19/12/18

Γερμανοί αστυνομικοί εξευτελίζουν τους Έλληνες στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την ελληνική αστυνομία» λένε οι Γερμανοί αστυνομικοί για τους επιπλέον ελέγχους που κάνουν
Καταγγελία γιατρού που κατοικεί κι εργάζεται στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, στον 98.4 και στο Γιώργο Σαχίνη, για εξευτελισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, των κρατικών οργάνων της και των επιβατών που ταξιδεύουν από Ελλάδα, καθώς στο αεροδρόμιο Γερμανός αστυνομικός με πολιτικά πραγματοποιεί έλεγχο ταυτοτήτων, χωρίς καμία εξήγηση και αναφορά με βάση ποιό νόμο αυτοί πραγματοποιούνται.Ο Ελευθέριος Λάριος αναφέρει συγκεκριμένα: «Στις 25 Νοεμβρίου 2018 ταξίδεψα με από Θεσσαλονίκη προς Στουτγάρδης με απευθείας πτήση. Όπως πάντα υπήρξε ο σχετικός έλεγχος ταυτοτήτων και εισιτηρίων όλων των επιβατών από την υπηρεσία αεροδρομίου καθώς και από την ελληνική αστυνομία στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Όταν φτάσαμε στην Στουτγκάρδη και βγήκαμε από το αεροπλάνο και ενώ βρισκόμασταν ακόμη στην «φυσούνα» συναντήσαμε τρεις αστυνομικούς της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας με στολή. Ζητούσαν από όλους -το τονίζω όλους-  τους επιβάτες επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Ο έλεγχος αυτός μας είχε αναγγελθεί από τις αεροσυνοδούς αμέσως μόλις προσγειωθήκαμε στην Στουτγάρδη».

Όπως μας είπαν στο μικρόφωνο «οι γερμανικές αρχές πραγματοποιούν έλεγχο ταυτοτήτων, παρακαλούμε να έχετε την αστυνομική σας ταυτότητα κατά την έξοδο σας από το αεροπλάνο. 

Καμία επιπλέον ενημέρωση σύμφωνα με ποιόν νόμο ή κανονισμό γίνεται αυτός ο επιπλέον έλεγχος και παραβιάζεται η συνθήκη Σένγκεν. Εδώ πρέπει να τονίσω πως το παραπάνω σκηνικό χωρίς καμία εξαίρεση επαναλαμβάνεται απαράλλαχτο εδώ και δυόμιση χρόνια για τους επιβάτες με απευθείας πτήσεις προς Στουτγκάρδη και από όσο έχω ταξιδέψει και στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ο έλεγχος μάλιστα που γίνεται στην Στουτγκάρδη πραγματοποιείται σε ένα μέρος του αεροδρομίου που όλοι οι επιβάτες που πρόκειται να επιβιβαστούν και βρίσκονται στις κοντινές πύλες, μας βλέπουν ξεκάθαρα λόγω του ότι το διαχωριστικό στο μέρος αυτό είναι με γυαλί.

Δηλαδή υπάρχει γελοιοποίηση και εξευτελισμός των επιβατών από την Ελλάδα. Μπορούν μάλιστα να δουν και να ακούσουν τα ονόματα μας στις ταυτότητες λόγω της κοντινής απόστασης δηλαδή τα προσωπικά δεδομένα καταπατώνται μαζικά.

Στην συγκεκριμένη πτήση αποφάσισα να ζητήσω εξηγήσεις από τους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για αυτόν τον επιπλέον μαζικό έλεγχο που προκαλεί σοβαρή ταλαιπωρία και καθυστέρηση των επιβατών από Ελλάδα».

Ακολουθεί ο διάλογος που είχε ο Έλληνας ιατρός με τις γερμανικές Αρχές

- Με ποια άδεια και εξουσιοδότηση μας ελέγχετε τις ταυτότητες εκ νέου αφού οι Έλληνες αστυνομικοί και η υπηρεσία του αεροδρομίου μας έχει ελέγξει ήδη στην Θεσσαλονίκη;

Απάντηση: Έτσι πρέπει λόγω της μεταναστευτικής κρίσης.

- Έχουμε ελεγχθεί ήδη όμως στην Θεσσαλονίκη πριν μπούμε στο αεροπλάνο. Δεν επιτρέπεται να μας ελέγξετε πάλι. Είναι ταξίδι ανάμεσα σε δύο κράτη της συμφωνίας Σένγκεν. Καταπατείτε την διεθνή συμφωνία.

Απάντηση: Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία. Δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα.

- Δεν θέλω να ελεγχθώ πάλι, τι θα συμβεί εάν δεν δεχτώ;

Απάντηση: Πρέπει να σας πάω στον ανώτερο μου και να μιλήσετε μαζί του.

15 σχόλια:

  1. Αθτη ειναι η χωρα των αθλιων κυβερνησεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έτσι είναι. Όμως πρέπει να λάβουμε και υπ'όψιν ότι πολλοί λαθρομετανάστες αποκτούν εύκολα ταυτότητες και διαβατήρια ελληνικά στην Αθήνα με 400 ευρώ . Ακόμα και οι Αλβανοί τα αποκτούν από το σπίτι τους στο Δυρράχιο με 1000 ευρώ!
    Πώς να μας πάρει σοβαρά η κάθε αστυνομία της Ευρώπης ή των ΗΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αληθεια παντα ποναει οταν την ακουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και φυσικά ελεγχουν και Γερμανούς για όποιον αραδειάσει πάλι μπαρούφες περι ναζισμού και άλλες ηλιθιότητες.
    Για όποιον δεν το γνωρίζει οι ταυτότητες μας είναι τριτοκοσμικές.
    Ο κομματικός στρατος γνωστός και ως δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να διαλυθεί , είναι άχρηστοι , αχρείαστοι και μας κοστίζουν πλέον τη ζωή μας και το μέλλον μας.
    Έχουμε καταντίσει 3ο κοσμική χώρα με όλο αυτό το συφερτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία φορά ναζιστής για πάντα ναζιστής. Το έχουν στο αίμα τους. Το μόνο που έχουν προσφέρει στην Ανθρωπότητα είναι εγκλήματα και σφαγές

      Διαγραφή
    2. Τόσα ξέρεις τόσα λες, υποβιβάζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη υποβιβασμένο επίπεδο σχολίων αυτού τού ιστολογίου.

      Δεν προσέφεραν τίποτε σε όλους τούς τομείς πνεύματος, επιστήμης, μουσικής, φιλοσοφίας κλπ.;

      Διαγραφή
    3. Original no. Follow the foot steps of their works and see where it takes you.

      Διαγραφή
  5. Εάν υπάρχει έστω και ένας που να λέει ότι η Γερμανία ΔΕΝ κάνει καλά με αυτή τη πολιτική της, τότε επειδή σίγουρα θα πρόκειται για άτομο που δύσκολα να πειστεί με επιχειρήματα από κάποιον άγνωστο σε ένα blog, ας κάνει τη χάρη στον εαυτό του να δει την ταινία Aus dem Nichts (In the fade) του 2017. Κατά τα άλλα, όπως και οτιδήποτε άλλο στη ζωή, το να είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό ή καθ'όλα σωστό. Έτσι λοιπόν και ο συν-Έλληνας που ταξίδευε μπορεί να είχε το γράμμα του νόμου με το μέρος του αλλά και οι Γερμανοί που τον έλεγχαν κάθε φορά είχαν ένα σωρό άγραφους νόμους με το μέρος τους. Ο καθένας ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του, να είναι σωστός και μέσα στη χώρα του, όσο βρώμικη και άσχημη και αν την κατάντησαν. Ύστερα την οικογένεια του και το σπίτι του. Ύστερα τη πόλη του, τον συνάνθρωπο του και τη χώρα του. Και μετά να πάει να πουλήσει εξυπνάδες σε τρίτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονταν τέλος τού περασμένου χρόνου, αλλά είχαν σταματήσει. Άρχισαν ξανά, ή είναι μεμονωμένα περιστατικά;

    "Γερμανοί αστυνομικοί εξευτελίζουν.." γράφει ο τίτλος, αλλά στο κείμενο εμφανίζεται ένας, ο οποίος λέει ότι "Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία. Δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα".

    «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους ελέγχους της ελληνικής αστυνομίας στα ελληνικά αεροδρόμια, γι' αυτό και προχωρήσαμε σε άρση ελέγχων στα δικά μας», δήλωσε στη DW ο Ντίτερ Ρόμαν, αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (απ' εδώ).

    Προσωπικά, δίνω περισσότερη σημασία στα λόγια τού αρχηγού, παρά σ' αυτά ενός τυχόντος αστυνομικού.

    Αλήθεια, τι ακριβώς συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον επερχόμενο διαγωνισμό για ταυτότητες και διαβατήρια υψηλής αξιοπιστίας - 350 εκ. € - βασικός διεκδικητής είναι η Γερμανικών συμφερόντων VERIDAS - Ματσούκης...Υπέρ αυτής κινείται - αγαρμπα - η Γερμανική Πρεσβεία, ομάδες Γερμανών εγκαθέτων στην Ελληνική Διοίκηση και αλλοι ενδιαφερόμενοι...
    CUI BONO ; Γιατί αραγε να ελέγχονται τόσο ασφυκτικά και εξονυχιστικά τα Ελληνικά εγγραφα στα Γερμανικά αεροδρόμια ; Γιατί "δεν εχουν καμμία εμπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ" ;
    Ε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κι εγώ ταξιδεύω συχνά - και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη - δεν μου έχει συμβεί ποτέ, κρατώ την ταυτότητα στο χέρι, υπάρχουν, συνήθως 2 αστυνομικοί ένστολοι στην πύλη εξόδου - που απλά κοιτούν αδιάφορα.
    Χωρίς να αμφισβητώ την μαρτυρία του συντάκτη, πιθανολογώ ότι ήταν κάτι περιστασιακο και έκτακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τον Απρίλιο, που οι έλεγχοι σταμάτησαν, δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτυρηθεί ξανά, ούτε ο ίδιος αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα. Ο τύπος έχει χαλάσει τον κόσμο, διότι ίσως έπεσε σε κανέναν μ.λάκα ελεγκτή. Το έχει στείλει και στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ τού Παντελή Σαββίδη.

      Διαγραφή
  9. πριν μια βδομαδα γυρισα απο βερολινο και δεν με ξεφτιλισε κανεις ξεφτιλας γερμανος
    μαλλον εγω τους ξεφτιλισα τους αρχιξεφτιλες του πλανητη(μετα τους δικους μας αριστερους εδω φυσικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. We cannot blame others for trying to do their jobs. Besides, we have sold everything; values, family, country, etc. Why should they show any respect to the garbagge of the world???? They should spit on our documents and our faces. We well deserve it. Our past will not save us for ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.