28/12/18

Ο Τραμπ αποκάλυψε «κατά λάθος» τις ταυτότητες των πεζοναυτών στο Ιράκ

REUTERS/JONATHAN ERNST
Η χριστουγεννιάτικη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα, έπειτα από δριμεία κριτική που τα δύο χρόνια της θητείας του στον Λευκό Οίκο δεν είχε ποτέ επισκεφτεί τα αμερικανικά στρατεύματα στο εξωτερικό. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε πως ήταν η ώρα να πάει, να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες, τις οποίες θεώρησε μάλιστα ότι πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα αποκαλύπτοντας πρόσωπα και τοποθεσίες που τυπικά θεωρούνται απόρρητα.

EURONEWS
Τραμπ: «ΟιΗΠΑ δεν μπορούν να είναι ο χωροφύλακας του κόσμου»
Σύμφωνα με το περιοδικό «Newsweek», στο βίντεο ο Τραμπ εικονίζεται χαμογελαστός να ποζάρει με μέλη της επίλεκτης ομάδας Seal Team Five. Όπως συνηθίζει, έβγαλε selfies και έδωσε επίσης χαρακτηριστικά της φωτογραφίας, όπως τα ονόματα των στρατιωτικών με τους οποίους φωτογραφήθηκε.  
Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας δήλωσαν στο περιοδικό ότι τέτοιου είδους πληροφορίες είναι σχεδόν απόρρητες. Τα πρόσωπα επίσης των στρατιωτικών καλύπτονται ή παρουσιάζονται θολά.
Ο Τραμπ ασφαλώς, ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου διατηρεί το δικαίωμα να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες όπως την τοποθεσία όπου έχουν  αναπτυχθεί τα στρατεύματα. Σε κάθε περίπτωση, είθισται η ταυτότητα των ανθρώπων αυτών να προστατεύεται, σε περίπτωση που βρεθούν αιχμάλωτοι μιας εχθρικής κυβέρνησης ή μίας τρομοκρατικής ομάδας.   
Συνειδητά ή όχι, ο Αμερικανός πρόεδρος παρέκαμψε αυτήν την λεπτομέρεια. Αμέσως αφότου το Air Force One απογειώθηκε από το Ιράκ, βίντεο και φωτογραφίες μοιράζονταν με όλους τους χρήστες του Twitter. Και Τραμπ και Μελάνια δήλωναν ότι ήταν τιμή τους που επισκέφτηκαν τα στρατεύματα στη βάση Αλ Άσαντ, στο Ιράκ. «Ο θεός να έχει καλά τις ΗΠΑ!»,  έγραφε ο Αμερικανός πρόεδρος.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.