7/12/18

Ποιος θα'ρθει να επενδύσει

Πριν λίγες μέρες μιλούσα με έναν Έλληνα μικρομεσαίο επιχειρηματία που έχει μεταναστεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μου περιέγραψε πόσο εύκολο ήταν να ανοίξει ΑΦΜ και επιχείρηση, και πόσο απλή ήταν η συναλλαγή με άλλους σε ένα δεδομένο τοπίο αξιόπιστων κανόνων που ορίζονται από τους νόμους και επιβάλλονται από τα δικαστήρια σύντομα και ουσιαστικά σε περίπτωση που οι κανόνες δεν τηρηθούν. Οι φορολογικοί συντελεστές είναι  ξεκάθαροι και δεν αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο, ενώ όσες ασφαλιστικές εισφορές καταβάλλει κάποιος είναι δικά του χρήματα και κανένας τρίτος και κυρίως ούτε το κράτος, δεν έχει δικαίωμα να τις ακουμπήσει.
Τον περασμένο μήνα ένας άλλος γνωστός μου έλεγε ότι ο γιατρός αδελφός του πήγε στη βόρεια Ευρώπη και βρήκε δουλειά σε πολύ σύντομο χρόνο σε ιδιωτικό νοσοκομείο, με απολαβές που του επιτρέπουν μια άνετη διαβίωση για εκείνον και την οικογένειά του χωρίς την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας και τον διωγμό που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή εναντίον οποιουδήποτε επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν αρχίσουν να πέφτουν νεκροί στα πεζοδρόμια οι πολίτες από την πείνα, ώστε να ζητήσουν μόνοι τους να γίνει η Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές, δεν θα αλλάξει τίποτα.
    Κανείς δεν μας λέει πόσα πραγματικά χρόνια χρειάζονται οι αλλαγές για να γίνει η Ελλάδα ελκυστική στους αληθινούς επενδυτές, όχι τους επενδυτές που παίρνουν δάνεια από τις υπερχρεωμένες τράπεζες της Ελλάδας όπως η Fraport.
    Στον υπολογισμό του χρόνου για τις αλλαγές πρέπει να συμπεριλάβουμε τον χρόνο που θα χάσουμε σε απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις.
    Κατά την γνώμη μου οι αλλαγές μπορούν να γίνουν γρήγορα(σε 6 μήνες) αρκεί να κηρύξει το κράτος στρατιωτικό νόμο και να προσλάβει την academi(blackwater) για να διαλύσει τις αναρχικές ταξιαρχίες που θα καίνε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και να διώξει τους δημόσιους υπαλλήλους που θα απολυθούν(αυτοί θα κάνουν καταλήψεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.