17/12/18

Βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ: Τα «ίχνη» των δραστών αναζητεί η ΕΛΑΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ
Στοιχεία από το σημείο της έκρηξης, υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή συγκεντρώνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις 2.35 π.μ. στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο.
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και ένα καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στα Πετράλωνα για να διαπιστωθεί αν τυχόν πρόκειται για όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν.
Το αυτοκίνητο, μάρκας Opel, ασημί χρώματος, βρέθηκε περίπου 15 λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα του αγνώστου (γύρω στις 2 τα ξημερώματα) για την τοποθέτηση της βόμβας. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το όχημα έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που ανήκει σε άλλο όχημα. Το Ι.Χ. ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχει μπει και ένα καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στα Πετράλωνα για να διαπιστωθεί αν τυχόν πρόκειται για όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν.
Στην ΕΛΑΣ δεν «βλέπουν» ακόμη κάποια συγκεκριμένη οργάνωση πίσω από τη βομβιστική ενέργεια, ενώ δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε λίγο πριν από τις 2.00 στον ιστότοπο zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΪ σε 45 λεπτά, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.
Από την ισχυρή έκρηξη που ακολούθησε, και η οποία προκάλεσε την ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου, το κτήριο του σταθμού υπέστη μεγάλες ζημιές, καθώς ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που τοποθέτησαν οι δράστες περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ. Από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου.
Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την Αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτήριο, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.