14/12/18

Με λεωφορεία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλέ ντε Σπορ - Αυστηρά μέτρα περιφρούρησης στις εισόδους

Αλέξανδρος Μητάκης
Τα στελέχη του κόμματος θα περιφρουρούν την ομιλία του πρωθυπουργού για να μην εισβάλλουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα για τη Μακεδονία.
Υπ' ατμόν βρίσκονται αστυνομία και ΣΥΡΙΖΑ για την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το Παλέ ντε Σπορ, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στις 19:30 είναι από το πρωί αποκλεισμένο και δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων, ενώ επί ποδός βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, με 18 διμοιρίες των ΜΑΤ και 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ, για την αποτροπή επεισοδίων. Ακόμη, έφθασαν και δύο αύρες που χρησιμοποιούνται ως μέτρο καταστολής και εκτοξεύουν νερό.
Παράλληλα, θα υπάρχουν αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι στις εισόδους του γηπέδου, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει «απόβαση» μελών και φίλων του κόμματος από άλλους νομούς με ναυλωμένα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Δουίτση, αναμένονται περίπου 20 λεωφορεία, τα οποία θα αφήνουν τον κόσμο στην είσοδο του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης υποστήριξε ότι το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ με sms σε στελέχη και υποστηρικτές ενημέρωσε ότι έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για να τους μεταφέρουν δωρεάν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, τα μέλη του κόμματος θα πραγματοποιούν ισχυρή περιφρούρηση στην εκδήλωση, προκειμένου να αποκοπούν τυχόν διαδηλωτές που θα επιχειρήσουν κατά μόνας να εισέλθουν στον χώρο. Υπάρχει, άλλωστε, σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα από την Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία. «Πρόκειται για περιθωριακούς ανθρώπους που δεν μας ανησυχούν, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί δεν θέλει και πολύ για να προκληθεί ένταση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δουίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 19:00 είναι το κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που διοργανώνουν στον Λευκό Πύργο οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Επιπλέον, στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού  χώρου, ως απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Να αναφέρουμε πως εξαιτίας των διαδηλώσεων, η πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ θα μείνει κλειστή από τις 17.00 και μετά.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/ischiri-perifrourisi-apo-siriza-gia-tin-omilia-tsipra-sti-thessaloniki

9 σχόλια:

  1. Οι 'αλλες' διμοιριες εχουν φτασει ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ τυχόν χρήση προβοκατόρων σέ εἰρηνική διαδήλωση, οἱ ὁποῖοι καταστρέφουν ὀχήματα πεζοδρόμια, χρτυποῦν ἀνθρώπους κλπ, μέ σκοπό νά ἀπαντήσῆ ἡ ἀτυνομία μέ δακρυγόνα καί καταστολή, καί μήν ὑπάρξῃ εἰρηνική διαδήλωση,
    έχει καταντήσει νά εἶναι ἡ μόνιμη συστηματική πρακτική παρακρατικῶν δομῶν.

    Θά τολμήσει ἡ Εἰσαγγελία νά χαρακτηρίσῃ νομικῶς τήν πρακτική αύτή ὡς δράση συμμορίας, καί νά προβῆ σέ διώξεις σέ στελέχη τοῦ "συστήματος", γιά ήθική αὐτουργία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιά τή ἀλήθεια τῆς ὑπάρξεως συμμορίας κατά τή ἀνωτέρω ἔννοια, δηλαδή μέ ήθική αὐτουργία ἐκ μέρους στελεχῶν τοῦ λεγομένου συστήματος
    καί ὄχι ἐκ μέρους τῶν ἀληθινῶν διαδηλωτῶν, πού σημειωτέον ἀσκοῦν συνταγματικό τους δικαίωμα ὅταν διαδηλώνουν εἰρηνικά, καί προσβάλλονται ἀπό τούς προβοκάτορες,
    βλ/τε "Το State Department, η USAID και ο Σόρος, χρηματοδότες ακροαριστερών ακτιβιστών στην Αλβανία" http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/12/state-department-usaid.html -
    Ἄρα τό ἴδιο κάνουν καί στήν Ἑλλάδα, μέ ἀκτιβιστές, πού ἐξυπηρετοῦν τά γνωστά σχέδια Σόρος (-Νϊμιτς) γιά μετατροπή τῆς ΠΓΔΜ σέ "Μακεδονία".
    Τέτοιοι ἀκτιβιστές εἶναι αὐτοί πού ως προβοκάτορες, ἐπ' ἀμοιβῆ βεβαίως οἱ ἡγέτες τους καί οἱ σύνδεσμοί τους ἐντός τοῦ (παρα-)κρατικοῦ συστήματος, ἐπέτυχαν τίς βιαιπραγίες κατά τήν προηγούμενη μεγἀλη διαδήλωση στήν Ἔκθεση τῆς Θεσσαλονίκης, πού ξεκινησε εἰρηνικά γιά νά ἐκτροχιασθῆ ἀπό τήν Συμ-μο-ρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα έχει το θράσος μέσα στην Θεσσαλονίκη να μιλήσει για την προδοσία της Μακεδονίας !!!! Εύχομαι ο λαός να τους δώσει ένα καλό μάθημα !!! Η χούντα του Παπαδόπουλου ωχριά μπροστά στον προδότη Τσιπρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τα άλλα ηγέτης της πατρίδας μας, ας πάει και με πανοπλία σαντζο παντζα! Να χαίρετε και ιππότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. I am impressed how much the Greek people love Tsipras. It only takes 18 MAT units for him to feel safe.
    By the way anybody knows how many MAT units we have in Greece?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν γράφεις ελληνικά για να σε καταλάβουν περισσότεροι;

      Διαγραφή
    2. @ Μιχαλη Σαρηγιαννη

      Κατά τούς Αμερικανούς, όποιος δεν ξέρει αγγλικά δεν είναι άνθρωπος, .... πολιτισμένος τουλάχιστον.

      Διαγραφή
  7. Αδειο ηταν το γηπεδο..εντελως αδειο...το πολυ 1000 ατομα ..απ την Αθηνα...Τρομαξε.κι ο ..Τσιπρας...!! Ουτε 3 % δεν θα παρει...Ελικοπτερο σιγουρα θα.παρει..για ...Βενεζουελα...στην.ζουγκλα με τον Ταρζαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.