26/12/18

Βόρεια Συρία – Ο Ερντογάν βρίσκει μπροστά του τους Αιγύπτιους



Την Τρίτη η Τουρκία προσπάθησε να ξεκινήσει την επιχείρηση στην Βόρεια Συρία και στην περιοχή της Μανμπίτζ όχι με δικές της δυνάμεις όμως, αλλά με μαχητές της Αλ Κάιντα και Σύριους μαχητές πολέμιους του Άσαντ.
Όμως με παρέμβαση των Γάλλων οι οποίοι απείλησαν ότι θα χτυπήσουν τις ομάδες αυτές, αλλά και η μετακίνηση δυτικά της πόλης μαχητών του YPG και μονάδων του Εθνικού Συριακού Στρατού  η επιχείρηση σταμάτησε .
Για τον Ερντογάν τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αφού όπως φαίνεται στις πολιτικές εξελίξεις θα λάβουν μέρος και οι Αιγύπτιοι, με τους οποίους δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις. Τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικό αεροσκάφος της Συρίας, απογειώθηκε από την Δαμασκό με προορισμό το Κάιρο. Επιβάτης του, ο υπουργός εξωτερικών της Συρίας με το αεροσκάφος να επιστρέφει στην Δαμασκό μετά από λίγες ώρες.

Για τη συνέχεια ViaDiplomacy

2 σχόλια:

  1. Τώρα θα τα κάνει μαντάρα με τους φίλους της το Ιράν και τη Ρωσία,η Αίγυπτος θα κάνει παρουσία, η Συρία δεν θα μείνει έτσι, και θα μείνουν σα καλαμιές στο κάμπο τα Μογγολία, θα τους φτάσει μέχρι το λαρύγγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.