23/12/18

Κύπρος: Δεν έγινε ποτέ η κοινή άσκηση ΗΠΑ - Τουρκίας


Την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και τα τουρκικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγω περί κοινής άσκησης Τουρκίας - ΗΠΑ νότια της Κύπρου, παραθέτοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό, διέψευσε η κυβέρνηση της Κύπρου.
Υπενθυμίζεται ότι τα τουρκικά δημοσιεύματα και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έκαναν λόγο για άσκηση μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ύστερα από τουρκική NAVTEX.
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων «παρόμοια άσκηση δεν έγινε ποτέ», δήλωναν διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, που χαρακτήρισαν τα τουρκικά δημοσιεύματα ως «υβριδικό αντιπερισπασμό».
Μάλιστα οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αμερικανική φρεγάτα, πού βρίσκεται στην περιοχή εδώ και καιρό και μεταξύ άλλων προστατεύει τις εργασίες της Exxon Mobil στο οικόπεδο δέκα, πράγματι έλαβε μέρος σε κοινή άσκηση όμως Ηνωμένων Πολιτειών - Γαλλίας.
Η άσκηση έγινε μετά από άδεια την οποία εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ οι Τούρκοι έκαναν δική τους παράλληλη άσκηση στην ίδια περιοχή με τα πλοία να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Για τη συνέχεια Liberal

2 σχόλια:

  1. ας προσέχουμε τις π@παριες που εκπορευονται από γκουριωτο-μπλοκ (λέγε με PRONEWS) δεν είναι απλά τουρκομπλογκ είναι επικίνδυνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αυτό "τουρκομπλογκ" είναι;

      http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/629587/navtex-ga-amerikaniko-polemiko-kai-toyrkikes-fregdes

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.