5/12/18

Εγκλωβισμένος μεταξύ Ζάεφ και Ριχάρδου ο Τσίπρας, αντέχει η κυβέρνηση μέχρι τον Μάιο;

Εγκλωβισμένος μεταξύ Ζάεφ και Ριχάρδου ο Τσίπρας, αντέχει η κυβέρνηση μέχρι τον Μάιο;
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Και όμως λίγο πριν μπούμε και επισήμως στη νέα χρονιά που αναμφίβολα είναι εκλογική, η κυβέρνηση δε δείχνει ικανή να μπορεί να πάρει τα ηνία στον επικοινωνιακό τομέα και να επιβάλλει την ατζέντα, με προφανή στόχο την αποκόμιση πολιτικών κερδών. Μία αδυναμία του Μεγάρου Μαξίμου που καθημερινά πλέον γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, προκαλώντας παράλληλα ερωτήματα για το κατά πόσο ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει τα «πολιτικά» αποθέματα να φτάσει έστω μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, όταν και σύμφωνα με τους περισσότερους ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να στήσει κάλπες.
Δεν αποτελεί μυστικό ότι τον τελευταίο μήνα το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας δει και τις κακές δημοσκοπήσεις, έχει πατήσει το κουμπί της αντεπίθεσης με σκοπό την μείωση της ψαλίδας, μια και ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα. Ακόμα και σε αυτή την τόσο «κομβικής σημασίας» λοιπόν περίοδο, στην κυβέρνηση καταγράφονται δύο σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες αλληλοσυνδέονται. Από την μία η ανεπάρκεια αφηγήματος και από την άλλη η αδυναμία καθορισμού της δημόσιας ατζέντας κάνουν την κατάσταση ασφυχτική για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Πλέον πρόσφατο παράδειγμα αλλά όχι το μόνο, η υπόθεση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία «χάθηκε» κάτω από την πρωτοφανή στα νομικά χρονικά «διαχείριση» με το ενεχυροδανειστήριο.

Μία σύντομη αναδρομή μάλιστα στην πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων 30 ημερών θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο ότι σε όποιες περιπτώσεις επιχείρησε να επενδύσει πολιτικά το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε αποτυχία.
Πιο συγκεκριμένα:

- Υπόθεση «Ριχάρδος»

Πρόκειται για ένα θέμα που αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε επιλέξει να το πολιτικοποιήσει στη Βουλή, μέσω της δικής του παρέμβασης θα ήταν ένα θέμα καθαρά δικαστικού χαρακτήρα και μόνο...

Όλοι όμως θυμούνται ότι ο κ.Τσίπρας αρχίζοντας την παρέμβασή του στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής στην συζήτηση για την ψήφιση φοροελαφρύνσεων, είχε πει : «...Αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο «Ριχάρδος», που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία και μέσα στην απελπισία τους προσπαθήσανε πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας». Τελικά η συγκεκριμένη υπόθεση δείχνει να λαμβάνει άλλη τροπή, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να εμφανίζεται πολιτικά εκτεθειμένος, αφού βιάστηκε να δώσει πολτιικές προεκτάσεις σε μία υπόθεση για την οποία η ίδια η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

- Σκοπιανό

Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών με τη δήλωση που φέρεται να έκανε, ποτέ δε διαψεύστηκαν, ο Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ουσιαστικά το σκεπτικό Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ταχθεί εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών. Με τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Ζάεφ επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ο κίνδυνος του αλυτρωτισμού που ανακύπτει ως αποτέλεσμα της σύνθετης ονομασίας και της αναγνώρισης "μακεδονικής" γλώσσας και ταυτότητας.

Το γιατί είναι απλό,αφού όποιος αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως "Μακεδόνας" θα μπορεί να εγείρει αξιώσεις και σε μία ανύπαρκτη «άλλη Μακεδονία», εν προκειμένω αυτό που οι Σκοπιανοί ονομάζουν "Μακεδονία του Αιγαίου".

- Δήθεν συμφωνία κυβέρνησης εκκλησίας
Παρά την επίμονη επικοινωνιακή προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες ότι Μαξίμου και εκκλησία είχαν συμφωνήσει σε μία σειρά διατάξεων, ήρθε η απόφαση της Ιεραρχίας της Ελλάδας και ανέτρεψε και σε αυτή την περίπτωση το σκηνικό.

Όσο λοιπόν και αν προσπαθεί ο κ.Τσίπρας τον τελευταίο μήνα να επινοήσει κάποιο αφήγημα δείχνει να μην μπορεί ούτε να το καταφέρει ούτε να το επιβάλλει στη δημόσια συζήτηση. Οπότε το επόμενο ερώτημα είναι εύλογο: Πόσο μπορεί να αντέξει πολιτικά μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να καθορίσει τη δημόσια ατζέντα; Η συνέχεια επί της οθόνης...
Πηγή: Λίμπεραλ

3 σχόλια:

  1. Ἡ "ἀπώλεια" τῶν ἀρχείων τοῦ κομπιοῦτερ στό ὙπἘξ, δείχνει ὅτι θά πᾶμε γρήγορα γιά ἐκλογές.

    Καλό θά εἶναι νά μήν ἐξαφανισθοῦν, οὔτε νά πειραχτοῦν καί ἄλλο οἱ σκληροί δίσκοι, πού χἀλασαν λέει.... καί πού δέν εἶχαν λέει μπάκ-ἄπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την Ν.Δ. αντιπολίτευση, το Ποτάμι και τα άλλα τα πρωτοξάδερφα αντέχει μια 10ετία ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιάννης Τρουπής δημοσιογράφος της ΕΡΤ κάνει το ρεπορτάζ που αναφέρεται στην ΝΔ.Διακρίνεται για την σοβαρότητα του.
    Ο Γιάννης Τρουπής με αυτό το άρθρο του δεν θυμίζει τίποτα από τον Γιάννη Τρουπή τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ.
    Φαίνεται ότι το liberal θέλει άλλη μορφή δημοσιογραφίας (αυτήν ίσως που ακολούθησε ο Γιάννης Τρουπής με αυτό το άρθρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.