16/12/18

Πρόεδρος Αιγύπτου: Η Μετανάστευση Δεν Είναι Ανθρώπινο Δικαίωμα

"Ξεσκίζουμε ο ένας τον άλλο μέσα στις χώρες μας. Εχουμε το θράσος να ζητάμε τα ρέστα από χώρες που πασχίζουν να προοδεύσουν και προστατεύουν τους πολίτες τους  διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο ζωής,  γιατί δεν μας αφήνουν  να μεταναστεύσουμε και να μοιραστούμε τους καρπούς των κόπων τους  απλά επειδή εμείς δεν μπορούμε να τα βρούμε μεταξύ μας. "  * 

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου,  Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας στο Σάρμ ελ Σεΐχ της Αιγύπτου έδωσε με σαφήνεια ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που σχεδιάζουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.
Όταν ρωτήθηκε πώς βλέπει το γεγονός ότι «αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους για όσους θέλουν να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη», η απάντησή του ήταν εξαιρετικά απρόσμενη:
«Αντί να ρωτάτε γιατί η Ευρώπη, μας κλείνει την πόρτα, πρέπει να ρωτήσετε γιατί οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν δεν ενδιαφέρονται να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη. Το ίδιο ισχύει για το Πακιστάν, την Αίγυπτο, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη και τη Σομαλία».
Θεωρείται άδικο που ο Ορμπάν και οι άλλοι, δεν είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν μετανάστες με τους όρους σας. 

Είναι γιατί οι ξένοι που συχνά θέλουν να έχουν τα προνόμια μιας ευρωπαϊκής κοινωνίας, λανθασμένα πασκίζουν να διατηρήσουν τους πολιτισμούς τους που είναι διαφορετικοί από τον δυτικό κόσμο.
«Επιδιώκετε τη μετανάστευση μαζί και με τους πολιτισμού σας,  και διατείνεστε ότι αυτό ανήκει στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι ένα Λάθος!   

Όταν μεταναστεύετε σε ένα άλλο κράτος δεν επιδιώκετε να το αλλάξετε,  αλλά να ακολουθήσετε πλήρως τον νόμους, τις διαδικασίες, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του.
Για τη συνέχεια MikresEkdoseis



* "We are tearing ourselves apart in our own countries. We then have the nerve to ask from countries that are toiling night and day to make progress in their countries, protect their people and maintain a certain standard of living to let us in and share the fruit of their labors - simply because we are at each other's throats in our own countries! "

12 σχόλια:

  1. Εντάξει αν όντως είπε αυτή τη φράση, παίζει να είναι ότι πιο ειλικρινές έχει ειπωθεί ποτέ από πολιτικό. Μπράβο του, έτσι είναι τα πράγματα, ο κάθε λαός δεν έχει κουραστεί το ίδιο, δεν έχει παλέψει το ίδιο, δεν έχει θυσιαστεί το ίδιο για να φτάσει εκεί που είναι, όποιο και αν είναι το επίπεδο που κατέκτησε. Όπως και να έχει το κατέκτησε μόνος του, δεν του χαρίστηκε, οπότε ναι στη φιλοξενία και στη φιλανθρωπία, αλλά με ποιο δικαίωμα και πως προκύπτει να είναι αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα το να παρατάς τον τόπο σου και να απαιτείς από οποιονδήποτε άλλον να σου δώσει αυτά για τα οποία έχει παλέψει για να φτιάξει. Και ένα παραπάνω με ποια λογική να ζητάνε τέτοια δικαιώματα οι μουσουλμάνοι που δεν σέβονται ποτέ τον τόπο όπου πηγαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eπειδή ο άνθρωπος είναι Αξιωματικός, αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και ειλικρινώς περιγράφει τα ζητήματα και είναι ειλικρινής προς τους πολίτες της Χώρας του. Δεν τους ταϊζει σανό, ούτε είναι λαϊκιστής. Μπλά μπλά μπλά οι Ευρωπαίοι, μπλα μπλα μπλα μας αδικήσανε. Τα πράγματα είναι δύσκολα παντού και τους το εξηγεί και γίνονται καθημερινώς
    δυσκολώτερα. Συγχαρητήρια γιά τις θέσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή όπως λένε : οι Έλληνες ζουν με τα λεφτα των Γερμανών ε;

    Για βομβαρδισμούς της δύσης σ' αυτές τις χώρες, για οικονομική εξάρτηση, για αλληλοεξαρτώμενες οικονομίες, για υποστήριξη δικτατόρων, για εξαγόραση πολιτικων κλπ.
    δεν έχει ακούσει τίποτα από αυτά ο εν λόγω; Αυτά όλα επιδρούν στην ζωή των κατοίκων αυτών των χωρών; Αν όχι έχει δίκιο, αν ναι έχει άδικο. Εγώ νομιζω ότι επιδρούν και μάλιστα καταλυτικά.

    Και κάτι ακόμη:
    Προσοχή, δεν ξέρει κανείς τι του επιφυλάσσει το μελλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλεπω ο Σισι .ειναι σοφος και σοφρων...οχι τενεκες οπως εδω ο ..αντιστοιχος.
    Περι βομβαρδισμων.των χωρων αυτων..υπαρχει ενα δικιο...μερικο..οχι καθοριστικο...Διοτι και πριν οποιο βομβσρδισμο ...ετσι ηταν εκει αιωνες....Ειναι νοοτροπια...κοινωνικη δομη...κι αν θελετε ..φυλετικο χαρακτηριστικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ..Ελλαδα και η Ουγγαρια κλπ....ποιον βομβαρδισαν ?? Απλοικισμοι...γενικευσεις...κριτικη σκεψη απουσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν θυμαμαι να εχει βομβαρδιστει προσφατα η Αιγυπτος,
    εχει απολυτο δικιο ο εν λογο Προεδρος και ακομα πιο δικιο στο σεβασμο πρωτα του πολιτισμου που σε φιλοξενει.
    Μπορει να εχουμε πολλα "στραβα" ως χωρα.. αλλα δεν πειραξαμε ποτε κανεναν, ενδεχωμενος ακομα και οταν επρεπε δεν το καναμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. @ NikoApelles,

      ...we have an irritating fool insisting to communicate with other Greeks while using English language. And it seems that friendly advices and kind recommendations means nothing to him.

      Διαγραφή
    2. Αυτοι ...λιντερς....εμεις γλυφτερς...ξενων κοχονες...( καλυψα και τον κ.Ναια ?)

      Διαγραφή
    3. @ Pointman

      Φαίνεται ότι δεν παρακολουθείς το ιστολόγιο, άλλως θα εγνώριζες ότι τα αγγλικά είναι η επίσημή του γλώσσα. Τα ελληνικά απλώς επιτρέπονται ... :(

      Το όλων χειρότερο δε, δεν είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν τα αμερικανάκια (ο συγκεκριμένος την κακοποιεί μάλιστα) με την γνωστή αμερικάνικη χωριατοέπαρσή των (άπαξ κι οι Ρωμιοί πατήσουν τον πόδι των στην Αμερική, νομίζουν ότι έπιασαν τον Πάπα από τα ... φρύδια), που απαιτεί απ' όλους να γνωρίζουν αγγλικά, αλλά οι αμερικανιές που γράφουν. Τις προάλλες, διάβαζα ένα τέτοιο σχόλιο, που μάς συνιστούσε να κάνομε συνασπισμό με την Αλβανία και την Βουλγαρία και να ... διαλύσομε τα Σκόπια στρατιωτικά! Λύσεις, δηλαδή, καθαρά καουμποϋδίστικες, απ' αυτές που βλέπει στα western, χωρίς καμμία σκέψη για το ποιος θα το κάνει αυτό, τι θα πει ο μπάρμπα-Σαμ και η ΕΕ, τι γνώμη θα έχει η Τουρκία και πώς θα αντιδράσει, τίποτε! Απλώς, μια αμερικανιά από το pc και τον νου του, δηλαδή τού ...pcνού του...

      ΥΓ: Προς όλους τους γράφοντας αγγλικά: Αν εγώ έγραφα στα ελληνικά ένα σχόλιο σε αγγλόφωνο ιστολόγιο, θα το έκαναν δεκτό; Καταλάβατε την ερώτηση, ή μήπως να την κάνω αγγλικά;

      Διαγραφή
  8. Μπραβο του.
    Τεραστιες κοχονες να εισαι Αραβας και να λες αυτες τις αληθειες.
    Περιμενω να τον βαφτισουν φασιστα,ακροδεξιο,κρυφοχρυσαυγιτη κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και δεν ειναι σοφος απλα με λιγα λογια εξηγει τα πραγματα οπως εχουν, μπραβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.