8/12/18

Κρήτη: Αναρχικοί κατά του μνημόσυνου Κατσίφα - Επιτέθηκαν φραστικά στον Αρχιεπίσκοπο

Έξω από τον Άγιο Μηνά Προπηλακισμοί, συνθήματα, ύβρεις και μικροσυμπλοκές με την λήξη του μνημοσύνου
Ένταση και συμπλοκές έξω από τον Ι.Μ Ναό του Αγίου Μηνά μετά το τέλος του μνημόσυνου του Κατσίφα με τουλάχιστον μια προσαγωγή ατόμου κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν ομάδα ατόμων που βγήκε από την εκκλησία για να αποφευχθεί θερμό τετ α τετ ανάμεσα στις δύο αντίπαλες πλευρές με ομάδα των ματ που ήταν παρατεταγμένη μπροστά από τους αντιεξουαστές.
Υπήρξε μικροσυμπλοκή και το κλίμα φορτίστηκε όταν μία γυναίκα χτύπησε έναν από τους επικεφαλής αστυνομικούς που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα.
Κατά την καταδίωξη των δραστών σημειώθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή ενός νεαρού που αποχώρησε τελικά σιδηροδέσμιος από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.
Λίγα λεπτά αργότερα από τον χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους αντιεξουαστές προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.
Ωστόσο ακολούθησε ένταση και υπήρξε προπηλακισμός ακόμη και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης όπου αποχώρησε πεζός εισπράττοντας όμως ύβρεις από τους συγκεντρωμένους.
Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ στο σημείο ήταν και δύναμη της αστυνομίας.
Ωστόσο τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν.

Πηγή: neakriti.gr, Himara.gr

5 σχόλια:

  1. Κλείνουν δρόμους και λεωφόρους κάθε μέρα, καίνε τα πανεπιστήμια με κάθε αφορμή, καίνε την Ελληνική σημαία με κάθε αφορμή, μπλέκονται σε κάθε ειρηνική διαδήλωση ξεκινώντας επεισόδια, παραβιάζουν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους καταστρέφοντας περιουσίες, επεμβαίνουν σε λειτουργίες και μνημόσυνα, πρόσφατα άρχισαν να πληθαίνουν και τα περιστατικά όπου μαχαιρώνουν περαστικούς. Ως πότε η ανοχή? Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να τους μαζέψουν? Πρέπει να χυθεί αίμα αθώων, όπως εκείνη η κοπέλα που δέχτηκε φωτοβολίδα στο πρόσωπο, για να επέμβει κάποιος? Είναι τόσο ανύπαρκτο το κράτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. csx
      Κανε υπομονη μεχρι να τελειωσει η 'εκπαιδευση' των ΜΕΔ,(μοναδες επιβολης 'δημοκρατιας').

      Διαγραφή
  2. Το έγραψα και αλλού , όταν θα βγει ο ντόπιος έξω στο δρόμο απο ανάγκη και αγανάκτηση χωρίς άλλη επιλογή πλεον, θα τρομάξει το μάτι τους με αυτα που θα δουν οι διάφοροι που μας κουβαλήθηκαν εδω και οι διάφοροι μπαχαλάκηδες, δεν είναι πολύ μακριά αυτό και θα έρθει απότομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ποιοι ειναι ειναι γνωστο,Απλα λειτουργουν με το ιδιο παντα τροπο. Δηλ οπως κανανε και κανουνε οι αλβανοι με κατσιφα και βορειοηπειρωτες.Τι δεν καταλαβαινετε>
    Απλα οταν συντομα ελθει η ωρα οπως λεγει ο κυριοσ Τ
    ττυε θα δειτε τι εστι ελληνασ.
    Απλα για να ξερουμε
    τα μετρα εχουν παρθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.