4/12/18

Οι κιτρινοπουκαμισάδες κι εμείς

Του Δημήτρη Καμπουράκη
Στις 26 Νοεμβρίου, πριν μια βδομάδα δηλαδή, η τιμή της βενζίνης στην Γαλλία ήταν 1,65 το λίτρο. Στην Ελλάδα 1,77 το λίτρο. Ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ήταν 1.184 ευρώ και στην Γαλλία 2.957 ευρώ, ενώ ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ήταν στα 684 ευρώ και στην Γαλλία στα 1.498 ευρώ. Άτιμο πράγμα η διαίρεση και η προσθαφαίρεση. Δεν σε οδηγούν σε σαφή και ακλόνητα πολιτικά συμπεράσματα…
Αν ίσχυε κάποια γραμμική εξέλιξη των πραγμάτων και αν υπήρχαν ευθείες αντιστοιχήσεις μεταξύ κρατών και λαών, εφόσον οι Γάλλοι κιτρινοπουκαμισάδες έκαναν λαμπόγυαλο το Παρίσι με τέτοια αναλογία μισθών-καυσίμων, εμείς εδώ με το χάλι μας θα ‘πρεπε να χουμε σπρώξει με μπουλντόζες τον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Πεντέλη, να το κάνουμε γήπεδο το λεκανοπέδιο με όλο το κράτος μας και το πολιτικό προσωπικό του θαμμένα από κάτω.

Για τη συνέχεια Liberal

5 σχόλια:

  1. Καμπουράκεια μπουρδολογία σε στήριξη ενός ληστρικού πολιτικο-κοινωνικού συστήματος,
    που βλέπει τώρα τον χάρο με τα μάτια του και στρατολογεί για βοήθεια και το καμπουράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ποιά κίτρινα πουκάμισα ρε? Ντους στείλω γω την Ζωή με κίτρινο παλτό ντους λιώσει...βγαίνει η κάθε λούλα στην Γαλλία τόσα χρόνια μετά και αντιγράφει την Ελληνική Επανάσταση με σήμα το κίτρινο! Κίτρινος τύπος, όλα κίτρινα,

    https://www.youtube.com/watch?v=uMjlenNYTRE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dezavu... θυμήθηκα τις ημέρες στο Μέγκα, τότε που Κανγκουρακης και Υπονόμου δεν άφηναν γιλεκα, πουκάμισα και ζαρτιερες αθικτες... τις σκιζαν οοοολες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμπουράκης, ποτέ το ίδιο λάθος, πάντα καινούργιο…
    Τυχαίο άλλωστε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καμπουρακης του MEGA, πιστος στη Γερμανια και στα επιβαλλομενα μνημονια. Μετα απο 9 χρονια καταστροφης του τοπου, απο τα ξενα προγραμματα, κανει οτι δε καταλαβαινει. Αλλα ειναι φυσιολογικο. Αλλα, απο μια πληρωμενη πενα, που ειναι ταυτοχρονα ασχετη, δε περιμενει κανεις κατι. Αληθεια, ποιος ειναι ο κυριος και με τι γνωσεις αρθρογραφει? Ποιος δινει σημασια στους καμπουρακηδες του συστηματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.