον "διαφορετικό"? Γιατί κι αυτός αφού είναι διαφορετικός βγές και πες πως είναι "λούγκρα", "ντι μπέι" ρε καραγκιόζη να σου στείλω τον Αλέφαντο κι άμα βγάλεις άκρη και δεν κρεμαστείς κάτω από την Ακρόπολη να με φτύσεις
    ου ρε που θα σε πάρουμε για πόρτα τον χειμώνα...
    https://www.youtube.com/watch?v=VHz-ROEIWHU

    ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια άρθρα και γελάμε...που σας φταίνε οι Ρώσοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά η πατρίδα των fake news είναι τα Σκόπια:
    https://www.oneman.gr/keimena/style/tech_it_or_live_it/h-pagkosmia-prwteuoysa-twn-fake-news-vrisketai-sta-skopia.4589842.html

    Οι ΕΕ και ΟΗΕ προσπαθούν να φιμώσουν συστηματικά την ελευθερία του λόγου στο ιντερνετ. Ο ΟΗΕ μέσο των συνθήκης μετανάστευσης και την συμφωνία των Πρεσπών(Νίμιτς διαμεσολαβητής ΟΗΕ), απαγορεύει να μιλάμε ενάντια στην μετανάστευση και για την Μακεδονία, ζητώντας φακέλωμα όσων διαφωνούν στο ιντερνετ. Η ΕΕ θέλει να πετάξει έξω από την ευρωβουλή όσους ευρωβουλευτές κάνουν κριτική στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.