25/12/18

Επιτέλους! Επιστολή Ελλήνων ιστορικών Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η επιστολή απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την υπογράφουν καθηγητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές 
Την έντονη αντίθεσή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζουν μέσω επιστολής τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθηγητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Όπως τονίζουν «οι όροι «Μακεδονία», «Μακεδών» και «Μακεδονικός» αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού πολιτισμού και η χρήση τους είναι αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων.
Οποιαδήποτε ονομασία επιλεγεί ως λύση για το πρόβλημα προσδιορισμού της γείτονος χώρας, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, και καλούν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα μέλη της Βουλής να ακυρώσουν άμεσα την προσυμφωνία.
Ολόκληρη η επιστολή
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή οι υπογράφοντες εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην προσυμφωνία που υπεγράφη την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Ν. Κοτζιά, και των Σκοπίων, κ. Ν. Ντιμιτρόφ, και είχε ως αντικείμενο την διευθέτηση διαφορών σχετικά με το όνομα του γειτονικού κράτους και των θεμάτων που σχετίζονται με αυτό.

Η αποδοχή από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ύπαρξης γειτονικού κράτους με το επίσημο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και το σύντομο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», καθώς και η αναγνώριση «Μακεδονικής ιθαγένειας» και «Μακεδονικής γλώσσας» που απορρέουν από αυτήν, αντίκεινται εξολοκλήρου στην ιστορική αλήθεια. Οι όροι «Μακεδονία», «Μακεδών» και «Μακεδονικός» αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού πολιτισμού και η χρήση τους είναι αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων. Τόσο οι μαρτυρίες των αρχαίων συγγραφέων όσο και οι αρχαίες επιγραφές, αλλά και το σύνολο των αρχαιολογικών ευρημάτων, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την παραπάνω επιστημονική παραδοχή.

Ως θεράποντες του Ελληνικού Πολιτισμού και με πλήρη επίγνωση της επιστημονικής μας ευθύνης απέναντι στην ιστορική αλήθεια, καταδικάζουμε απερίφραστα την συγκεκριμένη, όπως και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια φαλκίδευσης της Ιστορίας. Λύσεις, όπως αυτή που προτάθηκε, μόνο παρανοήσεις και προβλήματα μπορούν να επιφέρουν σε βάθος χρόνου, συνέπειες οι οποίες δυναμιτίζουν αντί να συμβάλλουν στην καλή γειτονία των κρατών της περιοχής. Η ειρηνική συνύπαρξη και ειλικρινής φιλία των λαών είναι αναγκαίο να στηρίζονται στον πλήρη σεβασμό των βασικών στοιχείων της ταυτότητας των μερών, η οποία αναγνωρίζει την ιστορική συνέχεια και διασφαλίζει την μελλοντική ευημερία.

Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε ονομασία επιλεγεί ως λύση για το πρόβλημα προσδιορισμού της γείτονος χώρας, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του. Η οικειοποίηση όρων που γεννήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν και προσδιορίζουν τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας τμήματος του ελληνικού πολιτισμού από ένα πολυπολιτισμικό πληθυσμό, ο οποίος εμφανίστηκε στην περιοχή αιώνες αργότερα, κρίνεται απαράδεκτη και δεν έχει κανένα ιστορικό έρεισμα.

Αποδοκιμάζοντας την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί αυτό το κεφαλαιώδες εθνικό ζήτημα, χωρίς να έχει υποβάλει προηγουμένως τις προτάσεις της στην κρίση του ελληνικού λαού ή στον έλεγχο του εθνικού κοινοβουλίου, καλούμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα μέλη της Βουλής να ακυρώσουν άμεσα την προσυμφωνία και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα διασφαλίζουν μελλοντικά την χώρα από παρόμοιες αυθαίρετες πολιτικές πρακτικές, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ακεραιότητά της όσο και την εθνική ομοψυχία και ενότητα των πολιτών της.
ΤΑ ΝΕΑ

14 σχόλια:

  1. τσιπρα κοτζιά είσαστε προδότες είτε εχετε θέση στη κυβέρνηση είτε όχι.. !!!⚡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΘΥΜΙΖΩ. Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008.
    193 ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ
    ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΜΒΡΟΓΛΟΥ, Γ. ΜΗΛΙΟΣ (Ανεξάρτητος, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ), ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (Π.Γ. ΣΥΝ), Ν. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ (Π.Κ. Κεντρου Θεσνίκης ΣΥΝ), ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (Ανεξάρτητη, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ), ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΚΤΛ
    http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2008/02/211571.html (ΈΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΉΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφίστε κόμματα που έχουν δεσμευτεί πως δεν παραδίδουν το όνομα! Εδώ που μας έφτασαν και μετά τις ξαναβρίσκουμε τις "ιδεολογίες"! Μας δημιούργησαν εθνικά θέματα από το πουθενά οι προδότες! Ήταν που θα τα έκλειναν... οι αλήτες,από μια παρέα λούστρων και "φυτεμένων" δεξιά κι "αριστερά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης
      Σοβαρά πιστευετε κανέναν απ αυτούς. Πχ η ΝΔ αν ήθελε να εμποδίσει τη συμφωνία έπρεπε να ζητήσει από όλους τους βουλευτές της να παραιτηθούν για να γίνουν εκλογές. Κατά τη γνώμη μερικών επαϊώντων.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και λέμε το ίδιο! Αυτό εννοούσα δεξιά και "αριστερά"... υπάρχει η Ε.Κ π.χ.
      Μπορεί σε κάποιους να μην τους αρέσει αλλά είναι κάθετη σ αυτό...αλλιώς προτείνετε λύση να βοηθηθούμε όλοι...θέλετε να απέχουμε, λευκό! Εγώ είμαι αδέσμευτος, πρώτη έννοια την Μακεδονία και τα Εθνικά θέματα έχω! Κάνετε πρόταση, μην απορρίπτεται χωρίς πρόταση, να μπαίνουμε σε τάξη, θέλετε να δώσουμε δύναμη στον Μαριά, μέσα...δεν έχω ταμπού οπαδού... ούτε την "ιδεολογική" πολυτέλεια! Ελλάδα μόνον!! Περιμένω πρόταση!

      Διαγραφή
    3. Αυτο το ..λουστρων...εκπληκτικο...

      Διαγραφή
    4. @ Ευριπίδης Μπίλλης

      >Πχ η ΝΔ αν ήθελε να εμποδίσει τη συμφωνία έπρεπε να ζητήσει από όλους τους βουλευτές της να παραιτηθούν για να γίνουν εκλογές<

      Την θέση κάθε παραιτουμένου βουλευτού, καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος από την περιφέρειά του. Δεν γίνονται εκλογές.

      Διαγραφή
  4. Που είναι τα ονόματα όσων υπογράφουντην επιστολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.facebook.com/notes/%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD-%E1%BC%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%E1%BF%B6%CE%BD-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%82/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82/216819265621757/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.kathimerini.gr/951480/article/epikairothta/politikh/kampanaki-gia-th-diaf8ora-sthn-ellada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κοτζιάς με τη συμφωνία των Πρεσπών, υπέγραψε υπέρ της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος. Που σημαίνει ότι διέπραξε εθνική προδοσία. Και άρα διέπραξε εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Το ίδιο και ο Τσίπρας, ως πρωθυπούργος της Ελλάδας και εντολοδόχος του.
    Το Σύνταγμά μας αναφέρει ότι η ποινή για την εσχάτη προδοσία είναι ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.
    Επίσης, η εσχάτη προδοσία ποτέ και σε κανέναν δεν παραγράφεται.
    Και ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.
    Αυτή η αναγνώριση του γειτονικού μας κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία, θα αρθεί νομίμως από την μελλοντική μας πατριωτική κυβέρνηση, μόλις αυτοί που την ψήφισαν καταδικαστούν για εσχάτη προδοσία.
    Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αφού θα επρόκειτο για προδότες.
    Όταν την ψηφίσει η πλειοψηφία των βουλευτών μας. Όταν περάσει από τη βουλή.

    Θα ενημερώσω επίσης, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμά μας εφόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας δεν υπογράψει αυτό που ψήφισε ο βουλή, διενεργείται δημοψήφισμα.
    Εφόσον όμως θα υπογράψει, θα έχει διαπράξει και ο Παυλόπουλος εθνική προδοσία. Και μη νομίζει κανείς ότι δήθεν είναι ...υποχρεωμένος να υπογράψει...
    Άρα, εάν υπογράψει για την παραχώρηση του ελληνικότατου ονόματος σε ξένο κράτος θα έχει διαπράξει εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδας.
    Και αν με κατηγορήσει κάποιος για ψεύτη, για ρατσιστή και για φασίστα, ...ούτε που με νοιάζει.
    Εγώ απλά αναγράφω τι λέει το Σύνταγμά μας.
    Και όταν αναφέρομαι σε μελλοντική πατριωτική κυβέρνηση δεν εννοώ βεβαίως τη ΝΔούλα, αφού δεν πρόκειται να μας βγάλουν από τα σκατά αυτοί που μας έριξαν μέσα…

    Και δεν μιλάω μόνο για τη Μακεδονία μας, μιλάω και για το δήθεν δημόσιο χρέος.
    Μάλιστα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κατατεθεί επίσημα μήνυση για εσχάτη προδοσία και αφορά τους πρωθυπουργούς και υπουργούς οικονομικών, από τον ΓΑΠ μέχρι και τον Τσίπρα. Με την λογική ότι όλα τα ξεπουλήματα (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, κλπ κλπ) να επιστραφούν στο δημόσιο, μόλις αυτοί που τα έκαναν καταδικαστούν για αυτές τους τις πράξεις, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
    Αφού όμως δεν γίνεται ούτε καν αναφορά της μήνυσης, ούτε βέβαια διερεύνηση ή ακόμα και φυλάκιση (όπως έγινε με τον Μπαρμπαρούση και μάλιστα χωρίς άρση βουλευτικής ασυλίας αφού αυτό δεν απαιτείται σε κατηγορία για εσχάτη), είναι φυσικό ότι με την επόμενη κυβέρνηση θα φυλακιστούν όλοι οι προδότες.
    Αφού οι πράξεις της ...ανεξάρτητης “Δικαιοσύνης”, εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

    Και όταν αναφέρομαι σε ...δήθεν χρέος, θα αναφέρω ότι ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε πριν κάτι χρόνια, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις.
    Και τα χρήματα αυτά προστέθηκαν στο χρέος μας.
    https://www.youtube.com/watch?v=YUhb1Xoo7Zg
    Εξάλλου, όλοι ξέρουν ότι με τα μνημόνια μας έδωσαν οι «σύμμαχοι» περίπου 240 δις. Πού πήγαν λοιπόν αυτά τα …240 δις, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός μας ...έβγαινε δεν έβγαινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκουποξυλο ομως δεν βλεπω....οπως και σκατοξυλο....Οποτε γιατι να μην τρωνε με τοσους ...χεσμεντεδες εδω ?? Αμα δω και ...κραγιον σε πολλους ..αντρες ....χαθηκαμε....Μας κυβερνανε φλουφληδες..δειλοι ...κοτες...θρασεις...αδιαντροποι....κουνιστοι...κουνιστες...αεργοι....τεμπεληδες....υποπτης ανδρειας...κλεφτες...ψευτες...γενικα φυρφιρια....αστρατευτοι...αηδιαστικοι ....κλανοπαζαρα....επαιτες ξενων...ερποντες και γλυφοντες...μισορηξιες....αγραμματοι...ξελυγωμενοι....που γουργουριζει η κοιλια τους ολη μερα...δοκισισοφοι που δεν ανοιξαν βιβλιο οι πιο πολλοι...που αμα φανε μια ...θα γινουν θρυψαλα....κλπ....Κι ομως ο ...λαος τους ...τρεμει !!!!!! Τους ....σεβεται !!!!Τους ...προσκυνα !!!!! Τους ....γλυφει !!!!! Τους....φοβαται !!!!! Δεν τολμα να τους χωσει δεκα φασκελα κι εκατο καρπαζιες να γινουν αμμος !! Τελικα....ποιος δεν ειναι καλα ?? Αυτοι η ο κοσμος ??
    Θα μας πει ο Σακης ποιος ....!! Ενα καλο παιδι ..και λογικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.