15/12/18

Οι ΗΠΑ προ των ευθυνών τους – Επίκειται επίθεση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στη Συρία

Σάββας Καλεντερίδης
Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές (Πέμπτη μεσημέρι), οι Τούρκοι έχουν αφαιρέσει στελέχη του τείχους (στην πόλη Ακτσάκαλε) που οι ίδιοι ύψωσαν στα σύνορα με τη Συρία, ενώ έχουν συγκεντρώσει μονάδες πυροβολικού, αρμάτων, πεζικού και καταδρομών, και περίπου 3.000 τζιχαντιστές που μετέφεραν εκεί από το Ιντλίμπ. Αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι από μέρα σε μέρα, αν όχι από στιγμή σε στιγμή, αρχίζει μια νέα επιχείρηση εισβολής στη Συρία, με στόχο τους Κούρδους, οι οποίοι σήκωσαν στους ώμους τους το κύριο βάρος της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους, μετρώντας πάνω από 10.000 νεκρούς στα πεδία των μαχών.

Αν και υπάρχουν ανακοινώσεις των ΗΠΑ που ζητούν από την Τουρκία να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή μιας τέτοιας επιχείρησης, όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν έχει πάρει τις αποφάσεις του.
Το θέμα είναι τεράστιο, μια που είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ενεργεί στρατιωτικά έξω από το έδαφός της χωρίς τη φανερή στήριξη μιας μεγάλης δύναμης – τη φορά αυτή δε ενεργεί παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, στρεφόμενη μάλιστα εναντίον διακηρυγμένου συμμάχου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Παραπέμπουμε στο χαρακτηριστικό άρθρο Τούρκου αρθρογράφου για το θέμα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Yeni Şafak – την επικοινωνιακή «ναυαρχίδα» του Ερντογάν και του νέου βαθέος κράτους.
Θα επανέλθουμε στο θέμα στο άρθρο μας της Κυριακής.

http://www.pontos-news.gr/article/187979/oi-ipa-pro-ton-eythynon-toys-epikeitai-epithesi-tis-toyrkias-enantion-ton-koyrdon-sti

1 σχόλιο:

  1. Κάπου στηρίζεται η σύμμαχος Τουρκία αλλά και η φίλη Αμερική αν έχει κότσια ας τα βάλει με την Τουρκία, όχι μόνο λόγια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.