15/12/18

Ο απόλυτος ευτελισμός ενός πρωθυπουργού

Ο απόλυτος ευτελισμός ενός πρωθυπουργού
Του Σάκη Μουμτζή
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολιτικού αρχηγού να μιλήσει στο κοινό του, όπου θέλει και όποτε θέλει. Το fair-play αφορά αυτούς που αναγνωρίζουν πως πρέπει να υπάρχουν κανόνες στην πολιτική αντιπαράθεση. Και η ηγεσία της ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει αποδείξει, με την μέχρι τώρα πρακτικής της, πως δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη τους. Οι κανόνες και ο κώδικας συμπεριφοράς προϋποθέτει πίστη σε συγκεκριμένες αρχές πάνω στις οποίες στηρίζονται αυτοί οι κανόνες.
Για την Αριστερά τα πάντα υποτάσσονται στην επίτευξη του τελικού στόχου. Γι΄αυτήν, όταν αισθάνεται πως είναι ισχυρή, επιτρέπονται όλα τα χτυπήματα. Οι κανόνες είναι για τα αστικά κόμματα.
Συνεπώς, όσοι εξανίστανται και διαμαρτύρονται για την συγκέντρωση του Α. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως ακόμα δεν αποκωδικοποίησαν το DNA αυτού του πολιτικού χώρου, κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό, μετά από μια τετραετία διακυβέρνησης της Αριστεράς.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν βρίσκεται στην επιλογή της ημέρας και της ώρας της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμενόμενο. Έκπληξη θα ήταν αν άφηνε το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας να μονοπωλήσει το τριήμερο. Και ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη θα είναι αν η βραδιά κυλήσει χωρίς καμιά προβοκάτσια. Γιατί αυτό ακριβώς επιδιώκει ο Τσίπρας και «τσιμπούν» διάφοροι ανεγκέφαλοι.
Η πλήρης ξεφτίλα του πρωθυπουργού βρίσκεται στο γεγονός πως για μια καθαρά κομματική εκδήλωση κινητοποίησε χιλιάδες αστυνομικούς, ελικόπτερο, πολεμικό πλοίο και σφράγισε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τόσο φοβισμένος είναι; Και αν ναι, ποιον φοβάται;
Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός που πριν μερικές εβδομάδες περηφανεύτηκε στην βουλή πως δεν έχει ανάγκη της προστασίας των ΜΑΤ, να διαψεύσει τον εαυτό του μόλις λίγες ημέρες μετά;
Για τον Τσίπρα όλα είναι δυνατά, καθώς δεν έχει ηθικούς φραγμούς και όρια ηθικής αντοχής. Και απευθύνεται πλέον σε ένα πολιτικό και κοινωνικό ακροατήριο όμοιο με αυτόν. Είναι όλοι αυτοί που, αφού έφαγαν γλυκό ψωμί από το ΠΑΣΟΚ για τριάντα χρόνια, μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν οσμίστηκαν πως η εξουσία μεταφέρεται προς τα εκεί.
Άνθρωποι με χαλασμένες συνειδήσεις.
Ο Α. Τσίπρας γνωρίζει άριστα το κοινό του. Το τι λέμε εμείς, οι κανονικοί άνθρωποι, δεν τον ενδιαφέρει. Από την στιγμή που η θεαματική κυβίστηση του 2015 έτυχε της επιδοκιμασίας του 36% του Ελληνικού λαού, αισθάνεται πως μπορεί να λέει και να κάνει, χωρίς κανέναν φραγμό, τα πάντα.
Έτσι, να μην εκπλαγούμε αν μεθαύριο ξαναπεί πως δεν έχει ανάγκη της προστασίας των ΜΑΤ, και αυτές είναι πρακτικές των «νεοφιλελεύθερων και των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας».
Νομίζω πως το καθήκον των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου είναι να διασφαλίσουν την ομαλή πορεία προς τις εκλογές. Οι μεθοδευμένες προκλήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολλές. Όμως ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει και η ήττα του είναι αναπόφευκτη. Τα ψέμματα τελειώνουν.
Ας αφήσουμε τον Α. Τσίπρα να αυτοεξεφτιλίζεται, ας τον αφήσουμε να περιφέρεται ανά την χώρα με στρατούς αστυνομικών, ας τον περιφρονήσουμε και ας κοιτάξουμε το μετά!
Πηγή: Liberal

7 σχόλια:


  1. Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας που αυτό εξευτελίζεται είναι και η ΝΔ. Γιατί το μέτρο σου είναι και ο αντίπαλός σου. Πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και οι Λαμόγιοι της ΝΔ (και ΠΑΣΟΚ) και να αναρωτηθούν γιατί έχασαν από έναν άνεργο ανίκανο, αριστερό, οπορτουνιστή?

    Γιατί και αυτοί οι δήθεν ικανοί των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δεν είναι και πολύ καλλίτεροι. Τις όποιες ικανότητες τους τις εξαντλούν στην λαμογιά και δε δίνουν δεκάρα τσακιστή και τα Ελληνόπουλα. Ξεφτίλες όλοι τους …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης.
      Για ποιους "αριστερούς", "δεξιούς", "σοσιαλιστές" κτλ, ακούμε. Απλά είνμαι όλοι υπηρέτες της κατοχής. Όσον αφορά τον Άλεξις, τελείωσε. Δεν είναι μόνον το γιουχάισμα (ακούστε το, https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=Dh1tmNeymWA)

      Η υποτονική του ομιλία μπροστά σε ένα ακροατήριο που έδειχνε να κάνει αγγαρεία που τον άκουγε, δείχνει το πολιτικό του τέλος. Και το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα πλήρως αρχηγικό, και με τι αρχηγό (ΝΑΙ το ΟΧΙ, μνημονική εφ όρου ζωής «έξοδος» από τα μνημόνια κτλ) όπως απεδείχθη, κόμμα.

      Διαγραφή
  2. Ακριβώς τίποτα δεν αλλάζει, γιατί οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλά ο σοφώς λαός παραμένει ο ίδιος.
    Ο σοφός λαός λοιπόν γουστάρει διαπλοκή και κρατικοδίαιτες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάντε κριτική στο έργο του, εάν πραττει καλώς ή πραττει κακώς.
    Οι προσωπικές επιθέσεις δεν είναι καλό πράγμα για την μικρή σε ηλικία και βάθος δημοκρατία μας.
    Μια χώρα που προέρχεται από τόσο μεγάλη ύφεση, τόσο μεγάλο διασυρμο από τις προηγούμενες ηγεσιες, με ρουσφέτια χρηματισμο ηγετικων στελεχών της με διαπλοκή των ΜΜΕ, μεγάλων επιχειρήσεων και πολιτικών, χρειάζεται θεμελιωμα θεσμων, ξηλωμα της διαπλοκης, παραδειγματικη τιμωρία ενοχων. Δεν θελουμε μια απο τα ίδια, μητσοτακη, μπενη, σαμαρά αδωνιδα, σιμητη, ντορα κουμουτσακους και βαρβιτσιωτιδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε φορολογούμενε, αυτοί που αναφέρεις δεν πρόδωσαν. Μπορεί να τους κατηγορήσεις για ανικανότητα αν το θέλεις, αλλά για προδοσίες ψάχνουμε στο χώρο που έκανε τη φορολογία πρωτάθλημα και τις προδοσίες επάγγελμα. Μπορεί να είσαι της λογικής """και πονάω και μ' αρέσει""", αλλά τυχαίνει η πλειοψηφία των ελλήνων, δηλαδή οι της άλλης όχθης από τη δική σου, να συχαίνονται τα ψέματά του περί παραγωγής έργου, και φυσικά έχουν πάψει πιά να ασχολούνται μαζί του, περιμένοντας την μέρα που θα αποτελεί μαύρο παρελθόν για τη χώρα. Και το ξέρετε πως δεν αργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρις εχεις δικιο...αλλα μιλαμε για παραλλαγες προδοσιων....χυμα η συσκευασμενες...κοντολογις δυο γαιδαρων αχυρα.Το εμφανως λιγοτερο κακο δεν παυει ναναι κακο ...Δεν ειναι πειστικο το επιχειρημα ..".τουλαχιστον δεν...."...Αυτου του ειδους οι συγκρισεις...περασαν...δεν πιανουν.Τωρα μιλαμε ουσιαστικα κι οχι κολπαδορικα ..πια.Τα τρυκ ας πανε στο τσιρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη, συμφωνώ ότι το εμφανώς λιγότερο κακό δεν παύει να είναι κακό, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση απλώς (κατά τη δική μου εκτίμηση) υπερέβαλα, γιατί άλλο είναι να συμπιέζεσαι από τα πράγματα και να προσπαθείς με ελιγμούς που ενίοτε παίζουν μεταξύ φαιδρού και σοβαρού αντίκτυπου στη ζωή μας και κυρίως στο μέλλον της χώρας, και που εν πάση περιπτώσει σου δίνεται η δυνατότητα να διορθώσεις μιά κατάσταση (αν παραζορίσουν τα πράγματα) και άλλο να διαχειρίζονται τις τύχες μας άνθρωποι με διεστραμμένη άποψη της ιστορίας, των δημοκρατικών θεσμών, την λειτουργία της οικονομίας, κλπ, κλπ. Μην ξεχνάμαι ότι ακόμη και ψυχωμένοι ηγέτες μας, αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν με ελιγμούς, όσο τους ζόριζε το ντόπιο και ξένο περιβάλλον. Αλλά προτιμούσαν να πεθάνουν στη φυλακή, στην εξορία, ή μαχόμενοι, αντί να προδώσουνε τη χώρα.
    Ενα τσούρμο ανιστόρητων , άκρως ιδιοτελών αρπακολλατζίδων, με αντίτιμο τα σύγχρονα τριάντα αργύρια (κόψιμο συντάξεων) ανέλαβαν το απαίσιο έργο της προδοσίας και της νουθεσίας μας, αφού έχουν την απαίτηση να τους πούμε και ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.