16/12/18

Οταν κλαίνε τα παιδιά του Ζαχαριάδη



Στον διανοητικό ορνιθώνα που κατασκεύασε η εκπαίδευση της μεταπολίτευσης είναι στερεότυπη η άποψη ότι δυστυχώς τον Εμφύλιο τον έχασε το Κομμουνιστικό Κόμμα, διότι αλλιώς η Ελλάδα θα είχε καταγάγει ακόμη έναν ιστορικό θρίαμβο. Ακολουθούν κοινοί τόποι, όπως ότι για όλα φταίνε οι Αγγλοι και ο Σκόμπι, ότι αντίσταση στην Κατοχή έκαναν μόνον το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ και ότι όσοι δεν συμπαραστάθηκαν στην αιματηρή ανταρσία του Ζαχαριάδη το έκαναν επειδή ήσαν δωσίλογοι. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που δύο παρουσιαστές μιας «ιστορικής» εκπομπής για τη μάχη της Αθήνας έχυσαν δάκρυ πικρό για την ήττα του ΚΚΕ. 
Ούτε εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η παράσταση δόθηκε από την κυβερνητική τηλεόραση εν έτει 2018. Αυτά έμαθαν τα παιδιά, αυτά πιστεύουν κι αυτά παπαγαλίζουν, αφού είναι υπάλληλοι της τηλεόρασης που πληρώνει, θέλει δεν θέλει, ο φορολογούμενος. Δικαίωμά τους να έχουν απόψεις και να τις εκφράζουν κατά το δοκούν.


Για τη συνέχεια Kathimerini

4 σχόλια:

  1. Δεν γνώρισα ούτε πολέμους ούτε εμφύλιο πόλεμο, εκείνο που έχω γνωρίσει και που το ζω, είναι η αδιαλλαξία, ο αυταρχισμος την καταπίεση του λαού καθώς και το μίσος μεταξύ του λαού !!!!! Αν και κατάγομαι από αριστερή οικογένεια, δεν θέλω ούτε να τους δω !!!!!! Μεγαλύτεροι απατεώνες απ αυτούς δεν υπάρχουν !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παρεξηγηθεί ο χρηστάρας, μη λές τέτοια πράγματα για τους αριστερούς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Chris (16/12/18)
      Aν εννοείς εμένα με το «Χρηστάρας» σε διαβεβαιώνω ότι με τις γελοιότητες χαμογελώ ειρωνικά και δεν παρεξηγούμαι, λυπάμαι όμως για το υπέρ το δέον χαμηλό πολιτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό επίπεδο των γελοιογράφων.

      Διαγραφή
  3. Ο συντάκτης αυτού του άρθρου Τάκης Θεοδωρόπουλος αναφέρεται στο σιδηρούν παραπέτασμα.
    Είναι ο όρος που χρησιμοποιούνταν στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου μεταξύ της δύσης και του κομμουνιστικού μπλόκ.
    Τα χρόνια πέρασαν ο κομμουνισμός αυτοκαταργήθηκε , όμως οι επαγγελματίες του αντικομμουνισμού επιμένουν στα επιχειρήματα του ψυχρού πολέμου γιατί δεν μπορούν να υποστηρίξουν με σημερινή και επίκαιρη επιχειρηματολογία τις ακροδεξιές πολιτικές και την βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού.Αντί να αυτοπροσδιοριδσθουν πολιτικά ετεροπροσδιορίζονται.
    Γιατί δεν υμνολογούν( όπως έκαμναν πριν από λίγο) τον φασίστα ρατσιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Όρμπαν;
    Γιατί αποσιωπούν τις μαζικές διαδηλώσεις- διαμαρτυρίες στην Βουδαπέστη , που γίνονται εξ αιτίας των οικονομικών μέτρων ;
    Γιατί μας κρύβουν ότι στα τελευταία χρόνια μετανάστευσαν 600 χιλιάδες νέοι της Ουγγαρίας;
    Γιατί μονόπλευρα οι επαγγελματίες του αντικομμουνισμού αναφέρονται με μίσος στα γεγονότα με τον ΕΑΜ ΕΛΑΣ και αποσιωπούν ότι το 1944 ο Τσώρτσιλ με γραπτή εντολή στον στρατηγό Σκόμπυ είπε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην Ελλάδα όπως θα το αντιμετώπιζε σε μια κατεχόμενη χώρα;
    Γιατί μας κρύβουν τα γεγονότα και αποσιωπούν ότι οι συνεργάτες των ναζί κατακτητών αυτόματα πήραν άφεση αμαρτιών και εντάχθηκαν στις «εθνικόφρονες» δυνάμεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.