28/12/18

Διαψεύδουν οι ΗΠΑ είσοδο του συριακού στρατού στην Μάνμπιτζ

Ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού έκανε την ανακοίνωση της εισόδου των δυνάμεων της Δαμασκού στην Μάνμπιτζ από την τηλεόραση. Οι αμερικανοί ωστόσο διαψεύδουν την πληροφορία
Ο συριακός στρατός δεν βρίσκεται στην Μάνμπιτζ, διαβεβαίωσε απόψε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom), λίγες ώρες αφότου η Δαμασκός υποστήριξε ότι έστειλε δυνάμεις στην πόλη αυτή, στη βόρεια Συρία.
"Παρά τις λανθασμένες πληροφορίες αναφορικά με αλλαγές στις στρατιωτικές δυνάμεις μέσα στην πόλη Μάνμπιτζ (ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που μάχεται τους τζιχαντιστές) δεν παρατήρησε κάτι που να επιβεβαιώνει αυτές τις δηλώσεις" ανέφερε ο εκπρόσωπος της Centcom, αντισυνταγματάρχης Ερλ Μπράουν.
Η Μάνμπιτζ είναι μια πόλη στρατηγικής σημασίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου έχουν αναπτυχθεί κουρδικές δυνάμεις από το 2016. Στην περιοχή αυτή σταθμεύουν επίσης άνδρες των γαλλικών και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων. Όμως οι Αμερικανοί πρόκειται να αποχωρήσουν, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.