17/12/18

Κακαβιά: Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αλβανία του Παναγιώτη Μπάρκα- είχε βιβλία για την Βόρειο Ήπειρο


Δεκέμβριος 16, 2018. 19:38

 Αργυρόκαστρο.

Χθες το βράδυ στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, από την Ελλάδα στην Αλβανία, απαγορεύτηκε από τις αλβανικές τελωνειακές και αστυνομικές υπηρεσίες  να εισέλθει στην Αλβανία ο Παναγιώτης Μπάρκας, επικεφαλής του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Αργυρόκαστρου.

Η απαγόρευση έγινε επειδή ο Μπάρκας μετέφερε μαζί του περίπου 100 βιβλία, από τα οποία περίπου 20 είχαν ιστορικό περιεχόμενο για τη «Βόρεια Ήπειρο», και τα βιβλία αυτά ήταν για το πανεπιστήμιο του Αργυρόκαστρου, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
Πηγές αναφέρουν ότι τα βιβλία που κατασχέθηκαν και το υλικό που είχε ο Μπάρκας θα μεταφερθούν στο γραφείο του εισαγγελέα.
Η αστυνομία κράτησε αυτό το γεγονός μυστικό, και δεν  ανέφερε ούτε την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία του Παναγιώτη Μπάρκα, ούτε την κατάσχεση των βιβλίων.
Ο Μπάρκα- σύμφωνα με το δημοσίευμα- είναι εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και συχνά κατηγορείται για αντι-αλβανισμό.
Τέλος, είχε λάβει μέρος στα γεγονότα στους Βουλιαράτες, όπου είχε πει ότι τα συνθήματα των Ελλήνων εθνικιστών στην κηδεία του Κατσίφα δεν είχαν τίποτε το αντιαλβανικό, μόνο υπήρξε το σύνθημα «Σκοτώστε τα σκυλιά!».


www.echedoros-a.gr


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΝΤΙΑΛΒΑΝΙΚΑ" ΚΑΙ "ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ" ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Αγαπητοί φίλοι! 

Εσείς που ανησυχήσατε, τηλεφωνήσατε, ή δεν προσέξατε ή και αδιαφορήσατε.. Επιθυμώ να Σας ενημερώσω γι΄όσα μου συνέβησαν διότι θέλω να πιστεύω πώς δεν με αφορούν μόνο προσωπικά. Πρώτα όμως να ευχαριστήσω όλους εκείνους που ενδιαφέρθηκαν και μου συμπαραστάθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο, κυρίως τις διπλωματικές μας αρχές!
Πρόκειται για ένα αποτρόπαιο γεγονός, που μηνύει ξεκάθαρα τι επιδιώκει και στοχεύει! Τον εκφοβισμό και την πτώση κάθε αντίστασης διατήρησης της ταυτότητας.Την παραβίαση γι΄αυτό της πανεπιστημιακής αυτονομίας, την ελευθερία διακίνησης των ιδεών και των βιβλίων, την κατάχρηση κάθε αρχής σοβαρότητας και αξιοπρέπειας την πλαστογράφηση γι΄αυτό κάθε αλήθειας, την επίκληση κάθε ανομίας.
Καθώς επέστρεφα από Ιωάννινα μετέφερα μαζί μου περίπου 130 βιβλία για τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Ελληνικών. Ήταν δωρεές από πανεπιστήμια και ιδρύματα στην Αθήνα, με διάφορα περιεχόμενα από την αρχαία ελληνική γραμματεία, την ελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία, εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, κλπ
Στην Κακαβιά, στο τελωνείο αλβανικής πλευράς, αφού δήλωσα ότι φέρω βιβλία, μου είπαν ότι υπάρχει ξεχωριστή διαδικασία και πρέπει να γίνει σεβαστή. Συμφώνησα μαζί τους και πήγα τα βιβλία στην αίθουσα που μου υπόδειξαν. Θα έμεναν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 
Εκεί είδα όμως να φθάνουν με βιασύνη 6-7 άνδρες με πολιτικά η οποίοι αργότερα έμαθα ότι καμιά σχέση είχαν με το τελωνείο. Ζήτησαν να ανοίξουν τις κούτες. Τις άνοιξαν και αφού δεν βρήκαν κανένα βιβλίο πήραν ότι μπορούσαν που νόμισαν ύποπτα. 
Όπως ένα βιβλίο για τον Άρη Βελουχιώτη, ένα βιβλίο για το στρατηγό Γρίβα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, ένα βιβλίο μελέτη για τη Αρχαία Φοινίκη, ένα βιβλίο για το εμπόριο στην Αρχαία Ελλάδα, βιβλία για την Κουλουρίτσα, την Τσερκοβίτσα, για την Αυτοκέφαλη εκκλησία της Αλβανίας, τη θέση της Αλβανίας στο Β' Παγκόσμιο πόλεμο, για τους υιούς των μισθοφόρων, μια μονογραφία για ένα ιερωμένο του 1890.
Στη συνέχεια άρχισε ένας αγώνας νεύρων και πιέσεων. Οι πυκνές και συχνά έντονες επικοινωνίες έδειχναν ότι κάτι ετοιμαζότανε που τελικά έληξε με μια ανάκριση και με ένα πρακτικό κατάσχεσης στο οποίο τα βιβλία θεωρούνται στοιχεία ενός ποινικού αδικήματος. Παρά το γεγονός ότι μου είπαν ότι είναι τυπικό με ενημέρωσαν όμως ότι τα βιβλία θα τα πάρω αν κριθούν εντάξει στον εισαγγελέα. Άρα στην ουσία εισαγγελική υπόθεση. Δεν έδωσα κάποια σημασία διότι δεν έβλεπα κάποιο νομικό κώλυμα. 
Έφυγα με τα υπόλοιπα βιβλία και τι όμως έγινε. ΟΙ φωτογραφίες που τραβούσε ένας τύπος κυκλοφόρησαν την επόμενη στα αλβανικά ΜΜΕ με την κατηγορία ότι πρόκειται για αντιαλβανικά βιβλία που προσβάλλουν την εθνική ακεραιότητα και ασφάλεια της Αλβανίας. Ότι τα βιβλία θα εισέρχονταν σε ένα δημόσιο αλβανικό πανεπιστήμιο και θα δίδονταν στους φοιτητές. Με κατηγόρησαν ότι αυτό έχει γίνει πολλές φορές από μένα κλπ
Δεν έχω κανένα σχόλιο. Απλώς θέλησα να σας ενημερώσω ή να σας περάσω κάποια μηνύματα, που μας αφορούν. Εγώ τα έχω ξεπεράσει, Έχω πει τις απαντήσεις μου. ότι θέλω να με αποδεχτείτε ως Έλληνα και όχι αποβάλλοντας την ελληνικότητά μου. Γι΄αυτό και δέχομαι τώρα τα επεισόδια αυτά, γι΄αυτό πληρώνω....!

Παναγιώτης Μπάρκας

14 σχόλια:

  1. Κατὰ τὰ ἄλλα δὲν διεκδικοῦμε τίποτα, δὲν παραχωροῦμε τίποτα, στὰ λόγια.
    Στὴν πρᾶξι, πᾶρτε τα ὅλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Μπάρκα ευτυχώς υπάρχουν άτομα σαν και εσάς, Τώρα για την συμπεριφορά των Αλβανών δεν εκπλησωμαι γιατί οι άνθρωποι αυτοί είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη !!! Όμως μου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά της Ελληνικής κυβέρνηση η οποία δεν αντιδρά με πιεσ ώστε να περιοριστούν στο ελαχιστ αυτές οι βλακείες των Αλβανών !!!
    Και ας μην παρεξηγουνται κάποιοι τύποι και όταν αναφέρομαι στην κυβέρνηση δεν σημαίνει οτι δίνω συγχωροχάρτι στους προηγούμενους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράξενο γιατί όταν κάποιοι Αλβανοί προσπάθησαν να περάσουν βιβλία που μιλουσαν για την Τσαμουριά για να τα διαβάσουν κάποια Αλβανοπουλα που κάναν μαθήματα Αλβανικής, μπλοκαριστηκαν στα σύνορα και κατασχέθηκαν. Έτσι είναι. Όταν τα κανείς εσύ είναι σωστό, όταν τα κάνουν οι Αλβανοί είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aris. It seems you are not happy living in Greece. Go back to Albania with Rama who will accept you with open arms.
      We will miss you.

      Διαγραφή
    2. Beqo πρέπει να μην ξεχνάς ότι εκεί είναι αναγνωρισμένη η Ελληνική μειονότητα , έχω πολλούς φίλους Αλβανούς αλλά μάθε να ξεχωρίζεις την σωστή συμπεριφορά των αλβανικών αρχών από την λάθος συμπεριφορά!!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Beqo φαίνεται νὰ εἲστε μικρὸς σὲ ἡλικία καὶ δὲν γνωρίζετε τὴν Ἑλληνικὴ ἱστορία, ὅπως τυγχάνει καὶ μὲ πολλοὺς ἀπὸ ἐμᾶς τοὺς Ἕλληνες. Τὸ ὅτι μένετε στὴν Ἑλλάδα, ποὺ φυσικὰ ἤρθατε παράνομα, γιατὶ δὲν φαντάζομαι ὅτι πήγατε στὸ Ἑλληνικὸ προξενεῖο στὰ Τίρανα καὶ ζητήσατε νόμιμη μετανάστευση εἴτε γιὰ ἐργασία εἴτε γιὰ σπουδές, αὐτὸ λοιπὸν δὲν σᾶς καθιστᾶ ἐλεύθερο νὰ λέτε ὅτι θέλετε καὶ βασικὰ ἀστήριχτο. Τὸ ὅρος Ἄλβανο κάπου στὴν περιοχὴ τῆς Οὐκρανίας τὸ γνωρίζετε; Τὸ ὄνομα τῆς χώρας σας προἐχεται ἀπὸ ἐκεῖ πέρα. Ἐπίσης ὅσον ἀφορὰ κάποιους ποὺ θέλουν τὴν Ἤπειρο μέχρι τὴν Ἄρτα μπορεῖτε νὰ φαντάζεστε ὅτι θέλετε διότι ἔχετε βρεῖ τὴν πέμπτη φάλαγγα στὴν Ἑλλάδα ποὺ τὰ παίζει ὅλα γιὰ τοὺς ξένους. Δυστυχῶς ἡ Ἑλληνικὴ ἱστορία εἶναι γεμάτη προδότες, αὐτὸ τὸ ξέρουμε. Ἀλλὰ μάθετε καὶ κάτι ἄλλο, ἔχουμε ἱστορία 9.000 χρόνια καὶ πλέον, ἀκούγεται τρελλὸ γιὰ ὅλον τὸν πλανήτη, ὅλος ὁ πλανήτης μᾶς φθονεῖ γιατὶ χρησιμοποιεῖ τὴν λογικὴ τοῦ Ἀριστοτέλη, τὴν ἰατρικὴ τοῦ Ἰπποκράτη, τὴν μαιευτικὴ τοῦ Σωκράτη, τὴν στρατηγηκὴ τοῦ Θουκιδίδη καὶ παέι λέγοντας. Εἴμαστε οἱ ἰδιοκτῆτες αὐτῆς τῆς χερσονήσου μὲ συμβόλαιο ὑπογεγραμμένο ἀπὸ τὸν ἴδιο τὸν ΘΕΟ. Ἔχουν περάσει ἀπὸ ἐδῶ ὅλες οἱ φυλὲς τοῦ κόσμου, κάποιοι αἰώνιοι ἐχθροί μας τὸ γνωρίζουν καὶ ἀναρωτιοῦνται, πῶς ἐπβιώνουμε καὶ εἴμαστε τελικὰ οἱ μόνοι ποὺ θὰ τοὺς ἄντιμετωπίσουμε. Βᾶλτε το λοιπὸν καλὰ στὸ μυαλό σας ἐσεῖς, ὁ πρόεδρός σας καὶ ὅλο τὸ συνάφι ποὺ λέγεται Ἀλβανία. Κὰι 1 Ἕλληνας νὰ μείνῃ πάλι θὰ χάσετε. Δὲν μᾶς πτοήσανε ὁλόκληρες αὐτοκρατορίες κάτι ξυπόλητοι θὰ μᾶς βγάλουν γλῶσσα. Τὸ πνεῦμα δὲν μπορεῖς νὰ τὸ νικήσῃς με τὴν ὑλη διότι τὸ πνεῦμα τρέχει γρηγορότερα ἀπὸ τὴ ταχύτητα τοῦ φωτός. Καὶ κάτι τελευταῖο, ἐδῶ στὸ ἱστολόγιο γράφετε ἐλέυθερα ἂν ἐγὼ γράψῳ σὲ Ἀλβανικὸ ἱστολόγιο ὅτι, ὁ στρατὸς τῆς Ἑλλάδας πρἐπει νὰ σαρώσῃ τὴν Ἀλβανία μἐχρι τὰ Τίρανα θὰ δημοσιευθῇ; Ἡ πόρτα εἶναι ἄνοικτὴ καὶ τὰ σκυλιὰ δεμένα, μπορεῖς νὰ πᾶς ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ ἤρθες ὅπως καὶ ἐκατομμύρια ἄλλοι.

      Διαγραφή
    4. Ωραία μαθήματα αλβανικής γλώσσας κάνετε στους λαθραία "ματακομίσαντες" στον ελληνικό χώρο γονείς αλβανόπαιδων.
      Βιβλία για τους Τσάμηδες, συνεργάτες της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας.
      Και μετά θέλεις να σε παίρνουμε και στα σοβαρά.

      Κοίτα στη γωνία να δεις αν ερχόμαστε...

      Διαγραφή
    5. Με την αναρτηση η με τον μηνα ;.

      Διαγραφή
    6. Ευτυχως δεν ζω Ελλαδα. Εχω φυγει προ πολλου. Το θεμα εγκειται πως καθε κρατος εχει το δικαιωμα να μπλοκαρει προπαγανδιστικα βιβλια που ειναι κινδυνος για την εδαφικη ακεραιοτητα οπως κανει και η Ελλαδα καθε φορα που βρισκει βιβλια που δεν της αρεσουν. Βορεια Ηπειρος δεν υπαρχει, υπαρχει Αλβανια. Βορειοηπειρωτικο κρατος δεν υπαρχει, υπαρχει μια μικρη μειονοτητα που δεν ξεπερναει τους 30 χιλιαδες και αυτο ειναι. Οι Εκλογες και τα αποτελεσματα της μειονοτητας ειναι πεισματαρικες αλλα περαν πασης αμφιβολιας.

      Οσον αφορα για το 9 χιλιαδες χρονια ιστοριας, δεν θα μπω καν στον κοπο να σου απαντησω. Πιστευε οτι θες, ακομα και το οτι προερχεσαι απο τους ΕΛ και τους Ελοχιμ. Λιγη σημασια εχει. Και εννοειται πως αν ελεγες πως ο στρατος της Ελλαδας πρεπει να σαρωσει την Αλβανια θαπρεπε να μπαναριστεις, αλλα αν εκανες τον κοπο να δεις, θα εβλεπες πως αρκετοι Ελληνες ολη μερα καθε μερα γραφουν σε Αλβανικα σαιτ και λενε ακριβως αυτα. Εδω εχεις κομματα που λενε ανοιχτα να βομβαρδιστει η Αλβανια και να ριξουμε τσεκουρι και φωτια στα Αλβανικα σκυλια, πλακα μου κανεις? Αστο καλυτερα.

      Διαγραφή
    7. Ευτυχώς που έφυγες.Κανε μας τη χάρη και να μην ξαναγυρίσεις...
      Άκου λοιπόν για να τα ξεκαθαρίσεις μια και καλη....Στην αλβανια υπάρχει εθνική ελληνική μειονότητα αναγνωρισμένη απ' ολους...στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία αλβανική μειονότητα...ούτε θρησκευτική ούτε εθνική...Μεταναστες υπάρχουν και πολλοί απ' αυτούς παράνομα...
      Θαύμαζε λοιπον εσύ το κράτος της Μαφίας και των ναρκωτικών που υπάρχει εκεί και μείνε μακριά από δω...
      Μείνε εκεί που όλοι σχεδόν θέλουν να φύγουν...που ο στρατός απλώς δεν υπάρχει και όταν πάνε σε καμία άσκηση στο εξωτερικό την κοπανανε και ζητούν ασυάσ...όλα τα χετε εκεί...μπράβο σας...και το καλύτερο...έχετε καταντήσει το κράτος πόρνη του ερντογαν...

      Διαγραφή
    8. Ευτυχως που εφυγες απ την Ελλαδα ...οπως ...λες.Κι ευτυχως για την Γερμανια που οπως ...λες ...πηγες..Παρ ολα αυτα..εδω γραφεις...οχι στο Σπηγκελ...Κοιτα να σωσεις την ..Γερμανια τωρα...διοτι την Αλβανια δεν μπορεσες..γιαυτο κι εφυγες...Απ την μερα της δημιουργιας της..περιπου 100 χρονια...δεν εχει κανει απολυτως τιποτε..πουθενα...ουτε κοινωνικα..ουτε πολιτικα...ουτε πολιτιστικα...ουτε στις επιστημες..ουτε στο εμποριο...ουτε πουθενα..Ασε την Ελλαδα...και κοιτα την πληρη ανεπαρκεια σας στα παντα...την μεγαλυτερη ολων στην Ευρωπη ....

      Διαγραφή
    9. Aris, if you don't leave in Greece and have left Albania as you say (though I seriously doubt what you are claiming) then what the fuck are you doing writing in this blog? Unless you have something against Greece or even worst they are paying you per posting.

      Διαγραφή
    10. @ Panos Katakouzinos

      Είσαι σίγουρος ότι αυτός, στον οποίον απευθύνεσαι, ξέρει αγγλικά; Ελληνικά, πάντως, ξέρει κι εσύ ξέρεις να γράφεις ελληνικά. Γιατί δεν το κάνεις;

      Διαγραφή
  4. Υπάρχει μειονότητα τσάμιδων στην Ελλάδα και δεν το ξέρουμε;
    Υπάρχουν εθνικά μειονοτικά αλβανικά σχολεία και μας διαφεύγει κάτι;
    Πολύ μπερδεμένα τα λες συνέχεια.
    Πρόσεξέ το αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.