10/12/18

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν "σώζεται" με Διεκρινιστικό Πρωτόκολλο - Στείλτε την στον κάλαθο των αχρήστων

Απ’ το κακό στο χειρότερο
του Σάββα Καλεντερίδη
Τελικά, η κατάσταση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο. Ο Ζάεφ, που σημειωτέον είναι ο μετριοπαθής της υπόθεσης, για να πείσει για το «δίκιο» του, που υπέγραψε την ως άνω συνθήκη, διαλαλεί προς όλους ότι με την αλλαγή στο σύνταγμα του ονόματος της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» δεν αλλάζει τίποτα, αφού οι πολίτες δεν θα ονομάζονται «Βορειομακεδόνες» αλλά Μακεδόνες.
Συγκεκριμένα ο Ζάεφ είπε: «Δεν γινόμαστε Βορειομακεδόνες διότι είναι σαφές καθορισμένο ότι είμαστε Μακεδόνες, που μιλάμε μακεδονική γλώσσα. Και είναι πολύ σημαντικό που αυτό δεν πρόκειται κανείς να μας το αμφισβητήσει. Το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες θεωρείται πλέον λήξαν. Η χώρα μας πλέον αναγνωρίζεται απ’ όλους. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιείται άλλο η υποτιμητική για εμάς ονομασία FYROM. Tο ζήτημα είναι τι μέλλον θα δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας. Ναι, είναι ακριβές ότι θα είμαστε Βόρεια Μακεδονία. Όμως θα είμαστε Μακεδόνες, θα μιλάμε μακεδονική γλώσσα». Ο Ζάεφ, λοιπόν, αφού πρώτα μας είπε προχθές είπε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα αποκτήσουν το δικαίωμα οι «Μακεδόνες του Αιγαίου» να διδάσκονται τη «μακεδονική» γλώσσα και να χαρακτηρίζονται ως «εθνικά Μακεδόνες», έρχεται τώρα να μας δείξει πόσο σοβαρό είναι γι’ αυτούς το ζήτημα της γλώσσας και της εθνικής ταυτότητας που αναγνωρίζουμε πλέον και ως Ελλάδα, με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά από όλα αυτά, παρατηρούμε ότι ορισμένα κόμματα, όπως το Ποτάμι, που είχαν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας, ανακάλυψαν τώρα τους αλυτρωτισμούς, τους οποίους όμως τροφοδοτεί η ίδια η συμφωνία.
Και αναρωτιέται κανείς, δεν έχει πολιτικούς επιστήμονες αυτό το κόμμα, που επιδοτείται με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, να αναλύσει τη συμφωνία και να διαπιστώσει τις τεράστιες «τρύπες» που έχει και θρέφουν τον «μακεδονικό» αλυτρωτισμό, και θα έπρεπε να κάνει τις δηλώσεις ο Ζάεφ για να ανακαλύψουν τα προβλήματα της συμφωνίας;
Επίσης, πληροφορούμεθα ότι γίνονται κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο, να συνταχθεί ένα διευκρινιστικό κείμενο, το οποίο μέσω του ΟΗΕ θα αποτελέσει παράρτημα της συμφωνίας, και θα διευκρινίζει τα ζητήματα της γλώσσας και της ταυτότητας, για να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, όπως στην περίπτωση του Ζάεφ.
Άδικος κόπος. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τόσο κακή, που δεν επιδέχεται καμία διόρθωση και καμία διευκρίνιση μέσω οποιουδήποτε κειμένου.
Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει μόνο έναν δρόμο και αυτός είναι ο κάλαθος των αχρήστων.
Και καλό είναι τα κόμματα να συμμορφωθούν και να αντιληφθούν επιτέλους το μέγεθος της προδοσίας που γίνεται με την αναγνώριση γλώσσας και ταυτότητας, τα οποία φυσικά απορρέουν από τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι τα Σκόπια ποτέ δεν ήταν μέρος της Μακεδονίας.
Τέλος, το πάθημα των Πρεσπών να γίνει μάθημα σε όλα τα κόμματα, τα οποία πρέπει να τείνουν εύκοον ους στους πολίτες, να αφουγκράζονται τη βούληση των πολιτών και να νιώθουν τον παλμό της κοινωνίας.
Είναι απαράδεκτο να κινούνται εναντίον της βούλησης των πολιτών, από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι πάνω από το 70% των Ελλήνων είναι εναντίον της συμφωνίας, ενώ υπέρ τάσσεται μόνο το 15-17%.
Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα με την οικονομική κρίση που έχει διαλύσει την κοινωνία. Αν η αναξιοπιστία επεκταθεί και στα εθνικά θέματα, όπως έγινε με το ξεπούλημα της Μακεδονίας που έγινε στις Πρέσπες, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και σε δυσάρεστες περιπέτειες τη χώρα.
Γι’ αυτό λοιπόν, τα κόμματα να συνεννοηθούν και να πετάξουν το ταχύτερο δυνατόν τη Συμφωνία των Πρεσπών στον κάλαθο των αχρήστων και στην επόμενη απόπειρα επίλυσης του προβλήματος με τους σλαβοαλβανούς των Σκοπίων, να λάβουν υπ’ όψιν τους την Ιστορία, τη Γεωγραφία και τη βούληση του κυρίαρχου λαού.
Την επόμενη φορά δεν θα τους συγχωρήσουν οι πολίτες.

Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

10 σχόλια:

  1. Σάββα μου, μακάρι να υπάρξει άλλη ευκαιρία, αλλά, δεν την βλέπω. Το ιδεολόγημα του Τιτοισμού χορεύει σαν μεθυσμένο στην ψυχή του κατσαπλιά Τσίπρα. Είναι αντικείμενο άλλης επιστήμης ο αχρείος. Η αντιπολίτευση ολόκληρη τι κάνει; Δεν σου έκανε εντύπωση που στις αντιδράσεις των μαθητών όλοι τους συνασπίστηκαν; Άρα τι αποτελούν;Όλα τα κόμματα συνεργαζόμενες συμμορίες για την καρέκλα. Δύστυχη Ελλάδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημοσκόπηση για το σκοπιανό ποια εταιρεία έκανε;
    Ποιος πλήρωση την δημοσκόπηση;
    Πόσο σοβαροί και αξιόπιστοι είναι αυτοί που δίνουν 70% στο όχι;
    Δεν αντιληφθήκατε ότι και η μαθητική κινητικότητα έχει εξαλειφθεί;
    «Να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα και να πετάξουν την συμφωνία στα σκουπίδια.»
    Διαταγές στα κόμματα ποιος δίνει;
    Έτσι εννοείτε εσείς την δημοκρατία;
    Το κοινοβούλιο δεν το εμπιστεύεστε;
    Εκεί δεν μπορεί να επιτευχθεί μια μίνιμουμ συναίνεση;
    «Να συμμορφωθούν τα κόμματα»
    Αυτή η φασιστική έκφραση μόνο από ένα ψυχασθενή φασίστα στρατιωτικό δικτάτορα θα εκπορεύονταν.Σήμερα ποιος πιστεύει ότι τέτοια θέση έχει απήχηση;
    Κανένας εκτός από ελάχιστους νοσταλγούς της βαρβαρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lessons from people who support Greece's worst dictarorship are always welcome. We need humor to survive SYRIZA. Tell us more Christo. Specially now that Klynn is dead.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Χρήστο, με συγχωρείς αλλά σε παρακαλώ ξαναδιάβασε αυτά που γράφεις, και δες αν είναι λογικά. Ποιος συμπεριφέρεται ως «ψυχασθενής φασίστας στρατιωτικός δικτάτορας»; Αυτός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και καλεί τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά σε νέες εθνικές περιπέτειες που θα προκαλέσει η αναγνώριση των Σκοπιανών ως «Μακεδόνων», και της γλώσσας τους ως «Μακεδονικής», όταν όπως είπε και ο κ. Σάββας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή έχουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης μέχρι τα σύνορα με τα Σκόπια χιλιάδες που μιλούν αυτή τη γλώσσα, και θα απαιτήσουν να διδάσκεται στα σχολεία, με αποτέλεσμα να έχουμε κάτι αντίστοιχο με την Θράκη (που θα ενισχύσει και την αυτονόμηση της Θράκης, αφού 2 περιπτώσεις μαζί, έχουν σαν αποτέλεσμα να ισχυροποιούνται ταυτόχρονα και οι δύο), ή αυτός που κόντρα στη θέληση των πολιτών, ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι κυβερνά συγκυριακά έχει περάσει τόσα Νομοσχέδια (με τεράστια ευθύνη ΚΑΙ του Καμμένου!), χωρίς να σεβαστεί αυτή τη θέληση, με αποκορύφωμα την Συμφωνία των Πρεσπών που προκάλεσε τα μεγαλύτερα Συλλαλητήρια των τελευταίων δεκαετιών (επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του 70%).
      Επίσης πρέπει να επισημάνουμε και το θέμα του Συμφώνου Μετανάστευσης του ΟΗΕ. Πολλές χώρες αρνούνται κατηγορηματικά να το υπογράψουν, για να μην στερηθούν το δικαίωμα της χάραξης της εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ άλλες δήλωσαν ότι θα περάσει μέσα απ΄τα Κοινοβούλιά τους (χωρίς να το απαιτεί ο ΟΗΕ), ώστε να επιμεριστούν οι ευθύνες για ότι προκύψει.
      Αντίθετα η δική μας κυβέρνηση θέλει να το υπογράψει χωρίς να ρωτήσει ΚΑΝΕΝΑ.Ούτε καν τους Βουλευτές της (!). Αν αυτό δεν είναι αυταρχισμός και δικτατορική συμπεριφορά τότε πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;

      Διαγραφή
    3. Μαρία Π.
      ο ψυχασθενής φασίστας στρατιωτικός δικτάτορας που ανέφερα είναι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. (1967-1973)
      Εγώ αντέγραψα την φράση «να συμμορφωθούν τα κόμματα» όπως ακριβώς την διάβασα στο κείμενο που αναρτήθηκε.
      Αυτή η φράση είναι φασιστική και μόνο από ένα φασίστα ψυχασθενή στρατιωτικό δικτάτορα θα εκπορεύονταν αυτή η διαταγή σε κόμματα.
      Σήμερα όμως η Ελληνική κοινωνία στρέφει την πλάτη της σε κάθε φασιστική εκδοχή.Απομένουν μόνο ελάχιστοι νοσταλγοί της χούντας (ως θλιβερά υπολείμματα)
      Για αυτά που μου γράφεις «η δική μας κυβέρνηση θέλει να υπογράψει χωρίς να ρωτήσει κανένα» σου απαντώ.
      Στην Ελλάδα έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και η εκλεγμένη κυβέρνηση σύμφωνα με το δημοκρατικό σύνταγμα της χώρας , θέτει δε εφαρμογή οποιαδήποτε απόφαση μεταξύ κρατών υπογράψει αφού προηγουμένως αυτή η απόφαση γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία της βουλής των Ελλήνων.Αυτή είναι η δημοκρατία μας , και σε αυτήν την δημοκρατία η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία οφείλει να σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας. Διαφωνείς σε αυτά;
      «Αυταρχισμός» όπως γράφεις είναι η απόφαση της πλειοψηφίας;
      «Δικτατορική συμπεριφορά» είναι η συνεδρίαση της βουλής όπου μετά από κατάθεση των διαφορετικών προτάσεων το σώμα που εξέλεξε ο Ελληνικός λαός αποφασίσει κατά πλειοψηφία;
      Δεν γνωρίζεις ότι στις δικτατορίες η βουλή είναι κλειστή;
      Δεν γνωρίζεις ότι ο φασίστας στρατιωτικός δικτάτορας Παπαδόπουλος έκλεισε τη βουλή ;
      Δεν γνωρίζεις ότι ο κομπλεξικός στρατιωτικός φασίστας δικτάτορας Ι Μεταξάς είχε κλειστή την βουλή των Ελλήνων;
      Αυτά τα άνευ νόησης που γράφεις για το 70% σε τίνος εκτιμήσεις τα διάβασες;
      Πόσο πιστευτές μπορεί να είναι οι «εκτιμήσεις » του καθενός;
      Αν εγώ σου πω ότι το 70% των πολιτών είναι υπέρ του ναι σύμφωνα με τις «εκτιμήσεις μου» πόσο πιστευτός θα είμαι;
      Γιατί μου γράφεις για το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ;Εγώ δεν έκανα καμιά αναφορά σε αυτό.
      Κατάλαβες τώρα (που απαντώ στα ερωτήματα σου) ότι αυτά που γράφω είναι αντικειμενικά αδιάψευστα βάσιμα υπαρκτά και επομένως λογικά;
      Κατάλαβες ότι αντί να απαντήσεις στα επτά(7) σαφέστατα ερωτήματα που έθεσα ,παρέμεινες σε ένα ντελίριο εθνοκάπηλο ακροδεξιό, ρατσιστικό ;
      ΥΓ Όταν απαντήσεις στα επτά ερωτήματα μου τότε ευχαρίστως να επαναλάβω ένα διάλογο μαζί σου.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ Χρήστο, τα πάντα μπορεί να γίνονται νομότυπα (με την κάλυψη και τον τύπο της νομιμότητας) αλλά δεν είναι επί της ουσίας, ούτε νόμιμα ούτε σωστά.
      [Κάποτε είχε πει ένας πολιτικός πως ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό, δεν ισχύει όμως, και το δείχνει η ίδια η Ιστορία (έκλειναν π.χ. την Βουλή νωρίτερα τον Ιούνιο για να παραγράφονται ποινικά αδικήματα Βουλευτών, ή περνούσαν με τη μορφή του κατεπείγοντος τις Δανειακές Συμβάσεις χωρίς να προλάβουν οι Βουλευτές να τις διαβάσουν, υπό το φόβο να μην πάρουμε την επόμενη δόση, κ.α.)]
      Λοιπόν στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είναι καλή [που δεν είναι αφού νομιμοποιείται απλώς το ΠΑΡΑΛΟΓΟ, δηλ. ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική, (και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα δήθεν καθησυχαστικά ότι η Συμφωνία αναφέρει ότι δεν έχουν σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, γιατί δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας)],
      και αν υποθέσουμε ότι δεν ισχύουν όλοι αυτοί οι κίνδυνοι που επισημαίνονται τόσο καιρό, υπάρχει μια απλή απορία. Αυτό το κόμμα το δημοκρατικό (ο ΣΥΡΙΖΑ), πως δέχτηκε τον τρόπο που μεθοδεύτηκαν τα βήματα που έπρεπε να γίνουν;
      Ενώ κατηγορούσε όταν ήταν στην αντιπολίτευση για αυταρχισμό και φασίζουσα νοοτροπία, [εκτός του ότι έκανε ένα Δημοψήφισμα και μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι δεν είχε εναλλακτική, το έκανε όμως)], πως δέχτηκε να έχουν οι Σκοπιανοί την δυνατότητα Δημοψηφίσματος και εμείς όχι;
      Πως δέχτηκε να υπογράψει για να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν κατόπιν συναίνεσης των Σκοπιανών όλα τα βήματα και μετά (στο τέλος δηλαδή που θα βρισκόμασταν προ τετελεσμένων) να περάσει από την Ελληνική Βουλή και χωρίς την γνώμη του ελληνικού λαού;
      Με ρωτάς πως προκύπτει το 70%. Προκύπτει αγαπητέ Χρήστο από τα μεγάλα συλλαλητήρια (1.5 εκατομμύριο κόσμος μόνο στην Αθήνα) και τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις.Μην στεκόμαστε στα νούμερα, αν είναι 60 ή 70 ή 80%, ας σταθούμε στη γενική αντίδραση του κόσμου.
      Απέναντι όμως σε αυτήν, η κυβέρνηση και πάλι συμπεριφέρθηκε με μια φασιστική νοοτροπία (που δεν σέβεται τις διαφωνίες), χαρακτηρίζοντας τον κόσμο που αγωνιούσε, ως ετερόκλητο όχλο, και υποκινούμενο από την Χρυσή Αυγή.Λες και αυτή η κυβέρνηση είναι αλάθητη και υπεράνω κριτικής.
      Θεωρείς αγαπητέ Χρήστο τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που 'αφουγκράζεται' τον κόσμο;
      Αυτό σημαίνει δημοκρατία επί της ουσίας (να ακούς τον κόσμο), και όχι να επιβάλλεται η θέληση μιας 'δημιουργημένης' κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μετά από συνεργασία με τον Καμμένο που άλλα έλεγε και άλλα έκανε (και εξαπατήθηκε ο κόσμος που τον ψήφισε), και μετά και το bonus των 50 εδρών.
      Ας δούμε τι γίνεται και με όσα έχει κρίνει το ΣτΕ ως αντισυνταγματικά όπως π.χ. τις αλλαγές σχολικών βιβλίων, που δεν πτοούνται, και δεν τις αποσύρουν, αλλά επιμένουν να τις εφαρμόσουν.
      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    5. Επειδή μιλάω με ανθρώπους και στο περιβάλλον μου, και κάποιοι λένε ότι αναγκάστηκε να δεχτεί την Συμφωνία των Πρεσπών για να μην τον πιέσουν σε άλλα θέματα (όπως π.χ. την περικοπή των συντάξεων), ακόμα και αν δεχτούμε ότι αυτές οι ενέργειες ήταν με βάση το μικρότερο κακό, ας δούμε λοιπόν τι γίνεται στα Σκόπια. Μέχρι τώρα έχουμε πέντε συγκλίσεις πολιτικών αρχηγών, και ένα Δημοψήφισμα, παρά το γεγονός ότι τους δώσαμε όσα ζητούσαν.
      Θα έπρεπε λοιπόν και ο Α.Τσίπρας για ένα τόσο σοβαρό θέμα [άλυτο επί δεκαετίες, που θα έχει (άγνωστες ως ένα βαθμό) συνέπειες, που πιθανόν να είναι και πολύ μεγάλες], να συγκαλέσει σύσσωμο το πολιτικό σύστημα να αναλάβει αυτό το χειρισμό όπως και την εμπλοκή των οικονομικών με τα εθνικά θέματα, που επιχειρούν οι δανειστές.
      Γενικότερα θα έπρεπε να υπάρξει πλέον μία ενιαία πατριωτική κυβέρνηση επειδή στο σημείο που έχουμε φτάσει κανένα κόμμα δεν μπορεί να σηκώσει πια το βάρος μιας πτωχευμένης και εξαρτημένης χώρας, και μάλιστα με εθνικούς κινδύνους σε όλη την έκταση των συνόρων της. Αυτοί οι εκβιασμοί που δεν ξέρουμε ούτε την έκταση ούτε το βάθος τους, θα γίνουν το άλλοθι από δω και πέρα, για ότι έχουμε ακόμα να δούμε.
      Σχετικά με το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ, το ανέφερα γιατί δείχνει και την ανευθυνότητά του (αφού δεν αντιλαμβάνεται σε ποιους κινδύνους βάζει τη χώρα), και την πρόθεση επιβολής αυτών που (ιδεοληπτικά) πιστεύει. Να μην επεκταθώ περισσότερο, αλλά είναι γνωστά αγαπητέ Χρήστο και από άλλα θέματα.

      Διαγραφή
    6. @ Χρήστο

      Τυχαία έπεσε το μάτι μου σε μία φράση τού σχολίου σου 11 Δεκεμβρίου 2018 - 8:45 μ.μ. και μού κάνει εντύπωση ο κλισαρισμένος τρόπος έκφρασής σου.

      Όταν αναφέρεσαι στον Μεταξά, για παράδειγμα, χρησιμοποιείς πάντα τις ίδιες λέξεις στην αυτή σειρά ("κομπλεξικός στρατιωτικός φασίστας δικτάτορας Ι Μεταξάς"). Σ' ένα από τα σχόλιά σου γι αυτόν, έγραφες ότι άρχισε τις διώξεις κατά των αριστερών και σε είχα τότε διορθώσει, λέγοντάς σου ότι αυτό ήταν δουλειά του Βενιζέλου, αλλά και ρωτήσει γιατί τον χαρακτηρίζεις "κομπλεξικό". Βέβαια, ούτε στρατιωτικός ήταν πια, ούτε σαν τέτοιος επέβαλε την δικτατορία του, αλλά εκείνο το "κομπλεξικός" πού το βασίζεις;

      Διαγραφή
  3. Πολύ σοβαρό:
    Οἱ διπλωμάτες, μαζί μέ τούς διεθνοσχεσίτες, εἶναι τό ἀσθενέστερο πεδίο μάχης γιά τήν Ἑλλάδα. Διότι αὐτό πού ὅλοι (πλήν ἠλιθίων - ἐκουσίων ἠλιθίων περιλαμβανομένων) βλέπουν γιά ἐθνική προδοσία,
    αὐτές οἱ κατηγορίες ἐπαγγελματιῶν, εἶναι ἀπό τήν ἀποστολή τοῦ ἐπαγγέλματός τους ὑποχρεωμένοι νά τό βλέπουν ὡς κάτι πρός διαχείριση εὔκολη ἤ δύσκολη ἤ ἀδύνατη.
    - Ἔ, ὅταν βλέπουν ὅτι ἡ ἐθνική διαχείριση, στήν διπλωματία μας ἤ στήν ἄμυνά μας, εἶναι πάρα πολύ δύσκολη ἤ καί ἀδύνατη, τότε πρόκειται γιά
    καραμπινάτη ἐθνική προδοσία.

    ΥΓ. 1. Αὐτή ἡ ἀμβλυωπία ἕνεκα τῆς φυσικῆς ἐπαγγελματικῆς "πορώσεως" τῶν διπλωματῶν καί τῶν διεθνοσχεσιτῶν, εἶναι ὁ λόγος γιά τόν ὁποῖο ἡ Τουρκία τοῦ Ἐρντογκάν κινεῖται σέ πεδία ὅπου δέν θά ἔχῃ νά κάνη μέ τούς στρατιωτικούς μας,
    οὔτε κάν μέ τούς (ἐξευρωπαϊσμένους) δικαστικούς μας,
    ἀλλά μόνο μέ διπλωμάτες καί πολιτικούς μας: Σκόπια...., Ἀλβανία...., Εὐρωπαϊκή Ἕνωση....
    Μέ κύριο σκοπό της ἡ Τουρκία, ἡ πολιτική ἡγεσία μας, ὑπό τίς ὑποδείξεις διαχειρίσεως διεθνῶν ζητηματων καί κρίσεων ἀπό διεθνιστές διπλωμάτες καί διεθνοσχεσίτες (νοοτροπίας Κοτζιά), ἐκουσίως νά ὁδηγηθῆ στό νά επιδιώκει νά μᾶς κάνει γενίτσαρους.
    Διότι, ὅπως φαίνεται, νομίζει ὁ Ἐρντογκάν, ὅτι ἄν μᾶς κάνῃ γενίτσαρους, θά ἡσυχάσῃ ἡ συνείδησή του!

    ΥΓ. 2. Ἐκεῖ στοχεύουν ἡ γλῶσσα Φίλη, ἡ πολιτική (Φίλη-)Γαβρόγλου, καθως καί ἡ ἀπόφαση Τσίπρα γιά χωρισμό τοῦ Κράτους ἀπό τήν Ἐκκλησία: στόν σταδιακό ἐξισλαμισμό μας καί ὄχι στήν γρήγορη μεταβολή μας σέ ἄθεους Εὐρωπαίους, μέ σχετικές διώξεις προσώπων καί θρησκευτικῶν συμβόλων, πού θά εἶναι μόνο ἡ πρώτη φάση!

    ΥΓ. 3. Στά ὑπονομευτικά-ὑβριστικά ἤ παραπλανητικά σχόλια σέ βάρος τῶν ἀνωτέρω παρατηρήσεών μου, ἀπό ὅσους θεωρῶ στρατευμένους ἤ τυχόν πληρωμένους σχολιαστές, ἐνδέχεται νά μήν ἀπαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.