15/12/18

Σοκ και Δέος α λα Βαλκάνια

Του Άγη Βερούτη
Πριν λίγες μέρες, σε συζήτηση με δημοσιογράφο του πολιτικού ρεπορτάζ, ρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν κάποιος κατεξοχήν φιλελεύθερος να έχει αρνητική στάση στην επίλυση του Σκοπιανού.
Φυσικά η απάντηση είναι ότι η κατεξοχήν φιλελεύθερη θέση είναι πατριωτική όπως έχει αποδείξει η ελληνική ιστορία, και η σημερινή προς κύρωση συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων είναι επιζήμια για τη χώρα άμεσα και μακροπρόθεσμα όπως θα εξηγήσω παρακάτω. Για να αντιληφθούμε το ακριβές μέγεθος της επαπειλούμενης εθνικής καταστροφής που κρύβεται μέσα στη συμφωνία προς κύρωση με τα Σκόπια, ας δούμε κάποια στοιχεία που καταδεικνύουν πώς θα εξελιχθούν κατά πάσα πιθανότητα τα πράγματα.
Τον Νοέμβριο του 2004, η νεοσύστατη κυβέρνηση της ΝΔ δέχεται απρόσμενο χτύπημα "Σοκ και Δέους” από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όταν η πρώτη ενέργεια της νεοεκλεγείσας (β’ θητεία) κυβέρνησης Τζωρτζ Γουώκερ Μπους στην εξωτερική πολιτική ήταν να αναγνωρίσει μια μέρα μετά τις αμερικανικές εκλογές την ΠΓΔΜ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Το περιθώριο αντίδρασης ή διαπραγμάτευσης συμβιβασμού ήταν μηδενικό. 
Η ταχύτητα και η μηδενική ανοχή απέναντι στο κατεξοχήν φιλοδυτικό αστικό κόμμα της Ελλάδας ξαφνιάζει ακόμα και τους πιο ψύχραιμους Ευρωπαίους αναλυτές. Τα διεθνή γεωπολιτικά συμφέροντα δεν αναγνωρίζουν πολιτικές συγγένειες, φιλίες και ιδεολογίες.
Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι το αντίστοιχο Σοκ και Δέος δεν θα επαναληφθεί στην εξωτερική πολιτική και μάλιστα στο ίδιο επίμαχο θέμα των Σκοπίων, σε μια αντίστοιχη φιλοδυτική κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά με όλα τα επίμαχα θέματα πλέον αναγνωρισμένα από την Ελλάδα υπέρ των Σκοπιανών;
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πίεση του διεθνούς παράγοντα δεν θα εξαντληθεί στην υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στην άμεση εφαρμογή της με τις δυσμενείς συνέπειες για την Ελλάδα όπως εξηγώ πιο κάτω;
Η ψήφιση από την εφαρμογή απέχει όσο η θεωρία από την πράξη. Άλλο εκτιμήσεις, υποθέσεις και κινδυνολογία κι άλλο κίνδυνοι, πράξεις και άμεσες συνέπειες.
Άλλος τράβηξε την περόνη και σε άλλου τα χέρια θα σκάσει η χειροβομβίδα. 
Ποιος θα κληθεί να εφαρμόσει μια συμφωνία που παραχωρεί θεμελιώδη κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του σε μια άλλη;
Ποιος θα κληθεί και ποιος μπορεί πραγματικά να αλλάξει το παρελθόν;
Ενδεικτικά μόνον κι όχι αποκλειστικά: 
α) ποιος θα κληθεί να απαγορεύσει δια Νόμου την αναφορά στον Παύλο Μελά ή στους "Παυλομελάδες” όπως αποκαλούν με μίσος επί έναν αιώνα οι εθνικιστές των Σκοπίων τους Έλληνες Μακεδονομάχους και να απαγορεύσει τον πατροπαράδοτο ύμνο της "Μακεδονίας Ξακουστής”  βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών; 
β) ποιος θα κληθεί και ποιος μπορεί να αλλάξει ονόματα και να βάλει διπλές πινακίδες σε όλη την Ελλάδα (στην ελληνική και στην αναγνωρισμένη πλέον "μακεδονική γλώσσα” απαγορεύοντας μάλιστα την χρήση του όρου Μακεδονία και Μακεδονικός από κάθε πόλη, χωριό, δρόμο, σύλλογο, αεροδρόμιο, εταιρεία κλπ με βάση τις αποφάσεις της διαβόητης Ελληνο-Σκοπιανής επιτροπής και εν γένει τους δυσβάσταχτους για την Ελλάδα όρους της συμφωνίας των Πρεσπών;
γ) ποιος θα αποτρέψει πλέον την ίδρυση φροντιστηρίων της "μακεδονικής γλώσσας”, συλλόγων ΜΚΟ της "μακεδονικής μειονότητας” που ξεφυτρώνουν ήδη σαν μανιτάρια και νόμιμα πλέον θα προκαλούν το 99% του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού σε Φλώρινα, Καστοριά, Πέλλα, Αριδαία κλπ με δηλώσεις, εκδηλώσεις, νομικές ενέργειες όπως κάνουν ήδη, επιδιώκοντας τη δημιουργία αρχικά επεισοδίων και συνεπακόλουθα τις καταδίκες συμπολιτών μας, δημάρχων, πολιτικών, μαθητών, φοιτητών αλλά και της ίδιας της χώρας μας στα διεθνή δικαστήρια και οργανισμούς για " ρατσισμό" και …παραβιάσεις του "διεθνούς δικαίου";
δ) ποιος πρωθυπουργός χώρας μπορεί να ανεχτεί την χώρα του να σύρεται και να διασύρεται νυχθημερόν στα διεθνή δικαστήρια και να υφίσταται ταπεινώσεις και διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας μιας κακής συμφωνίας;
ε) ποιος πρωθυπουργός θα υποχρεωθεί με απόφαση του Ευρωδικαστηρίου να αναγνωρίσει την ανύπαρκτη  "μακεδονική μειονότητα" αν όχι ακόμα και την δήθεν "γενοκτονία των Μακεδόνων" σύμφωνα με το πάγιο αίτημα του σκοπιανού εθνικισμού και να φορολογήσει τους ήδη υπερφορολογημένους πολίτες του, για να πληρώσουν μέχρι και αποζημιώσεις σε μια εθνότητα που εφευρέθηκε ως προϊόν μιας κακής συμφωνίας για την Ελλάδα, με αριστερό πρόσημο, με σκοπό να την διασύρουν και να την απομυζήσουν οι Σκοπιανοί για κάποια από τα θύματα του εμφυλίου που στράφηκαν εναντίον της χώρας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκείνοι ονόμασαν "γενοκτονία”; 
στ) ποιος πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να παραχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε λιμάνια, ξηρά και θάλασσα, υποθαλάσσιο πλούτο ακόμα και δικαιώματα αλιείας και ύπαρξης λιμενικού  εντός ελληνικού εδάφους.
"Μα αυτά δεν γίνονται” θα σκεφτεί ο μετριοπαθής αναγνώστης. 
Μα αν δεν υπήρχαν αυτά, τότε το σκοπιανό θα είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες και θα το είχαν λύσει έμπειροι πολιτικοί με πολύ μεγαλύτερες ικανότητες και διεθνή πολιτική εκτίμηση, παρά να περιμένει τον αδύναμο καρπαζοεισπράκτορα των Βαλκανίων και νυν πρωθυπουργό της σαχλαμάρας και των ψεμάτων, που διασύρεται και διασύρει την χώρα διεθνώς.
"Μα αυτά δεν τα λέει η συμφωνία” ίσως σκεφτεί ο αφελής ανιστόρητος. 
Δυστυχώς αυτά και πολύ χειρότερα γράφει η συμφωνία-φέρετρο για τα κατοχυρωμένα και κυριαρχικά ελληνικά συμφέροντα και ακόμα πιο ωμά τα λέει απροκάλυπτα ο δήθεν μετριοπαθής ως προχθές Ζάεφ, τον οποίο τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσίαζαν ως "γατάκι” και προέκυψε νέος Γκρουέφσκι.
Για το γραφικό πλέον κενό γράμμα της δήθεν "Βόρειας" Μακεδονίας”  που τάχα θα μας διέσωζε από το "Μακεδονία-σκέτο” ούτε λόγος, αφού δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας στις Πρέσπες και το κατήργησε de facto και on-camera εντός της Ελληνικής επικράτειας  ο ίδιος ο αντισυμβαλλόμενος πρωθυπουργός των Σκοπίων! 
Παντού Μακεδόνες, Μακεδονική γλώσσα, και στην πράξη Μακεδονία σκέτο, αλλά με την υπογραφή της Ελλάδας αυτή την φορά! Συμπληρώνω, που είναι και η μόνη της οποίας η θέση μετράει διότι δικά της κυριαρχικά δικαιώματα τους μεταβιβάζονται με την συμφωνία, ακόμα ως και Σκοπιανό Λιμενικό με δικαιοδοσία σε όλα και όλους σε μέρος του Αιγαίου! 
Δια ταύτα, η εφαρμογή της ετεροβαρούς συμφωνίας θα είναι ακόμα πιο επώδυνη για την Ελλάδα από την απλή υπερψήφισή της στη Βουλή. 
Συνεπακόλουθα θα είναι ακόμα χειρότερη πολιτικά για το κόμμα που θα κληθεί να την εφαρμόσει.
Ακόμα και οι πιο φανατικοί εγχώριοι υποστηρικτές της συμφωνίας, διαπιστώνουν με έκπληξη ότι οι καθησυχαστικές προφορικές διαβεβαιώσεις του διεθνούς παράγοντα δεν υπερισχύουν ούτε του Διεθνούς Δικαίου ούτε της Διεθνούς Πρακτικής.
Οι συνεχόμενες δηλώσεις Ζάεφ αλλά και οι πράξεις φιλο-σκοπιανών ΜΚΟ εκπλήσσουν και τους πιο αφελείς που πίστεψαν στην καλή πίστη και στις αριστερίστικες αερολογίες περί ειρήνης και φιλίας των λαών. 
Οι πιο βλάκες μάλιστα πίστεψαν ότι η Ελλάδα δήθεν λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα, αντί ότι στην πραγματικότητα ανοίγει ένα παλιό τραύμα. 
Μερικοί ακόμα πιο αφελείς η ανενημέρωτοι κατάπιαν αμάσητο το συριζαϊκό σανό ότι με την συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα δήθεν αποκτά ηγεμονική θέση στα Βαλκάνια, ώσπου να συνειδητοποιήσουν τις πρωτοφανείς ταπεινώσεις που υπέστη το σύγχρονο ελληνικό κράτος όχι από τις μεγάλες δυνάμεις στην εποχή των κανονιοφόρων αλλά από αστεία κρατίδια με ασήμαντο ΑΕΠ και στρατό του τύπου Σκοπίων και Αλβανίας, ενώ δίπλα ο Σουλτάνος κάνει πάρτι σε βάρος μας.
Άλλοι πάλι πίστεψαν το παραμύθι περί δήθεν ανάσχεσης της Τουρκικής επιρροής στα Σκόπια με την συμφωνία των Πρεσπών. Όμως κι αυτοί διαψεύστηκαν καθώς  Ερντογάν και Τσαβούσογλου ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν τον Σεπτέμβριο να νουθετήσουν τον "σύντροφο Ζάεφ” να αγνοήσει το αρνητικό για για την συμφωνία των Πρεσπών Δημοψήφισμα των Σκοπίων, και να προχωρήσει τις "κοινοβουλευτικές” Διαδικασίες κύρωσης της συμφωνίας, το οποίο και έκανε εκείνος. 
Και οι Τούρκοι αναφανδόν υπέρ της Συμφωνίας που, και καλά, θα τους αναχαίτιζε!
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρα μια κακή συμφωνία όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που αντιλαμβάνεται πόσο και πώς θα ζημιωθεί η Ελλάδα από αυτήν, άμεσα και μελλοντικά.
Μια κακή συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί "καλά"!
Το ζήτημα είναι τι θα μπορεί να κάνει κάποιος, όταν θα πρέπει να εφαρμόσει την κακή συμφωνία αυτή κάτω από ασφυκτικές πιέσεις του διεθνούς παράγοντα, με οικονομική επιτροπεία ως το 2060 και κατοχή των περιουσιακών του κράτους με το Υπερταμείο στον έλεγχο τους για 99 χρόνια. 
Εδώ καλούνται όλα τα αστικά κόμματα να βρουν απαντήσεις και μάλιστα εγκαίρως, όχι απλά γιατί η συμφωνία αυτή είναι παγίδα του Τσίπρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά γιατί είναι παγίδα για τη χώρα.  Αν δεν προλάβουν, ίσως τους προλάβει ένα νέο Σοκ και Δέος α λα Βαλκάνια με μοιραίες συνέπειες αυτή την φορά για όλους μας και όχι μόνο τους εκάστοτε κυβερνώντες. 
Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο Facebook: https://www.facebook.com/a.veroutis, στο twitter: @Agissilaos ή στείλτε μήνυμα στο agissilaos@gmail.com 
Πηγή: Κάπιταλ

1 σχόλιο:

  1. We don't have to answer "who will do all that against his own country", because Tsipras has done it all!

    When French generals accuse Makron of treasin for signing the UN migration treaty, we could only imagine what punishment would had awaited Tsipras if one of our institutions were not rotten to the core.
    What would had been Tsipras' faith if we were more.....FRENCH!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.