4/12/18

Η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο μπάχαλο - Πρωθυπουργός, Αστυνομία, Εισαγγελείς μπάχαλο... Γκάφα ολκής στη δικογραφία για το λαθρεμπόριο χρυσού - Εντός της ημέρας αναμένεται η απόλυση των κατηγορουμένων

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ
Σε κατάρρευση μπορεί να οδηγηθεί το οικοδόμημα του κατηγορητηρίου για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού με αποτέλεσμα να απολυθούν όλοι οι κρατούμενοι μεταξύ αυτών και ο Ριχάρδος Μυλωνάς μετά την βεβαίωση από τις αρμόδιες αρχές ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δικογραφία, δεν υπάρχει.
Η εξέλιξη της υπόθεσης - πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά - ξεκίνησε όταν συνήγορος κατηγορουμένου, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έθεσε το θέμα του αν έχει βεβαίωση στη δικογραφία από τις τελωνειακές αρχές σύμφωνα με το νόμο ότι οφείλονται δασμοί για την εξαγωγή, νόμιμη η παράνομη, στην Τουρκία.
Εισαγγελέας και ανακριτής απευθύνθηκαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών και η ΑΔΑΕ ανέλαβε να απαντήσει δίδοντας την απάντηση ότι στις εξαγωγές χρυσού δεν πληρώνονται δασμοί όταν οι εξαγωγές γίνονται στην Τουρκία.
Μετά ταύτα ο συνήγορος του Ριχάρδου Μυλωνά Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης του πελάτη του και οι ανακριτικές αρχές θα αποφανθούν εντός της ημέρας.

Η παράλειψη της βεβαίωσης στη δικογραφία για τη λαθρεμπορία έχει ολέθριες συνέπειες για το σύνολο της υπόθεσης καθώς συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα σοβαρά αδικήματα όπως η εγκληματική οργάνωση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι ανακριτικές αρχές αναμένεται να προβούν σε απόλυση των κατηγορουμένων που κρατούνται ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών Ευ.Ιωαννίδης μελετά το θέμα μήπως και καταστεί δυνατόν να σωθεί κάτι από την υπόθεση που διαθέτει εκ των πραγμάτων, σοβαρές ενδείξεις παράνομης δράσης, αλλά η δικογραφία χτίστηκε με «τα πόδια».

Το θέμα με τη δικογραφία της λαθρεμπορίας χρυσού, που βασίστηκε σε μάρτυρα, αντί για έγγραφο που απαιτεί ο νόμος, θέτει μείζονα θέματα νομιμότητας τόσο για τις αστυνομικές όσο και για τις δικαστικές αρχές που χειρίστηκαν το θέμα ενώ θίγονται θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου, την εμπιστοσύνη των πολιτών στις διωκτικές αρχές και το σοβαρότερο.

Οδηγούν σε ατιμωρησία εκείνους, όπως τους μετέχοντες στο συγκεκριμένο κύκλωμα, με τα λάθη και τις τραγικές παραλείψεις των διωκτικών αρχών.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόλυση των κατηγορουμένων που κρατούνται στις φυλακές για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη υπόθεση που φαίνεται ότι αποτέλεσε προχειροκατασκευή των διωκτικών αρχών.


Αλ. Κούγιας: «Σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι»

«Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια η οποία  προς τιμή της,  μας ανακοινώσε ότι από χθες το μεσημέρι, με επιμέλεια της, κατάφερε να προκαλέσει αντίδραση από ΑΑΔΕ, που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις», ανέφερε ο κ. Κούγιας και συνέχισε:

«Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως η δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν αυτή τη φαρσοκωμωδία».

«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα», δήλωσε ο δικηγόρος, Δημήτρης Κακόγιαννος, ενώ από την πλευρά του, ο Επαμεινώνδας Παπαδέας σημείωσε: «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανήλικων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».
Καθημερινή

31 σχόλια:

  1. Πόσο διαλυμένο κράτος είναι τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλακώσανε οι μεγαλοδικηγόροι … Δημητρακόπουλος (συνεργάτης Βορίδη) και Κούγιας δηλαδή όλη η διαπλοκή της Ελλάδας για να σώσει τον μαυραγορίτη που λιώνει την δυστυχία των Ελλήνων σε ράβδους χρυσού και τις στέλνει στον Ερντογάν. Που είναι τώρα οι τρομοκράτες που τους χρειαζόμαστε να βάλουν ένα οριστικό τέλος στους μαυραγορίτες και σία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Κοσμάς ο Αιτωλός Μετανοείτε,

      «…που είναι τώρα οι τρομοκράτες που τους χρειαζόμαστε να βάλουν ένα οριστικό τέλος στους μαυραγορίτες και σία?…»

      Μιλάς με γρίφους γέροντα και όσα λες θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αποτελούν ποινικό αδίκημα. Εισαγγελέας δεν είμαι, αλλά κοίτα να είσαι λίγο πιο προσεκτικός τι γράφεις και πως το γράφεις, μη τύχει και σου χτυπήσουν το κουδούνι τα παλικαράκια της Κρατικής. Και δεν είναι καιρός να τρέχεις με τα ράσα (Κοσμάς ο Αιτωλός γαρ) σε κρατητήρια με ασημένια βραχιόλια να κοσμούν τα απαλά χεράκια σου.

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή ἐπιτρέπεται ἡ χωρίς ἄδεια ἐξαγωγή χρυσοῦ; καί δή στήν...Τουρκία;
    Ἤ εἶναι τυπική μόνον ἡ ἄδεια καί κατά κάποια διάταξη "ὀφείλει" τό κράτος νά τήν χορηγῆ ὅσες ποσότητες καί ἄν διακινοῦνται;

    Τότε, γιατί ἔγιναν μεθοδεύσεις γιἀ τήν ἐξαγωγή τοῦ χρυσοῦ, μέ ἀσυνόδευτα δέματα καί μέ εἰδικές συσκευασίες, μετά ἀπό χυτήρια πού ἄλλαζαν στόν χρυσό τήν μορφή του;
    Μήπως ἔγινε τόση δουλειά, γιά νά ἀποφύγουν τά λαδώματα γιά τίς ὑποχρεωτικῶς διδόμενες (κατά ὑποθετικόν νόμον) ἄδειες οἱ διακινητές;
    Μά τότε, ἔχουν καί ἀξίωση ἀποζημιώσεως οἱ καημένοι, γιά τήν ταλαιπωρία στήν ὁποία τούς ὑπέβαλε ἕνα διεφθαρμένο κράτος πού τούς ἀρνεῖτο τίς σχετικές χορηγητέες (κατά ὑποθετικό νόμο) ἄδειες , καί τούς ἀνάγκασε νά μετέχονται τόσες μεθοδεύσεις γιά τό τίποτα...

    Το πρᾶγμα βρωμᾶ πολιτική διάσταση ὁλκῆς (λαδώματα κομματικῶν στελεχῶν, κλπ) : Ἀποκλείεται νά ἐπιτρέπονται οἱ ἐξαγωγές χρυσοῦ πρός τήν Τουρκία.
    Οὔτε μέ ἄδειες εἶναι δυνατόν νά ἐπιτρέπεται ἡ ἐξαγωγή μεγάλων ποσοστήτων χρυσοῦ στἠν Τουρκία ἤ σέ ἄλλη χώρα, σάν νά πρόκειται γιά ἐξαγωγή μελιτζάνων
    (για μαγείρεμα περισσότερου ἰμάμ-μπαϊλντί).
    Προφανῶς καί ὑπάρχει λαθρεμπορία, καί ἄν δέν ὑπάρχει τυπικῶς, τότε εἶναι τόσο ἀντισυνταγματικοί οἰ σχετικοί νόμοι, ὥστε οὔτε οἱ διακινητές δέν μποροῦσαν νά νά φαντασθοῦν ὅτι ἐνεργοῦσαν τυπικῶς νόμιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπληρώνω: Ἀνεξάρτητα τοῦ ὅτι ὑπάρχει πρόβλημα,
      εἴτε στά μμε πού παρήγαγαν χωρίς στοιχειώδη νομική αἴσθηση καί ἔρευνα τίς δηλώσεις δικηγόρων,
      εἴτε στίς διωκτικές ἀρχές πού ὑπέπεσαν σέ μιά τυπική μέν σοβαρή δε παράλειψη, ἡ ὁποία ὅμως ἀποκλείεται νά μή θεραπεύεται,
      πάντως ἡ οὐσία παραμένει:
      Γιά τό ὅτι κατ’ ἀρχήν ὑπάρχει θέμα λαθρεπορίας καί ειδικώτερα ἀποφυγή καταβολῆς εἰδικής εισοφράς κατά τήν ἐξαγωγή χρυσοῦ (ἄλλο τό ἄν στήν συγκεκριμένη περίπτωση στοιχειοθετεῖται) , δεῖτε αποφάσεις : Συμβ. Της Επικρατείας 168/2013, 2905/1997, 3358/2017 - Αρ. Πάγος 452/1999.
      Ἀπορῶ: Ποιός, πῶς, καί ποῦ βρῆκε, ὅτι εἰδικά ἐπί ἐξαγωγῆς χρυσοῦ στήν Τουρκία δέν ὑπάρχει λαθρεπορία;

      Διαγραφή
    2. >Δηλαδή ἐπιτρέπεται ἡ χωρίς ἄδεια ἐξαγωγή χρυσοῦ; καί δή στήν...Τουρκία;<

      Δεν γράφει πουθενά χωρίς άδεια. Πού το είδες; Απλώς δεν οφείλονται στις εξαγωγές χρυσού δασμοί όταν οι εξαγωγές γίνονται στην Τουρκία.

      >δεῖτε αποφάσεις : Συμβ. Της Επικρατείας 168/2013, 2905/1997, 3358/2017 - Αρ. Πάγος 452/1999<

      Δεν μπόρεσα να βρω καμμία από τις παραπάνω. Μπορείς να μού δώσεις πηγή; Σε τι ακριβώς αφορούν;

      >Ἀπορῶ: Ποιός, πῶς, καί ποῦ βρῆκε, ὅτι εἰδικά ἐπί ἐξαγωγῆς χρυσοῦ στήν Τουρκία δέν ὑπάρχει λαθρεπορία;<

      Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), η αρμοδία αρχή.

      >Ἀποκλείεται νά ἐπιτρέπονται οἱ ἐξαγωγές χρυσοῦ πρός τήν Τουρκία.
      Οὔτε μέ ἄδειες εἶναι δυνατόν νά ἐπιτρέπεται ἡ ἐξαγωγή μεγάλων ποσοστήτων χρυσοῦ στἠν Τουρκία ἤ σέ ἄλλη χώρα, σάν νά πρόκειται γιά ἐξαγωγή μελιτζάνων <

      Πού το βασίζεις;

      Διαγραφή
    3. Ψάξτο καλλίτερα, ἀλλιῶς ἄστο.

      Διαγραφή
    4. >Ψάξτο καλλίτερα, ἀλλιῶς ἄστο<

      Μού έχεις ξαναδώσει αυτή την απάντηση, σαν υπεκφυγή. Δεν θα ψάχνω εγώ γι αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αλλά δεν περίμενα και τίποτε περισσότερο από σένα. Εγώ παραθέτω πάντα τις πηγές μου, εσύ ποτέ. Πες σ' αυτούς που σού τα είπαν να ψάξουν, διότι σού τα έδωσαν λάθος. Ο ίδιος δεν ξέρεις πού και πώς να ψάξεις.

      Καν δεν απαντάς στο τελευταίο μου ερώτημα, αποδεικνύοντας ότι γράφεις ανεύθυνα, ως συνήθως.

      Διαγραφή
  4. Σημασία έχει πως το κομμάτι τους το έκαναν! Κράτησαν 5 μέρες στα ΜΜΕ το θέμα από τους πολλούς που τους σερβίρουν σανό στις ειδήσεις και στην Τατιάνα και έχουμε και λέμε! Κάτι να βρούμε για τις υπόλοιπες 360...θα φάμε και κανα δυο μέρες με το περίγελο, λίγο Κούγια, κάτι αν ο Ερντογάν πήγε για κατούρημα, αν ο Μπουλούτ είχε ξερόβηχα να φοβηθούμε, ο Προκόπης καθησυχάζει! Δηλαδή ρε Προκόπη τι θα πει δεν θα δεχτείς να έχει αλυτρωτισμό το σύνταγμα των Σκοπίων, τι λες? Επικοινωνείς? Να στείλω ένα καραφάκι Προκόπη με χταποδάκι? Θα πιείς άλλο ένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sakis mantas.
      Θα τους εξαπολυσει ενα αυστηρο διαβημα κατι σαν τους κεραυνους του Δια.

      Διαγραφή
    2. Καλη δουλεια αυτη του Προεδρου δημοκρατιας..Ενα σωρο λεφτα...υπηρετες...γευματα...τζαμπα ταξειδια...ποτα...ρουχα καλα...και που και που εχεις την υποχρεωση να λες και κανενα...ανεκδοτο...
      Αν πεις κατι " χοντρο"...και θυμωσει το ..ποπολο...εχεις και αλλοθι...." παιδια εγω δεν εχω...εξουσιες....Ειμαι το ...βαζο στο μαγαζι..ντιζαιν..."....Μπανιστηρι κανω στα πραγματα απο μακρυα..Ειμαι ας πουμε ο θεος ..Ωρος ...της αρχαιας Αιγυπτου...Την αλλη ..παπαρια που θα πω ..θα την πω σε εξι μηνες..πληρωτεους....Μεχρι να ξυπνησετε εσεις....εγω θαχω παρει συνταξη..." ...

      Διαγραφή
  5. Με τι λεφτά θα πληρωθείτε Δημητρακόπουλος, Κούγιας και σία. Α ναι το λεφτά δεν μυρίζουν αλλά τα λεφτά του μαυραγορίτη κουβαλάνε πολύ πόνο και εκμετάλλευση. .. δηλαδή ειναι μία άοσμη λέρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α)Υπάρχουν στην Ελλάδα capital controls ή όχι? Εάν υπάρχουν συμπεριλαμβάνεται και ο χρυσός που θεωρείται διεθνώς ως ισοδύναμος με μετρητά.

    Β)Πόθεν έσχες? Από που προέρχεται ο χρυσός?

    Γ)Γνωμικά

    1)Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα.
    Μπαλζάκ, 1799-1850, Γάλλος συγγραφέας

    2)Όταν κάποιος σου λέει ότι πλούτισε με σκληρή δουλειά, ρώτησέ τον: «τίνος;»
    Don Marquis, 1878-1937, Αμερικανός ποιητής & αρθρογράφος

    3)Μη πλούτει κακώς.
    Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχ .Ελλάδας

    4)Όστις καταθλίβει τον πτωχόν διά να αυξήση τα πλούτη αυτού, και όστις δίδει εις τον πλούσιον, θέλει ελθεί βεβαίως εις ένδειαν.
    Παλαιά Διαθήκη (Παροιμίαι ΚΒ’ 16)

    5)Πλούτος αδίκως συναγόμενος εξεμεθήσεται.
    Παλαιά Διαθήκη (Ιώβ, Κ’ 15)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α) Τα capital controls δεν αφορούν στις εξαγωγές.

      Β) "Η εξαγωγή χρυσού άνευ παραστατικών θα μπορούσε να αποτελεί μόνο φορολογική παράβαση, που όμως αυτή δεν αφορά τον εντολέα μας, ο οποίος λειτουργεί νόμιμα εκτεταμένο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων, με όλες τις νόμιμες άδειες και με καταγραφή όλων των συναλλαγών στα προβλεπόμενα βιβλία και στοιχεία, με δικό του αδειοδοτημένο χυτήριο και με πολύ υψηλούς ετήσιους τζίρους, και συνεπώς όλες του οι συναλλαγές είναι πλήρως διαφανείς και συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα παραστατικά" (απ' εδώ).

      Διαγραφή
    2. Gold laundering
      From Wikipedia, the free encyclopedia

      Gold laundering is the process whereby illegally obtained gold is melted and recast into another form. The recasting is performed to obscure or conceal the true origin of the gold. The recast gold is then sold, thus laundering it into cash.

      It may also refer to a money laundering transaction in which the exchanged good is gold.

      There are several stages in the gold laundering process. The first is the acquisition of the gold, which may be from any combination of sources, at least one of which is illegal. This is then treated as scrap metal, melted, then cast into a mold. This results in a transportable ingot, gold bar or other bulk form bullion.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Gold_laundering

      Διαγραφή
    3. Άσχετη απάντηση, διότι αναφέρεται σε παρανόμως αποκτηθέντα χρυσό (illegally obtained gold). Αυτός τον είχε δηλωμένο στα βιβλία των μαγαζιών του, κάτι που δεν αμφισβητήθηκε μέχρι σήμερα και δεν διώκεται για παράνομη κατοχή χρυσού.

      Διαγραφή
  7. Χμ.....βρωμάει η δουλειά...κανένας μα κανένας εισαγγελέας ανακριτρια δεν ήξερε τηνία νομοθεσία για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών προς Τουρκία? (Μόνο τα τρόφιμα υποβάλλονται σε καταβολή δασμων.αυτό και αν δεν είναι γελοίο ).και ο.κ "λάθος" τους.το χυτήριο στα Εξάρχεια?εάν λιωσεί το μετάλλο ποια η προέλευση ποια η ιδιοκτησία του?ποια τα νόμιμα παραστατικα του ριχαρδου? Χαρτιά σε ποια κοσμήματα αφού έχουν καταστραφεί. Βρωμάει βρωμάει πολύ και υπεύθυνοι είναι τρεις. Πρόεδρος εισαγγελέας ανακριτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορώ να σας καταλάβω. Το άρθρο """διακωμωδεί""" την όλη μεθόδευση της κυβέρνησης να παρουσιάσει μιά επιτυχία στο μέτωπο της εγκληματικότητας και των οργάνων που ενεπλάκησαν σ' αυτήν, με άγαρμπο και αντιεπαγγελματικό τρόπο.
    Το τί έκανε ο κάθε δικηγόρος και ο κάθε ριχάρδος, είναι δικός τους λογαριασμός. Λογαριασμός δικός μας είναι να απαιτούμε από την όποια κυβέρνηση να ""κόβει"" τα κεφάλια των ανικάνων οργάνων στο κυνήγι της παρανομίας και να θωρακίζει την οικονομία της χώρας ωστε ο πλούτος της να μην κάνει νόμιμα ή παράνομα φτερά για το εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Who needs the gold when we have the golden boys of SYRIZA??? Gold is for the capitalists

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο Απελλες ...Ο χρυσος και οι ανθρωποι εχουν μια ομοιοτητα.Και τα δυο οταν τα λυωνουν γινονται ..τουβλα...

      Διαγραφή
  10. Ὀρθη ἐπανάληψη
    Εἶναι σκάνδαλο τό νά πῆ κανείς ὅτι δέν ὑπάρχει σκάνδαλο στό θέμα αὐτό, καί ὅτι ἁπλῶς ἔσφαλαν εἴτε οἱ ἀστυνομικοί εἴτε οἱ Εἰσαγγελεῖς.
    Σκάνδαλο ὅμως ὄχι τόσο παραλείψεων ἐπειδή ἔτσι λέει ἕνας δικογόρος τῶν κατηγορουμένων πρός τούς δημοσιογράφους, πού σάν χάνοι τόν "πιστεύουν" (γιατί ἀλήθεια;),
    [παραλείψεις πάντα ἄλλωστε ὑπάχουν, σέ μιά τυπική διαδικασία],
    ἀλλά κυρίως σκάνδαλο λαθραίας ἐξαγωγῆς συναλλάγματος/χρυσοῦ, πρός τήν Τουρκία, μέ μεθοδεύσεις, χωρίς ἄδειες, καί χωρίς καταβολή εἰδικῆς εἰσφορᾶς.
    Ἤ μήπως εἶναι μέλος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως ἡ Τουρκία;
    Κι ἀφοῦ δέν εἶναι, πότε πέρασε ἀπό τό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο ἡ τυχόν ὑπάρχουσα "νομοθεσία" τῆς Ε.Ε. πού ἀναφέρεται σέ τρίτες χῶρες; Καί πῶς γίνεται αὐτή ἡ νομθεσία νά ἀλλάζει τούς σκληρούς Ἑλληνικούς κανόνες τῆς ἐλεγχόμενης - ἀπό τήν Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος καί τά Πιστωτικά Ἰδρύματα, ὑπό τόν ἔλεγχό της - ἐμπορίας χρυσοῦ;

    Ὑπῆρχαν ἄδειες γιά τόσο μεγάλες ἐξαγωγές χρυσοῦ στήν Τουρκία; Ἄν ναί, γιά πόση ποσότητα καί ποιοί συγκεκριμένα τίς ἔδωσαν;

    Διότι ἄν τυχόν ἔδωσαν τέτοιες ἄδειες, εὐθέως κόντρα στό δημόσιο συμφέρον, τότε πρόκειται γιά ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο, τοῦ τύπου: "Τρῶνε, τρῶνε, τρῶνε...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Βάσει της σύμβασης τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία αλλά και του άρθρου 157 ν. 2960/2001 για τη λαθρεμπορία που ορίζει ότι η πράξη της λαθρεμπορίας προϋποθέτει απώλεια δασμών, φόρων και επιβαρύνσεων είτε για το ελληνικό δημόσιο είτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν, αφού όλες οι ποσότητες χρυσού ήταν δηλωμένες στην «πηγή» (τα ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούσαν νόμιμα) και είχαν φορολογηθεί κανονικά!< (απ' εδώ). Η Τουρκία έχει ειδικό καθεστώς τελωνειακής σύνδεσης με την ΕΕ. Ούτε αυτό δεν ξέρεις; Τότε μάλλον εσύ πρέπει να ψάχνεις. Δεν λέω "καλλίτερα", απλώς να ψάχνεις, διότι είσαι εντελώς άσχετος. Μην πιάνεις θέματα που σε ξεπερνούν.

      Διαγραφή
  11. «η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.» Δηλαδή αν ο μαυραγορίτης έστελνε χρυσό στην Τουρκία παράνομα και δεν τον δήλωνε σε κανένα τελωνείο σημαίνει ότι είναι αθώος? ποιός πούστης έχει πάρει Ράβδους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλα. Ειναι πολλα τα λεφτα.
    Διαβαστε λιγο την ιστορια αυτου που εκλεψε χρυσο απο την τραπεζα της Αγγλιας. Τον κυνηγουσαν για χρονια και οταν τον επιασαν μεσα σε δυο μερες εξαφανιστηκε μαζι με το δεσμοφυλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ελεύθεροι και για το αδίκημα της ανθρωποκτονιας!!!! σαφώς αφού δεν σκότωσαν.
    Οι παραπανω ειναι αθώοι για όσα πλειστα αδικηματα δεν διεπραξαν και βλακωδεστατα καποιος εισαγγελεας τους προσαψε!!!!
    Για φοροδιαφυγή ας πούμε? Είναι αθώοι?
    Για την τήρηση του πρωτοκόλλου του ενεχειροδανεισμου, ειναι αθωοι? Υπάρχει αυστηρό νομικο πλαίσιο, τηρηθηκε?
    Είναι τα λεφτά πολλά Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι: Μιά δολοφονία τοῦ Χ προσώπου, δέν εἶναι τέτοια, ἄν ἀπό πουθενά δέν προκύπτει ὅτι ὁ νόμος τιμωρεῖ τήν δολοφονία τοῦ Χ ἄν εἶναι νά τηρηθοῦν ἔτσι οἱ κανόνες τῆς Ε.Ε. γιά τήν ἐλευθερία τοῦ ἐμπορίου, καί ἡ πολιτική της γιά τήν περαιτέρω πτώχευση τῆς Ἑλλάδος!!!!

      Διαγραφή
  14. Προσπαθήσαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις μαθητικές διαδηλώσεις και να τις υποβαθμίσουν. Το κατάφεραν; πως γίνεται να συμπέσουν αυτά τα δύο; Πάλι σύμπτωση είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.