28/12/18

Δυσκολεύουν τα πράγματα για την Τουρκία - Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είναι ευχαριστημένη για την παράδοση της Ιεράπολης στον στρατό της Συρίας

Μετά την είσοδο του στρατού της Συρίας στην Ιεράπολη/Μένπετζ και την ανάληψη του ελέγχο της πόλης από τους Κούρδους, η Ρωσία δήλωσε ότι "είμαστε ευχαριστημένοι από την είσοδο του στρατού της Συρίας στην Ιεράπολη, που μέχρι τώρα ήταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων".
Μετά από τις εξελίξεις αυτές και τις δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, ότι οι περιοχές από τις οποίες θα αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα, πρέπει να περάσουν στον έλεγχο του στρατού της Συρίας, αναμένεται να είναι αρκετά έως εξαιρετικά δύσκολο το έργο των Τούρκων αξιωματούχων που μεταβαίνουν αύριο στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, μεταβαίνουν στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο δοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν και ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ιμπραχήμ Καλίν.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, το βασικό αίτημα της τουρκικής αντιπροσωπείας είναι η αίτηση άδειας χρήσης του εναέριου χώρου της Συρίας από την τουρκική πολεμική αεροπορία, αν και στην ουσία θα πρέπει να ζητήσουν άδεια για διεξαγωγή της επιχείρησης εισβολής που προετοιμάζουν οι ΤΕΔ.

1 σχόλιο:

  1. Τις λεμονοκουπες μετα το στυψιμο τις πετανε ,παντα.Το τι νομιζε ο ταγιπ τους ειναι παντελως αδιαφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.