3/12/18

Ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ στο σπίτι τού Υπ.Εξ. του Αττίλα στην Άγκυρα

Λάζαρος Μαύρος
ΤΗΝ Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, στην Άγκυρα, στο σπίτι του Υπουργού Εξωτερικών του συνεχιζόμενου Αττίλα κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έγινε δεκτός ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού και ο αρμοδιότερος του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, κ. Τουμάζος Τσιελεπής, και συνομίλησαν για το Κυπριακό με τον Υπουργό των Κατακτητών.
Ο κ. Τσαβούσογλου, μάλιστα, είχε στείλει στο αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας το υπουργικό του όχημα, για να παραλάβει τον Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ και τον συνοδό του.
Η εφημερίδα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, πάντως, η «Χαραυγή», επιμένει ότι «μόνο μέσα από τις συνομιλίες θα μπορέσουμε να… εκθέσουμε την Τουρκία» (και την… αδιαλλαξία της)! Μέχρι τώρα, ωστόσο, οι συνομιλίες Άντρου - Αττίλα δεν οδήγησαν στο να εκτεθούν οι Κατακτητές!
ΕΝΝΕΑ μέρες μετά από τις εν Αγκύρα συνομιλίες του κ. Άντρου Κυπριανού με τον Υπ.Εξ. του Αττίλα, δεν εντοπίστηκε ακόμη η παραμικρή προσπάθεια του πρώτου να εκθέσει τον δεύτερο. Ακόμη περισσότερο:

Παρ’ όλες τις έκτοτε καθημερινές του εμφανίσεις στα ΜΜΕ, ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ αρνείται να ενημερώσει τον λαό, συμπεριλαμβανομένων και των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, για τα όσα ο ίδιος εξιχνίασε στις εν Αγκύρα κατ’ οίκον συνομιλίες του με τον Υπ.Εξ. του 44ετούς Αττίλα.

Ούτε θεώρησε ως υποχρέωσή του, έναντι του λαού και των ψηφοφόρων του, να ικανοποιήσει το δικαίωμα πληροφόρησης των πολιτών για τη «σημαντική» αυτή «αποστολή» του στην πρωτεύουσα των Τούρκων Κατακτητών.

ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ δεν τόλμησε ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ να εξηγήσει στον λαό (που εκλέγει και τον ίδιο ως βουλευτή) ποια νομίζει ο ίδιος ότι είναι η στρατηγική και η τακτική των Τούρκων Κατακτητών στο Κυπριακό. Και πώς μεθοδεύονται υλοποιούμενες επίμονα κι υπομονετικά οι εκπεφρασμένες νεο-οθωμανικές επιδιώξεις των επί 16ετία εδραιωμένων στην εξουσία Ισλαμιστών του κ. Ερντογάν, για την Κύπρο, για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ακριβώς ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και των ψηφοφόρων επέδειξε ο ίδιος Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ και πριν από τρία σχεδόν χρόνια, μετά τις συνομιλίες που είχε, συνοδευόμενος και πάλιν υπό του κ. Τσελεπή, στην Κωνσταντινούπολη, το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, όχι μόνο με τον Υπ.Εξ., αλλά και με τον τότε Πρωθυπουργό του συνεχιζόμενου Αττίλα τον κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΕΚΕΙΝΗ την εποχή, αρχίζοντας από την 8ην Ιανουαρίου 2016, ενόψει της συνάντησης Άντρου Κυπριανού και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι και 26 μέρες μετά τη συνάντηση, είχαμε δημοσιεύσει δέκα δικά μας άρθρα, στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ του 2016, για εκείνες τις συνομιλίες, κρίνοντας, αναλυτικά, τη σπουδαιότητα του γεγονότος. Και ιδίως όσα θα είχε ενδεχομένως αποκομίσει ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ. Υπενθυμίζουμε ότι είχε χαρακτηρισθεί ως εθνικής σημασίας η αποστολή του, αφού προτού μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, είχε συνεννοηθεί επί τούτου και με τον Πρόεδρο του κυπριακού μας κράτους Νίκο Αναστασιάδη και με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών του ελλα-δικού μας κράτους Νίκο Κοτζιά.

Από τα δέκα εκείνα άρθρα, τα τρία τελευταία δημοσιεύτηκαν μετά την επάνοδο του Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

ΑΞΙΖΕΙ, νομίζουμε, να παραθέσουμε εδώ το 10ο και τελευταίο άρθρο μας, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, με τον τίτλο «Verbatim Γ.Γρ. ΑΚΕΛ με τους Κατακτητές»:


ΠΕΡΑΣΑΝ ήδη 25 μέρες από την 1η στην ιστορία συνάντηση και συνομιλίες Έλληνα Κύπριου Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ, βουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, του κ. Άντρου Κυπριανού, με τον πρωθυπουργό και τον υπ.Εξ. της Τουρκίας - Κατακτητή - Διχοτόμο της Κύπρου, τους κ.κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, στην Κωνσταντινούπολη.

Πέρασαν 22 μέρες αφ’ ότου, την Τρίτη, 26.1.2016,  στο Προεδρικό της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσήλθε ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ και παρέδωσε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνομιλιών που είχε ο ίδιος με τους Τούρκους, συνοδευόμενος απ’ τον αρμοδιότερο του ΑΚΕΛ επί του Κυπριακού και συνάμα σύμβουλο του Αναστασιάδη στις «διακοινοτικές» συνομιλίες, κ. Τουμάζο Τσιελεπή.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ των συνομιλιών είναι, το πλήρες κείμενο των απομαγνητοφωνημένων verbatim - επακριβώς και κατά λέξη - συνομιλιών:

- Τι ακριβώς είπαν και τι ακριβώς ρώτησαν ο κ. Άντρος κι ο κ. Τσελεπής τους Τούρκους Κατακτητές;

- Και τι ακριβώς απάντησαν, σχολίασαν ή δεν απάντησαν, οι κ.κ. Νταβούτογλου και Τσιαβούσογλου;

Όλοι αντιλαμβάνονται πως είναι σπουδαιότατης σημασίας, αμφότερα.

Ώστε να κριθούν και οι μεν, Έλληνες ΑΚΕΛιστές και οι δε, Τούρκοι Κατακτητές, για όσα verbatim είπαν μεταξύ τους στις -ιστορικής σημασίας- συναντήσεις τους 23.1.2016 στην Κων/πολη.

Η σπουδαιότητα ορίστηκε, ιδίως, απ’ τις προηγηθείσες συνομιλίες προετοιμασίας που είχε ο κ. Άντρος, πριν πάει Κων/πολη:

- Αφ’ ενός με τον Πρόεδρο του κυπριακού μας κράτους κ. Αναστασιάδη κι αφ’ ετέρου με τον υπ.Εξ. του ελλα-δικού μας κράτους κ. Ν. Κοτζιά.

Γεγονός που καθιστούσε τον κ. Άντρο, οιονεί απεσταλμένο πανεθνικής σημασίας.

Η εφημερίδα του κόμματός του, η «Χαραυγή», ορθώς είχε χαρακτηρίσει στις 23.1.2016 ως «Αποστολή Υψηλής Ευθύνης και Σημασίας», τις συνομιλίες Άντρου και Τσιελεπή με τους Κατακτητές.

ΑΛΛΑ, ΕΚΤΟΤΕ, ο κ. Άντρος παρέλειψε να δώσει στα ΜΜΕ και στον λαό, εκείνα τα πρακτικά. Τα έδωσε στον Αναστασιάδη, τα εξήγησε σε ειδική επίσκεψη του προέδρου του ΔηΣυ κ. Αβέρωφ στα γραφεία του ΑΚΕΛ, τα γνωρίζουν βεβαίως οι Τούρκοι Κατακτητές, αλλά δεν ξέρουν ούτε τα μέλη κι οι οπαδοί του ΑΚΕΛ κι ούτε όλοι οι υπόλοιποι:

-Τι ακριβώς ρώτησαν και τι είπαν στους Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου οι κ.κ. Άντρος και Τσιελεπής;

- Και ποιες επακριβώς απαντήσεις έλαβαν;

Δεν ξέρουν οι ΑΚΕΛιστές -ούτε κι εμείς- με ποιες λ.χ. ερωτήσεις προσπάθησε να διαγνώσει ο κ. Άντρος τις προθέσεις της Τουρκίας, 23.1.2016, σε σχέση και σε σύγκριση με τη Νεο-οθωμανική Στρατηγική της Άγκυρας, σε βάρος της Κύπρου, που ο κ. Νταβούτογλου είχε αναλύσει κι «επιστημονικά» στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» το 2001 και στο 105σέλιδο έγγραφο προς την ΕΕ περί «Εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», 23.6.2014.

- Πότε, άραγε, θα δώσει τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ στον λαό ο κ. Άντρος;

Ενδιαφέρουν, κατά πάσαν πιθανότητα, και τους ευρωβουλευτές κι άλλα επίσης στελέχη του ΑΚΕΛ που ασχολούνται εσχάτως με την πολιτική των Τούρκων Κατακτητών σε βάρος των Κούρδων εντός κι εκτός τουρκικής επικράτειας… (ΕΙΡΗΣΘΩ, Πέμπτη, 18 Φεβρ. 2016)

Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.