6/12/18

Πόσο κοστίζει το βιομηχανικό ρεύμα στην Ευρώπη


Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στο site της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας του Βελγίου, μελέτη που διενεργήθηκε από την PwC, με αντικείμενο τα ενεργειακά κόστη για τους βιομηχανικούς πελάτες. Στόχος της μελέτης είναι να αναλυθεί το status των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες και αγορές, δηλαδή την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. 
Τα ευρήματα της μελέτης είναι αποκαλυπτικά αφού όπως τονίζει στα συμπεράσματά της η PWC, αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις των χωρών της κεντρικής Ευρώπης επιδοτούν σε σημαντικό βαθμό τα κόστη ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα όσο μεγαλύτερη βιομηχανία και καταναλωτής είναι μια εταιρεία, τόσο περισσότερο μειώνονται τα τελικά του κόστη. 
"Υπάρχουν εξαιρετικά πολύπλοκες τιμολογήσεις ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων με στόχο να μειωθούν τα κόστη ηλεκτρισμού στις μεγάλες βιομηχανίας, Αυτές οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο να μειώσουν κυρίως τα κόστη δικτύου και τους φόρους, τα τέλη” αναφέρει χαρακτηριστικά η μελέτη, η οποία επισημαίνει ότι τα κριτήρια που εφαρμόζονται κυρίως στη Γερμανία και την Ολλανδία αλλά και στη Γαλλία στοχεύουν ειδικά στις βιομηχανίες έντασης που είναι μεγάλες με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια.

Για τη συνέχεια Capital 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.