10/12/18

Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών προωθεί ο Τραμπ

Σύμφωνα με αξιωματούχο θα ζητήσει από το Κογκρέσο την έγκριση στρατιωτικών δαπανών 750 δισ. δολ.
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
Νέα μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του αμερικανικού Πενταγώνου φαίνεται πως πρωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς - σύμφωνα με αξιωματούχο - θα ζητήσει την έγκριση αμυντικών δαπανών ύψους 750 δισ. την επόμενη χρονιά.
Αντιμέτωπος με το υψηλότερο δημόσιο έλλειμμα της τελευταίας εξαετίας, ο Τραμπ ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου νωρίτερα φέτος να του παρουσιάσουν εισηγήσεις για τη μείωση των δαπανών των υπουργείων τους κατά 5%, αλλά οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξαιρεθούν από το μέτρο.
Το ποσό των 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπερνά τα 733 δισ. που το Πεντάγωνο σκόπευε να ζητήσει για το οικονομικό έτος 2020. Είναι επίσης αισθητά μεγαλύτερο από το ποσό των 700 δισ. δολαρίων για το οποίο έκανε λόγο ο Τραμπ τον Οκτώβριο.
Αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, εξήγησε πως ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις συζήτησε με τον Τραμπ τις τελευταίες ημέρες και αναφέρθηκε στους κινδύνους που θα ήγειρε κατ' αυτόν το να παραμείνουν στάσιμες οι αμερικανικές στρατιωτικές δαπάνες. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, έγινε σαφές στη συζήτηση πως ο Τραμπ θέλει να «επιταχύνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυβέρνησή του στην ανοικοδόμηση του στρατού» των ΗΠΑ.
Τον Αύγουστο, ο Τραμπ υπέγραψε έναν αμυντικό προϋπολογισμό ύψους 716 δισ. δολαρίων. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Ο στρατός των ΗΠΑ περνάει οικονομική κρίση, έχουν 10 αεροπλανοφόρα και χρησιμοποιούν μόνο τα 3. Επιπλέον τα F-35 τίναξαν τους προϋπολογισμούς στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προχθές είχαμε τα 31 ""γεννέθλια" της INF! Έγραψα ένα σχόλιο για την σημασία της Κούβας!Στις 4/12 η Πράβντα είχε δημοσίευμα για προετοιμασία συνάντησης του Πούτιν με τον νέο ηγέτη αντικαταστάτη των Κάστρο Miquel Diaz Kanel για τοποθέτηση ρωσικών πυραύλων στην Κούβα! Σε αντιστάθμισμα η Κούνα θα πάρει 50 εκ. δολάρια δάνειο! Στο σχόλιο μου είχα γράψει πόσο σημαντική ήταν η Κούβα! Όταν ξέσπασε η κρίση το 1962 η Αμερική είχε τοποθετήσειπυραύλους πυραύλους στην Τουρκία τους οποίους μετά την κρίση απέσυρε! Σήμερα πάμε για Καραιβική 2.0
    Την ίδια ώρα που μιλάμε η Ρωσία έστειλε Tu -160 ( υπερηχητικά τζετς ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές) ανακοινώνοντας 2.8 δις για συντήρησή τους! Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε πως θα δεχτεί πολεμικά πλοία για ελλιμενισμό στις ναυτ. Βάσεις της! Αντιλαμβάνεστε πως επάνω μπορούν να μεταφερθούν εκτοξευτήρες και τα "πυραυλάκια" που φοβούνται οι Αμερικάνοι πως φτάνουν από 500- 5500 χλμ! Ταυτόχρονα γην κίνηση υποστηρίζουν η Κίνα, το Ιράν, η Κούβα! Επίσης ο Μαδούρο θα επισκεφθεί το Ιράν! Το κερασάκι? Έχει πηγαινέλα ο Ερντογάν στον Μαδούρο! Αυτά θα γίνουν αν οι Αμερικάνοι δεν φύγουν από την Ουκρανία και την Οχάκοφ την οποίσ θέλουν να στελεχώσουν! Επίσης πρέπει να το ξανασκεφτούν για την INF! Σειρά τους να αγοράσουν χρόνο!ψυχροπολεμικό κλίμα δημιουργείται και σύννεφα μαύρα σκεπάζουν την ανθρωπότητα! Οι Αμερικανοί με την αύξηση του προυπολογισμού στην άμυνα τραβάνε το χαλί της οικονομίας κάτω από τα πόδια τους! Αυτό είναι επικίνδυνο για την ανθρωπότητα! Μια άλλη φορά θα πω την γνώμη μου γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.